Som dnes 100% skopíroval jeden výjazd čo som išiel pred časom. Podľa Komoot kde som trasu plánoval, mala by mať 63,90 km. Prvá jazda začiatkom roka podľa Stravy 63,92 km. Dnešná jazda podľa Stravy 63,90 km. Sadne to ako riť na šerbeľ. Podľa Garminu boli obe jazdy o 10m dlhšie, Strava ich skrátila. Myslím, že na automatiku sa dá spoľahnúť.
Som skôr znepokojený, že tie čísla sú až moc konzistentné.
Snímač rýchlosti používam klasický magnetový Bontrager DuoTrap.
Čaute, chcem si kúpiť variu a k nej 530 alebo 830, ale čítal som že by mali byť nové modely v 2Q 2022. Oplatí sa počkať, alebo v predaji môžu byť kľudne až koncom leta?
Čaute, chcem si kúpiť variu a k nej 530 alebo 830, ale čítal som že by mali byť nové modely v 2Q 2022. Oplatí sa počkať, alebo v predaji môžu byť kľudne až koncom leta?
Dakujem
Netusim, cim by ich mohli vylepsit, jedine solarne nabijanie, amoled displej... Ale toto su velmi dobre a velmi rychle cyklopocitace. Ja mam 830tku a ak sa mi nerozbije, alebo neodide bateria, nemam ziadny dovod ju menit.
Ja si myslim, ze ak najdes niekde zlavu na 530 alebo 830 tak nevahaj. Ja mam druhy rok 530 a prezila pady, dazde, atd. Funguje stale (aj baterka silna)
Suhlasim s predrecnikmi. Mam 530, velmi mi vyhovuje (vratane toho, ze nie je dotykova). Nevahaj, podla mna. Btw, ako pise kolega vyssie, AMOLED by som ani neodporucal, na priklade Fenix 7 a Epix 2, co su myslim skoro totozne hodinky a lisia sa najma displejom, je vidiet, te ze bateria utiahne AMOLED vyrazne kratsie (stale super a tak, ale chapes). To by sme asi na CykloPC nechceli, horsiu baterku.
Ďakujem za názory, aby som vysvetlil ako to myslím, keď kupujem mobil a viem že bude za mesiac nový tak počkám, alebo pri aute, kúpiť aktuálny model jedine s veľkou zľavou keď viem že je predstavený nástupca. Ale ak to nie je pri cyklopocitacoch dôležité tak jasne, bude stačiť hociaky, ktorý má upozorní na idúce auto + nejaká navigácia nie je na škodu.
Ak ti to neponáhľa, tak by som počkal, či tam nebude nejaká super funkcia, alebo či tie staré nebudú lacnejšie, ale na 100% ti to asi nikto nepovie. Je to proste risk, ale nemyslím si, že zaplatíš viac ako by aj zaplatil teraz
V pripade garminu treba spomenut, ze novy model ma prveho pol roka az rok dost vela sw much, kym sa to vyladi, kdezto tieto aktualne su uz vychytane a casto aj za polovicnu cenu co by stala novinka. A vzdy je moznost v pripade garminu (co som sa zatial inde s tym nestretol) poslat im neskor stary model a so zlavou ti predaju novy, samozrejme vramci svk distribucie.
Len ta zlava je nezaujimava, lebo ceny Garminu na SVK su velmi vysoke. Mne ponukali G 1030 vymenou za reklamovanu 820-tku + doplatok vo vyske cca 90% ceny 1030-tky v nemecku. Poslal som ich kade lahsie. Zobral som novu 820 v ramci uznanej reklamacie a ta sluzi doteraz.
samozrejme 830-ka je z hľadiska zadávania trasy navigovania v teréne na tom lepšie - ale veľakrát stačí aj 530-ka hlavne ak si trasu pripravuje vopred doma.
A keď pozriem tunajší eshop tak "Garmin Edge 530 + Varia 515 bundle LIMITOVANÁ edícia" máš len o trochu drahšie ako holú 830.
830 aj 820 zmršili zmenšením displeja oproti 810. 810 mala podľa mňa optimálnu veľkosť displeja. 530/830 je malý pre mapy a 1030 je už zase zbytočne veľký. Ja mám 6 rokov 810 a oproti aktuálnym modelom mi na ňom chýbajú tieto funkcie: notifikácie správ/hovorov telefónu, pripojenie elektro radenia SRAM AXS (Shimano Di2 podporuje), a možno ten group live tracking by som vedel predstaviť používať. Batéria stále vydrží celodenný výjazd (10-12hodin). Nový model by ma oslovil iba tou zmenou veľkosti displeja.
Pouzival som 520, neskor 820 a teraz 830 a je to pecka do derenu. Pouzivam to s remote control, takze nemusim davat ruky z riaditok ked potrebujem zmenit obrazovku, pozret mapu. Praca s mapou je ovela lahsia ako s tlacitkami. Som velmi spokojny, ze som doplatil na 830 z 530 nakoniec.
Mam Garmin Edge 530 a da sa nastavit aby mi zaznamenalo zaciatok segmentu ale neprelo mi obrazovku? Pripadne aby mi dalo iba textovu notifikaciu dole na displaji o zaciatku segmentu?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Som skôr znepokojený, že tie čísla sú až moc konzistentné.
Snímač rýchlosti používam klasický magnetový Bontrager DuoTrap.
Dakujem
Dakujem
Netusim, cim by ich mohli vylepsit, jedine solarne nabijanie, amoled displej... Ale toto su velmi dobre a velmi rychle cyklopocitace. Ja mam 830tku a ak sa mi nerozbije, alebo neodide bateria, nemam ziadny dovod ju menit.
A keď pozriem tunajší eshop tak "Garmin Edge 530 + Varia 515 bundle LIMITOVANÁ edícia" máš len o trochu drahšie ako holú 830.
https://www.decathlon.sk/cyklopocitac-edge-830-id_8617927.html
Update, r2-bike za 297 nieco, ale doprava to trochu kazi 😀