nemo1 rekordy sa netýkali teba a ten autostop sa môže chovať rôzne hlavne pri prudkom stúpaní a pomalej rýchlosti - samozrejme to by nemalo platiť ak máš s oboma zariadeniami spárovaný snímač rýchlosti.
lacoge nie normalne to mam v apke, tu gratulaciu mi ukazala 840ka, apka ziaden odznak nedavala. Ked pozriem celkove statistiky v 840 pre profily, tak tam nie su hodnoty ako bol sucet km, jazd atd... na 830ke, takze budem musiet zrejme upravit ten subor "totals.fit"
Zdravím.Rozdiel medzi Garmin965 a Edge 830 v nastupanych metroch mam 10 percent . Kilometre su rovnake .Skušal som rozne nadstavenia GPS-nepomohlo.Viete poradiť ? DIK
Hodinky na ruke nameraju stale viac vyskovych metrov. Je to tak pri G 945, G 955, aj G 965 oproti G830 aj G530, Najpresnejsi je Garmin 830.
Ahojte, chcel by som od vás radu či neviete či sa dá na nových edge garminoch nastaviť max % stúpanie cez ktoré ma môže navigovať do cieľa/mesta ktorý som si nastavil cez horský profil navigácie. Lebo je to naozaj dosť ťažké keď vás k cieľu naviguje cez 13-20% stúpania. A áno viem dá sa nastaviť smerovanie na "minimalizovať stupanie", ale to nerieši problém % stúpania.
Skúšal som nastaviť aj "smerovanie na rôznych povrchoch", ale nepomohlo. Jedine kedy to nenaviguje cez také veľké stúpania je keď profil, alebo smerovanie prepnem na cestnú cyklistiku.
Ano napadla ma aj tá možnosť že pre výpočet pre horskú trasu do cieľa ktorý som zadal nemusí byť v mojej oblasti iná trasa ako tá s tým veľkým stúpaním.
Ďalšia vec ktorú by som sa chcel spýtať tunajších ľudí ktorí maju s týmito jednotkami dlhšie skúsenosti, tak ktoré mapové údaje používate, alebo ktoré sa vám viac vyplatilo?
Pretože momentálne premýšľam nad freemapSKtopo, a klasickým mapovými údajmi ktoré už má ten garmin v sebe, a to pre jednu vec a to že to ukazuje cesty s hustou premávkou, čo je výborná vec keď idem niekde kde to nepoznám, navyše je aj o dosť čitateľnejší oproti freemapSKtopo, freemap ma zase viac detailov.
Osobné skúsenosti po zhruba 4 mesiacoch jazdenia s 1040: Veľmi dobrá výdrž batérie, procesor by stále mohol byť rýchlejší, ale toho sa asi nedočkáme ak chceme mať 20-30 hodinovú výdrž týchto zariadení, toto by ma ale zaujímalo ak tu niekto vie viac detailov o tom prečo nepoužijú lepší procesor.
Používam ho hlavne na tréningy kde vidím všetky potrebné štatistiky a kupoval som ho hlavne pre tu výdrž batérie ktorá je oproti mobilu vážne výborná. Veď kto skúšal jazdiť so zapnutým GPS a takmer plným jasom obrazovky cez leto vie o čom hovorím.
Nerio Možno v profile Gravel ale to len strieľam. Ak ti záleží na naplánovanej trase tak asi jedine naplánovať si ju vopred doma. Napr. na freemap.sk alebo mapy.cz a importnúť si to do Garminu.
Mapy môžeš mať v prístroji viac a buď si ich prepínať alebo priradiť k rôznym profilom a prepínať si tie. Alebo sa pohrať s viditeľnosťou detailov. Neexistuje univerzálna rada a každému vyhovuje niečo iné.
Možno sa to nehodí práve do tejto témy, ale možno aj áno.
Viete niekto o spôsobe, ako sa dá (ak vôbec) napr. z Garmin Edge 530 exportovať cvičenie do ďalej použiteľného súboru? Mám vytvorených niekoľko cvičení na trenažér a potreboval by som ich zdieľať (napr. s trénerom, ktorý by mi ich pomohol vyladiť).
Nojo, ale pri kombinovaných cvičeniach, ktoré majú aj 10 rôznych krokov, je problém urobiť kompletný screenshot. A to by si ich napr. partner musel do svojho Garminu naklikať kompletne sám. Trochu kontraproduktívne. Skúšal som FIT konvertory (do TCX, GPX, CSV...), ale tie s týmito súbormi nevedia korektne pracovať, lebo v prípade "indoor" jázd chýbajú GPS údaje.
Bolo by skvelé, keby v Garmine mysleli napr. na trénerov, ktorí chcú poskytovať zverencom aj online služby bez toho, aby im umožňovali prístup do vlastných účtov (aj naopak).
Neskúšal som Training Peaks. Ale ten asi eviduje iba absolvované cvičenia, či nie? Mne ide hlavne o plány jednotlivých cvičení. T.z., že tréner navrhne cvičenie a "rozošle ho jednotlivcom" Následne by napr. na Training Peaks mohol sledovať výkony a podľa nich upraviť plány jednotlivých cvičení.
Praveze Trainings Peaks je urceny primarne na to co si napisal. Trener ti vytvori treningovy plan, ktory vidis na Training Peaks, moze ti tam pridavat komentare aj k tvojim absolvovanym aktivitam/treningom. A myslim, ze kazdy trener v dnesnej dobe Training Peaks aktivne pouziva. Je to ovela lepsie ako Connect, ktory je uzavrety.
Na planovanie treningov je TP najlepsi. Trener mi pripravy treningy (aj s blbymi pripomienkami ked treba ), vidim co mam trenovat, ako mam trenovat a po absolvovani treningu stiahnem data z hodiniek alebo bike computera, trener vidi vysledok treningu a moze udaje analyzovat. Ma to vsak chybu, trener musi mat platenu verziu TP, mne ako uzivatelovi staci free verzia.
No vieš, my dôchodcovia . Minulého roku som prejazdil celý november, dokonca aj v decembri som 2-3 krát vyrazil von. Potom som dva týždne u syna v Dubaji, pekne v teplúčku točil. Ale tento rok som akosi scintľavel a nechce sa mi obliekať ako cibuľa, tak prišiel na rad trenažér. Ale koncom mesiaca sa chystám zase k synovi a snívam o výjazde na ***** Jais. Stojí za to pozrieť si to na YouTube. Je to cca 40km s priemerom 4,5%. To pre mňa vôbec nie je sranda. Ale rozhodne to skúsim.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hodinky na ruke nameraju stale viac vyskovych metrov. Je to tak pri G 945, G 955, aj G 965 oproti G830 aj G530, Najpresnejsi je Garmin 830.
Skúšal som nastaviť aj "smerovanie na rôznych povrchoch", ale nepomohlo. Jedine kedy to nenaviguje cez také veľké stúpania je keď profil, alebo smerovanie prepnem na cestnú cyklistiku.
Ano napadla ma aj tá možnosť že pre výpočet pre horskú trasu do cieľa ktorý som zadal nemusí byť v mojej oblasti iná trasa ako tá s tým veľkým stúpaním.
Ďalšia vec ktorú by som sa chcel spýtať tunajších ľudí ktorí maju s týmito jednotkami dlhšie skúsenosti, tak ktoré mapové údaje používate, alebo ktoré sa vám viac vyplatilo?
Pretože momentálne premýšľam nad freemapSKtopo, a klasickým mapovými údajmi ktoré už má ten garmin v sebe, a to pre jednu vec a to že to ukazuje cesty s hustou premávkou, čo je výborná vec keď idem niekde kde to nepoznám, navyše je aj o dosť čitateľnejší oproti freemapSKtopo, freemap ma zase viac detailov.
Osobné skúsenosti po zhruba 4 mesiacoch jazdenia s 1040: Veľmi dobrá výdrž batérie, procesor by stále mohol byť rýchlejší, ale toho sa asi nedočkáme ak chceme mať 20-30 hodinovú výdrž týchto zariadení, toto by ma ale zaujímalo ak tu niekto vie viac detailov o tom prečo nepoužijú lepší procesor.
Používam ho hlavne na tréningy kde vidím všetky potrebné štatistiky a kupoval som ho hlavne pre tu výdrž batérie ktorá je oproti mobilu vážne výborná. Veď kto skúšal jazdiť so zapnutým GPS a takmer plným jasom obrazovky cez leto vie o čom hovorím.
Mapy môžeš mať v prístroji viac a buď si ich prepínať alebo priradiť k rôznym profilom a prepínať si tie. Alebo sa pohrať s viditeľnosťou detailov. Neexistuje univerzálna rada a každému vyhovuje niečo iné.
Priemerná rýchlosť - Priemerná rýchlosť v rámci aktuálnej aktivity.
Rýchlosť okruhu - Priemerná rýchlosť v rámci aktuálneho okruhu.
Rýchlosť posledného okruhu - Priemerná rýchlosť v rámci posledného dokončeného okruhu
dakujem, ano je to tak, uz som prisiel pouzivanim na to.
https://fitit.touchit.sk/garmin-hodinky-ako-si-aktivovat-meranie-ekg/8872/
Viete niekto o spôsobe, ako sa dá (ak vôbec) napr. z Garmin Edge 530 exportovať cvičenie do ďalej použiteľného súboru? Mám vytvorených niekoľko cvičení na trenažér a potreboval by som ich zdieľať (napr. s trénerom, ktorý by mi ich pomohol vyladiť).
Najjednoduchšie možno bude urobiť screenshoty a poslať ich tak ...
Bolo by skvelé, keby v Garmine mysleli napr. na trénerov, ktorí chcú poskytovať zverencom aj online služby bez toho, aby im umožňovali prístup do vlastných účtov (aj naopak).