Kto mate 255ku alebo podobne hodinky...
Casto sa mi stane ze po zapnuti behu prvych cca 100-200m neukazuju nic okrem casu a pulzu. Teda nevidim tempo, ani ubehnutu vzdialenost.
Je to normalne, alebo mam reklamovat?
Hodinky su pomerne nove a nepouzivam ich kazdy den.
To bude asi tym, ze dlho trva kym ti chyti gps. Na fenix6 sa mi to nestava, realne mam gps fix do par sekund. Obcas sa mi to stane na bicykli s Edge 530, neviem preco.
To mi napadlo, ale nebeham pomedzi vysoke panelaky, tie by som u nas dlho hladal
Cize prijem signalu z nejakeho dovodu prilis dlho trva. Osobne si myslim ze je to na reklamaciu. Ked chcem zacat behat tak chcem stasistiky z celej aktivity, nie az ked si hodinky zmyslia.
Dokonca ti hodinka aj zavibruje keď naskočí zelená - ak používaš GPS často tak krátko - doslova sekundy. Ak málokedy prípadne medzi posledným použitím sa veľmi zmenila tvoja geograficka poloha tak dlhšie. Možno na to môže mať aj vplyv použitej voľby "Satelity" - Automaticky bude asi najrýchlejšie a naopak Všetky systémy + viaceré pásma - najdlhšie. Ale to nemám potvrdené je to len môj predpoklad.
Dotaz ku Garminu 530. Spravne chapem ze ak kupim iba samotny pristroj, merat rychlost + ostatne udaje bude z GPS a ak kupim sadu so snimacom na zadny naboj kolesa, tak to bude brat niektore udaje z neho?
Skor sa mi pozdava ta komplet sada kedze obsahuje aj hrudak a snimac kadencie na kluky.
Diky za rady, kupim celu sadu.
Hrudak + snimac kadencie su jasne...ale pre zaujimavost, v com je rozdiel zobrazovania dat v porovnani samotne zariadenie vs snimac rychlosti na naboj kolesa?
tak zariadenie je závislé na kvalite gps, snímač poskytuje presne údaje bez ohľadu na terén, gps.. je to proste presnejšie aj ked je napr. veľa zákrut po ceste tak to presnejšie počíta údaje
Myslel som si. Este ak sa da vypnut GPS a brat udaje iba so snimaca, myslim ze by to vyrazne zvysilo vydrz baterie v porovnani so zapnutym GPS. Aj ked snimac kadencie a hrudak tu spotrebu mozno zase dorovnaju.
Ale to len teoretizujem.
EDIT nie je problem s ,,dosahom" pri montazi snimaca na zadny naboj? Na prednom by to vyzeralo cudne.
načo potom garmin keď chceš vypnúť gps? ?? gps ti robí zaznam kadiaľ si isiel atd, pripadne naviguje po vopred naplanovanej trase, takže pokukaj co všetko to dokáže a ci to vlastne využiješ
EDIT nie je problem s ,,dosahom" pri montazi snimaca na zadny naboj? Na prednom by to vyzeralo cudne.
V princípe je jedno, na ktorom kolese ten snímač máš. Snímač si vie aj sám zistiť parametre kolesa. Ja som si kupoval snímače na bicykel, ktorý mám u syna v cudzine a tam mi senzor namontovali automaticky na predný náboj. Dokonca aj držiak snímača bol tvarovaný pre umiestnenie na prednom náboji.
A vypínať GPS? To nemá apriori so snímačmi nič spoločné. Slúži hlavne na sledovanie trasy a jej prípadné následné vykreslenie, alebo na navigáciu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Casto sa mi stane ze po zapnuti behu prvych cca 100-200m neukazuju nic okrem casu a pulzu. Teda nevidim tempo, ani ubehnutu vzdialenost.
Je to normalne, alebo mam reklamovat?
Hodinky su pomerne nove a nepouzivam ich kazdy den.
Cize prijem signalu z nejakeho dovodu prilis dlho trva. Osobne si myslim ze je to na reklamaciu. Ked chcem zacat behat tak chcem stasistiky z celej aktivity, nie az ked si hodinky zmyslia.
V hornej časti zobrazuje GPX fix - aktivitu odštartuj až keď je to zelené.
V hornej časti zobrazuje GPX fix - aktivitu odštartuj až keď je to zelené.
Tak toto som nevedel
Ako dlho by to +- malo trvat kym to nabehne do zelenej?
Vyskusam zmenit nastavenie, dik za tip
Skor sa mi pozdava ta komplet sada kedze obsahuje aj hrudak a snimac kadencie na kluky.
https://www.rightdeal.sk/p/garmin-garmin-edge-530-bundle
Hrudak + snimac kadencie su jasne...ale pre zaujimavost, v com je rozdiel zobrazovania dat v porovnani samotne zariadenie vs snimac rychlosti na naboj kolesa?
Ale to len teoretizujem.
V princípe je jedno, na ktorom kolese ten snímač máš. Snímač si vie aj sám zistiť parametre kolesa. Ja som si kupoval snímače na bicykel, ktorý mám u syna v cudzine a tam mi senzor namontovali automaticky na predný náboj. Dokonca aj držiak snímača bol tvarovaný pre umiestnenie na prednom náboji.
A vypínať GPS? To nemá apriori so snímačmi nič spoločné. Slúži hlavne na sledovanie trasy a jej prípadné následné vykreslenie, alebo na navigáciu.