....... snímač poskytuje presne údaje bez ohľadu na terén, gps.. je to proste presnejšie ....
snimac ti poskytne udaje podla nastavenia a nemusia byt presne. Zalezi ako presne mas nastaveny obvod kolesa. Autokalibracia by sa mala robit na ovorenom priestranstve, alebo pomerat a nastavit obvod kolesa rucne.
Ak sa mám spoľahnúť na údaje podľa GPS a zoberiem do úvahy, ako presne meria podľa GPS vzdialenosti, prevýšenia a pod, potom sa skôr spoľahnem na manuálne premeranie obvodu kolesa (to sa dá urobiť s milimetrovou presnosťou, rovnako je to s priemerom kolesa. Nastavím to raz a je to absolútne spoľahlivé.
snimac ti poskytne udaje podla nastavenia a nemusia byt presne. Zalezi ako presne mas nastaveny obvod kolesa. Autokalibracia by sa mala robit na ovorenom priestranstve, alebo pomerat a nastavit obvod kolesa rucne.
to je pravda, no poväčšine autokalibracia pracuje správne a ma to menšie množstvo chybných meraní v porovnaní s GPS ktoré je na tie odchýlky citlivejšie (z pohľadu mtb), pri otvorenej ceste možno to gps niekomu v pohode postačuje
tvoje tvrdenie o milimetrovej presnosti je diskutabilne. Koleso pomeras nezatazene. Ak sadnes na bike a zatazis koleso obvod uz bude zase iny. Ak koleso nafukas, alebo ti trocha sfukne zase bude mat iny obvod.
Ako clovek vie ze zariadenie si taha udaje so snimaca a nie aj GPS?
Ci pri jazde so snimacom ukazuje rychlost iba z udajov z neho?
Ten dosah som myslel ci nie je velmi daleko snimac od zariadenia.
Mal som tak snimac rychlosti na Sigme na zadnom a signal bol asi slaby, niekedy to vypadavalo.
pokiaľ sa tu nejedná o laboratórne merania a tréning na cm presne vzdialenosti, zbytočne takéto veci riešiť pre bežného používateľa. mas snímač edge ukazuje údaje z neho, z nejakého dôvodu stratíš signal od snímača, edge prepne a ukazuje podľa gps (info o znovu pripojenie snímača sa ukáže na displeji), cize ako píše lakko merať to nie je ideálne, lebo tlak sa ti môže počas jazdy zmeniť, a autokalibracia si to poväčšine urobí dobre, žiadne také ze prídeš domov a 5km navyše alebo menej, toho sa nemusíš obávať
tvoje tvrdenie o milimetrovej presnosti je diskutabilne. Koleso pomeras nezatazene. Ak sadnes na bike a zatazis koleso obvod uz bude zase iny. Ak koleso nafukas, alebo ti trocha sfukne zase bude mat iny obvod.
Tak trochu matematiky.
Kvôli jednoduchosti:
- polomer kolesa je 1m
- Obvod kolesa l(1) = πd = π = 3,14m
Ak sa priemer kolesa (aj s plášťom) zväčší o 1cm , potom
- obvod l(2) = π.1,01m = 1,01π = 3,1714m
Rozdiel medzi obvodmi teda bude
l(2) - l(1) = 1,01π - π = 0,01π = 0,0314m = 3cm
Inak povedané, menšie koleso sa na 1000m otočí 318 krát, väčšie 315 krát. Myslím, že tieto odchýlky sú úplne zanedbateľné.
Idete na to moc vedecky. Našiel som si na strave cesty do práce na cesťáku a jeden okruh čo som išiel pár krát opakovane. Tie cesty do práce sú s rôznou šírkou plášťa 30 - 32 mm, kalibrované automaticky, snímač rýchlosti Bontrager Duotrap S, Edge 1030+
Ahojte. Vedel, by mi niekto poradiť, prečo mi v Connecte (a následne aj v Strave) po ukončení aktivity, nezobrazuje mapu kadiaľ som išiel. Trackujem na hodinkách Fenix 5plus. Všetky údaje mi zobrazuje, ale mapu nie. GPS mám samozrejme zapnuté.
Ahojte moc sa v tomto segmente hodiniek nevyznám a rád si nechám poradiť. Hľadám nejaké hodinky bez pre mňa zbytočných funkcií keďže jediná ktorú na nich využívam je gps kvôli strave. Najlepšie by bola čo najpresnejšia a pravdaže schopná batéria ?
Ak nepotrebujes tepy a ine hodnoty, tak si kup na bazare Suunto Spartan Ultra. Bateria vydrzi masaker dlho, presnejsie gps ako garmin a cena je teraz par korun.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Za kazetou to aj menej bije do očí.
to je pravda, no poväčšine autokalibracia pracuje správne a ma to menšie množstvo chybných meraní v porovnaní s GPS ktoré je na tie odchýlky citlivejšie (z pohľadu mtb), pri otvorenej ceste možno to gps niekomu v pohode postačuje
Ci pri jazde so snimacom ukazuje rychlost iba z udajov z neho?
Ten dosah som myslel ci nie je velmi daleko snimac od zariadenia.
Mal som tak snimac rychlosti na Sigme na zadnom a signal bol asi slaby, niekedy to vypadavalo.
Tak trochu matematiky.
Kvôli jednoduchosti:
- polomer kolesa je 1m
- Obvod kolesa l(1) = πd = π = 3,14m
Ak sa priemer kolesa (aj s plášťom) zväčší o 1cm , potom
- obvod l(2) = π.1,01m = 1,01π = 3,1714m
Rozdiel medzi obvodmi teda bude
l(2) - l(1) = 1,01π - π = 0,01π = 0,0314m = 3cm
Inak povedané, menšie koleso sa na 1000m otočí 318 krát, väčšie 315 krát. Myslím, že tieto odchýlky sú úplne zanedbateľné.
Ďalej aj vo vzorcoch máš (správne, pre jednoduchost) priemer.