Stale velmi n3rozumiem vyznamu autopauzy. Teraz som skusil bez nej, pocas jazdy som si sadol na lavicku na 10 min. Ked teraz pozeram statistiky tej jazdy, tak tam je presne o 10 minut krasi cas pohybu, cize napr. priemerku to vypocita dobre.
O co tam teda ide, ved napr. gps sa nevypina ani pri autopauze, ak by slo o setrenie.
Keď trebars tlacim bike cez nejeky spadnuty strom, alebo v nezjazdnom kopci tak sa zaznam nezastavi. Je este moznost nastavit si pre seba nulovu hodnotu.
Zostaň sedieť niekde hodinu a pozri si na mape potom ten chumáč čiar čo to vykreslí okolo toho miesta kde stojíš. Hlavne ak to na tom mieste nie je kvalitný GPS signál. A ak nemáš senzor rýchlosti tak aj nejaké tie metre navyše ti tam naskáču na celkovej prejdenej vzdialenosti.
ano - ked zastavis, tak sa pauzne (neloguje) - cize naozaj stojis. okrem toho mam dva casy pocas jazdy - cas jazdy a celkovy cas - pri dlhych vyjazdoch viem ake mam prestoje, ci vela alebo malo, a lepsie viem odhadnut kolko mi zostava casu napr. do tmy.
da sa to stopnut aj rucne ale to sa mi nikdy nechcelo. ano ked tlacis do kopca tak sa to casto pauzne same, lebo v podstate skoro stojis, ale to su pre mna drobne ktore ma netrapia a v nicom mi to neprekaza. autopauza ma aj par nastaveni - uz netusim ako som to a kde nastavil ale musim ist fakt pomali aby sa sama zapla.
Este je mozne, ze to neopravuje spravne priemerky. Rychost si comp vypocita spravne, kedze vie, ze stojis, ale ci tam zhladni aj napr pulz alebo power a vyrata spravne priemerky tychto ukazovatelov, to uz neviem. Mozno tu by ta pauza uz bola relevantna.
Ja pauzu nepoužívam z toho dôvodu, že keď stojím, tak vlastne odpočívam. Že vtedy idú všetky priemerky (watty, rýchlosť, tep) dole, mi príde správne. Ten chuchvalec si mi stával jedine vtedy ak to bolo miesto s naozaj zlým signálom, napr. nejaká tiesňava, kde sa signál odrážal, alebo ak som dlhší čas strávil niekde vnútri, napr. zapnuté hodinky pri návšteve horskej chaty.
Záleží od nastavenia, ako počíta priemer. Stará 805-ka mi počítala priemerku len z čistého času. Doslúžila, kúpil som 830-ku. A zrazu priemerka neuveriteľne nízka. Počítala priemer z celkového času, teda aj z prestojov. Zaujímavé, že na displayi som mal priemerku z čistého času, po stiahnutí do Connectu z celkového. Niečo som nastavil, už nepamätám čo, a už mi ak Connect ukazuje priemerku z čistého času.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
O co tam teda ide, ved napr. gps sa nevypina ani pri autopauze, ak by slo o setrenie.
da sa to stopnut aj rucne ale to sa mi nikdy nechcelo. ano ked tlacis do kopca tak sa to casto pauzne same, lebo v podstate skoro stojis, ale to su pre mna drobne ktore ma netrapia a v nicom mi to neprekaza. autopauza ma aj par nastaveni - uz netusim ako som to a kde nastavil ale musim ist fakt pomali aby sa sama zapla.
Preto sa pytam, aky to ma vyznam vobec pauzovat.
Asi tiež dobre nečítaš. Píšem dlhšie a pri horšom signále. 10 minút pod holým nebom samozrejme nespraví žiadne chuchmalce ?♂️
toto neviem, cas jazdy pocas jazdy nemam zobrazeny, len celkovy
Nikdy sa mi to nestalo na predoslom gps, ktory nemal autopauzu, aj ked som obedoval v hore.
to sa da nastavit nie? napr. mne staci garmina zapnut, pockam na polohu a potom staci ked sa rozbehnem a sam spusti nahravanie.