Mám 540 a priemernú rýchlosť ako políčko na obrazovke počas aktivity a tam sa znižuje počas prestávky. Vtedy ráta z práve prebiehajúceho času. A tak som to aj myslel a príde mi to správne.
Ale mám iný problém s Edge 830. V príručke som to nenašiel.
Mám dva páry kolies, na každom snímač otáčok. Keď mením kolesá, tak v Garmine musím dať koleso aspoň 3 metre od Garmina, vymazať starý snímač a načítať druhý. Otázka - ide mať uložené v Garmine dva snímače a on si vyberie automaticky ten, ktorý je pri zapnutí bližšie, prípadne ktorým pri zapnutí točím s kolesom?
Ahojte, mám garmin edge 530 a vyše 2 rokov som používal hrudný pás z decathlonu, ale teraz už meria hlúposti (nereálne vysoké tepy/zasekáva sa). Tak si chcem kúpiť nový.
Ale mám iný problém s Edge 830. V príručke som to nenašiel.
Mám dva páry kolies, na každom snímač otáčok. Keď mením kolesá, tak v Garmine musím dať koleso aspoň 3 metre od Garmina, vymazať starý snímač a načítať druhý. Otázka - ide mať uložené v Garmine dva snímače a on si vyberie automaticky ten, ktorý je pri zapnutí bližšie, prípadne ktorým pri zapnutí točím s kolesom?
Jasne mozes mat snimacov kolko chces. Nemusis ho premazavat. Ja mam dva biky a Garmin sa vzdy pripoji k tym aktivnym snimacom. Samozrejme musi byt sparovany - ulozeny v Garmine.
lafiziq nema. Urcite Garmin nevydrzi skoro 3x tak dlho. Aspon to je moja skusenost. Tiez uz pouzivam len ten z Decathlonu.
Ide, veď čas stále pokračuje pri nulovej rýchlosti.
Na konci mas dva rozne casy aj bez pauzy. Dal som tu par prispevkov vyssie aj obrazok.
Mal som roky gps, co nevedel autopauzu a pocital priemerku dobre – Garmin to robi rovnako.
Ano, pocas jazdy ti na garmin bezi casovac aj ked stojis, Connect ti to ale na konci vyrata spravne.
Ahojte, mám garmin edge 530 a vyše 2 rokov som používal hrudný pás z decathlonu, ale teraz už meria hlúposti (nereálne vysoké tepy/zasekáva sa). Tak si chcem kúpiť nový.
Presne týmto som si prešiel. Decathlon pás, všetko fajn, po dvoch rokoch somariny. A presne ten od Gaminu som kúpil, mám ho rok a som veľmi spokojný. Či vydrží dlhšie, to samozrejme neviem, ale jazdím teraz oveľa viac, periem ho každých 10 jázd a dobre. Je aj kúsok príjemnejší na tele.
To viem, že mám na konci dva rôzne časy aj bez pauzy. V prezeraní štatistík po jazde si to pozrieš. Možno len ja to mám skreslené ešte z doby ultra behov, že keby mi to pauzovalo počas návštevy väčšej občerstvovačky, kde som bol napr. 10 minút, tak vlastne by som nemal prehľad o reálne ubehnutom čase. Neviem, či v tej dobe bola obrazovka, kde by som mal dva časy, takže som to riešil bez pauzy. Všetko, čo tu píšem (sledovanie času, priemeriek) je počas aktivity, nie po jej ukončení. V teréne sú pre mňa dôležitejšie reálne dáta.
lafiziq hruďák od Garminu má zmysel ak beháš, kvôli bežeckým metrikám - aj keď už veľa modelov hodiniek vie tie metriky aj bez hruďáku. Prípadne kvôli plávaniu. Ale každopádne sa jedná o vyššie modely hruďákov ako ten čo si dal link. Inak
To viem, že mám na konci dva rôzne časy aj bez pauzy. V prezeraní štatistík po jazde si to pozrieš. Možno len ja to mám skreslené ešte z doby ultra behov, že keby mi to pauzovalo počas návštevy väčšej občerstvovačky, kde som bol napr. 10 minút, tak vlastne by som nemal prehľad o reálne ubehnutom čase. Neviem, či v tej dobe bola obrazovka, kde by som mal dva časy, takže som to riešil bez pauzy. Všetko, čo tu píšem (sledovanie času, priemeriek) je počas aktivity, nie po jej ukončení. V teréne sú pre mňa dôležitejšie reálne dáta.
Ano, je to ako pises, aj Gusto sa na to vcera pytal, v terene to ukazuje zle, ak nepauzujes.. prepocita to spravne az connect na konci. Co mne uplne staci, pretoze ma cas pohybu v terene nezaujima, priemerku mam tiez vypnutu.
Ja sa nepytam, co mi vyhovuje.. Pytal som sa, ake su tam technicke/funkcne rozdiely.
Myslim, ze to uz ale bolo zodpovedane, ukoncujem teda debatu o pauzivani
Ahojte, menil som 530tku za 840...vadi mi ze live segmenty ukazuje ten za ci uz + alebo - na kom veeelmi male cislice...na starej 530tke boli poriadne velke a clovek s tepom 180 mal prehlad😆 dnes som ledva videl precitat kolko mi to ukazuje, aj ked rozclenim obrazovku len na tento jeden udaj stale to je male...da sa to nejal zvatsit ?
JoKo je to tak,ako píše Sesulak, mozes mat sparovanych viac snímačov.
Dokonca ich ani nemusíš manuálne vypínať (a odstraňovať už vôbec nie).
Na čo však daj pozor - pri výmene kolies - je to, že sa pripojí prvý snímač vysielajúci signál. Myslí na to pred výmenou kolies (alebo ešte lepšie, zapni Garmin až po nej)
Marli Ďakujem, už som bol poučený cez správy. V nedeľu vyskúšam.
V príručke som si prečítal, že je možné pripojiť niekoľko snímačov - a myslel som si, že je to myslené ako snímač pulzu, otáčok (rýchlosti), kadencie a nie násobný výber niekoľkých snímačov rovnakého druhu...
Po poučení som pozrel do nastavení a zistil, že najprv si vyberiem snímač a postupne môžem mať nastavených niekoľko rovnakých snímačov. No a ako pozornému čitateľovi príručiek mi je jasné, že pri hľadaní alebo párovaní nového snímača musí byť ten starý neaktívny, alebo minimálne x metrov (niekde píšu 3, niekde 10) od Garmina. To už bolo aj pri starej 805-ke.
Cez čo si robíte trasy? Connect mi nesedí, tak to robím cez mapy.cz. Väčšinou si naklikám body, ale aj tak tá mapa je tak "hlúpa", že za cenu ušetrenia pár minút ma to vedie cez kadejaké krkaháje. Chcem čisto len cestu a mám nastavený cestný bicykel. Dnes ma to chcelo poslať cez nejaký cintorín a o 1min ďalej som mal normálnu cestu. Minule ma to poslalo cez totálny tankodrom a popritom stačilo 5min cesty ďalej a tam bola krásna asfaltka. Predtým takisto som išiel cez nejaký dr*lý kopec, kde som to musel tlačiť lebo sa tam nedalo ísť a zasa stačilo ísť o 2min ďalej a normálna cesta. Či to si mám overovať všetko cez street view? Pozriem len satelitnú mapu ale detailne to nepozerám. Takisto dnes stačilo prejsť rovno cez dve križovatky aby som vyšiel zo sídliska a posielalo ma to krížom krážom. Nonsens. Nevidím žiadne nejaké detailnejšie nastavenia na mapy.cz
Mozno ked si vypnes „drzat sa oblubenych tras (trasy na heat mape)", tak to bude lepsie.
Ja si robim v Komoote, je tam integrovany google street, a tiez si drzanim tlacidla M na pc mozes zneviditelnit trasu a tak vidis, ake cesty su pod nou – co su velmi praktivke funkcie.
Nasledne import do Connectu a tam si nahadzem este body na trasu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Má zmysel kúpiť za vyše dvojnásobnú cenu hrudný pás od Garminu 65€?
https://www.mtbiker.sk/shop/elektronika-a-svetla/cyklopocitace-a-gps/prislusenstvo-a-drziaky/garmin-hrm-dual-hrudny-pas-so-snimacom-p90585.html
Myslíte, že bude merať lepšie/vydrží dlhšie než decathlon za 25€?
https://www.decathlon.sk/p/128085-78500-pas-na-meranie-tepovej-frekvencie-pri-behu-dual-ant-bluetooth-smart.html
Jasne mozes mat snimacov kolko chces. Nemusis ho premazavat. Ja mam dva biky a Garmin sa vzdy pripoji k tym aktivnym snimacom. Samozrejme musi byt sparovany - ulozeny v Garmine.
lafiziq nema. Urcite Garmin nevydrzi skoro 3x tak dlho. Aspon to je moja skusenost. Tiez uz pouzivam len ten z Decathlonu.
Na konci mas dva rozne casy aj bez pauzy. Dal som tu par prispevkov vyssie aj obrazok.
Mal som roky gps, co nevedel autopauzu a pocital priemerku dobre – Garmin to robi rovnako.
Ano, pocas jazdy ti na garmin bezi casovac aj ked stojis, Connect ti to ale na konci vyrata spravne.
Má zmysel kúpiť za vyše dvojnásobnú cenu hrudný pás od Garminu 65€?
https://www.mtbiker.sk/shop/elektronika-a-svetla/cyklopocitace-a-gps/prislusenstvo-a-drziaky/garmin-hrm-dual-hrudny-pas-so-snimacom-p90585.html
Myslíte, že bude merať lepšie/vydrží dlhšie než decathlon za 25€?
https://www.decathlon.sk/p/128085-78500-pas-na-meranie-tepovej-frekvencie-pri-behu-dual-ant-bluetooth-smart.html
Presne týmto som si prešiel. Decathlon pás, všetko fajn, po dvoch rokoch somariny. A presne ten od Gaminu som kúpil, mám ho rok a som veľmi spokojný. Či vydrží dlhšie, to samozrejme neviem, ale jazdím teraz oveľa viac, periem ho každých 10 jázd a dobre. Je aj kúsok príjemnejší na tele.
Ano, je to ako pises, aj Gusto sa na to vcera pytal, v terene to ukazuje zle, ak nepauzujes.. prepocita to spravne az connect na konci. Co mne uplne staci, pretoze ma cas pohybu v terene nezaujima, priemerku mam tiez vypnutu.
Preto sa pytam, aky to ma vyznam vobec pauzovat.
Sam musis vediet co ti vyhovuje
Myslim, ze to uz ale bolo zodpovedane, ukoncujem teda debatu o pauzivani
Dokonca ich ani nemusíš manuálne vypínať (a odstraňovať už vôbec nie).
Na čo však daj pozor - pri výmene kolies - je to, že sa pripojí prvý snímač vysielajúci signál. Myslí na to pred výmenou kolies (alebo ešte lepšie, zapni Garmin až po nej)
V príručke som si prečítal, že je možné pripojiť niekoľko snímačov - a myslel som si, že je to myslené ako snímač pulzu, otáčok (rýchlosti), kadencie a nie násobný výber niekoľkých snímačov rovnakého druhu...
Po poučení som pozrel do nastavení a zistil, že najprv si vyberiem snímač a postupne môžem mať nastavených niekoľko rovnakých snímačov. No a ako pozornému čitateľovi príručiek mi je jasné, že pri hľadaní alebo párovaní nového snímača musí byť ten starý neaktívny, alebo minimálne x metrov (niekde píšu 3, niekde 10) od Garmina. To už bolo aj pri starej 805-ke.
Ja si robim v Komoote, je tam integrovany google street, a tiez si drzanim tlacidla M na pc mozes zneviditelnit trasu a tak vidis, ake cesty su pod nou – co su velmi praktivke funkcie.
Nasledne import do Connectu a tam si nahadzem este body na trasu.