Áno, jasné, toto by mohol mať Garmin nejako lepšie. Ale väčšinou keď to človek vidí, tak stačí ignorovať cyklochodník, a potom sa to zvykne spojiť, také pasáže nebývajú zase zväčša extra dlhé.
Stava sa mi aj toto ze kvoli 500m cyklochodniku 2x krizujem protismer co je nelogicke ale aj to ze idem mestom po hlavnej a da mi odbocit dolava tam stopka potom doprava tam dalsia stopka a potom dolava...namiesto toho aby ma navigoval dalej po hlavnej az na krizovatku potom dolava tak ma posle cez 2 stopky. Zbytocne komplikovane navigovanie...ram ma takto schodovito navigoval prava lava prava lava prava lava 🫣 pritom stacilo ist rovno a potom doprava potom dolava
Taketo tahy, robi obcas aj kommot, treba to po nich kontrolovat.
toto robi snad kazdy planovac. ak chcem ist niekde z roznych dovodov po hlavnej ceste a su akekolvek vedlajsie alternativy tak ma to nasilu a nezmyselne vedie po nich. chce to vela medzibodov alebo o tom vediet a ignorovat to.
Väčšina hruďákov sa vie pripojiť cez ANT+ a BLE... nefunguje žiadne? Cez ANT+ môže byť pripojených neobmedzené množstvo snímačov, cez BLE mám dojem, že len 3. Ešte taký detail - Garmin HRM-Pro a Pro Plus sa párujú s Garmin Connect v mobile ako ďalšie zariadenie. Ak na nič neprídeš - reštart hruďáku vybratím batérie.
Stále nič, maximálne napíše snímače rozpoznané, ale nie konkrétny hruďák.
Batériu som vybral a dal späť, môžem dať novú ale 530ka píše že batéria v snímači je ok.
Viem v FR255 zmeniť typ pripojenia hruďáku? Nenašiel som to
Zdravím. V poslednej dobe mi Garmin connect začal počítať šialené nastupane metre po importe plánovanej dráhy. Vyklikam si trasu na mapy.cz,kde mi zrata napr 150 výškových, exportnem gpx, importnem do Garmin connect a ten vyhodí celkové stúpanie vyše 1000m. Keď potom trasu prejdem, tak nastupane metre zodpovedajú tým z mapy.cz. Nemáte niekto podobný problém? Neviete v čom by mohol byť problém? Aplikáciu mám aktualizovanú. Vďaka
ja badam rovnaký zrejme connect problém. Trasu plánujem cez freemap, import do connect, tam ukáže povedzme 1500m, ked trasu pošlem do zariadenia, tam ukazuje uz len okolo tisícky, co je po prejdení vo výsledku ten reálnejši údaj. neviem ci niečo na connecte zmenili,ale v minulosti po importe gpx to zvyklo ukazovať reálnejšie údaje.
Connect ma zrejme nespravnu konverziu metre na stopy, resp zobrazuje metre ale zrejme su to stopy alebo ina jednotka. Ja som teraz planoval zopar tripov po Slovinsku a prislo mi, ze to je vzdy polovica toho co mi zobrazoval Connect. Ale ked som to uz odoslal do Edge, tak tam sa to zobrazovalo uz spravne.
Ja som loadol minuly tyzden trasu TT- Rysy a Connect napocital okolo 4000 vm zatial co realne to bolo okolo 3400. Mam dlhodobu skusenost, ze ukazuje mozno kusok viac, zatial co mapy.cz zasadne kusok menej.
U mňa zatiaľ Connect neukazuje až takéto zásadné bludy vo výškových metroch. Teraz som si pozrel jednu trasu, ktorú som mal medzi dráhami v Connecte a aj reálne som ju prešiel. Dĺžka cca 47 km.
- Strava plánovač -> 471 m
- Connect plánovač -> 441 m
- Locus appka -> 409 m
- Freemap -> 689 m (tuto viem, že vždy sú tie výškové o dosť väčšie lebo výškový profil je vždy zubatý)
- Reálne prejdené s Edge 530 -> 461 m
Mne tiez donedavna Connect v zasade realne metre (v porovnani s tie mapy.cz, kde som najviac planoval). Len teda tato posledna trasa bola kusok uz uletena aj u mna, tak neviem ci sa nieco deje tak celkovo...
Skúsil som ten výjazd z Connectu exportovať aj do FIT aj do GPX súboru a nahrať naspäť do Connectu a už tam dáva 876 výškových metrov. Tak asi sa to naozaj týka len aktutálne nahratých dráh. Lebo spätné nahranie výjazdu do Locus appky a Strava plánovača dalo podobné výškové metre ako reálny výjazd (Locus o niečo menej zase).
Batériu som vybral a dal späť, môžem dať novú ale 530ka píše že batéria v snímači je ok.
Hodinky po resete konečne hruďák pridali, po chvíli zase vypadol, potom zase naskočil...
Tak som zmenil ant+ na ble a vyzerá že drží, 11km behu a zatiaľ ok.
Reklamovali by ste to blbnúce ant+ pripojenie? Alebo čo sa dá s tým skúsiť?
neviete pls niekto, je možné v Edge 530/830 zobraziť gpx trasy na mape bez zapnutej navigácie? chcel by som len občas hodiť okom na mapu, či idem dobre. pred odchodom na dovolenku to už bohužiaľ nestihnem vyskúšať.
LMS Máš možnosť vyskúšať iný ant+ senzor? Prípadne vyskúšať hruďák cez ant+ niekde mimo možného rušenia... Pretože teraz nie je možné vylúčiť, že blbne hruďák (aj keď vravíš, že s EDGE 530 funguje - tam to môže byť tiež cez BLE...) a ešte vylúčiť to rušenie a nezostáva nič iné len chyba v hodinkách
Teraz som objavil celkom dobrú funkciu na freemap.sk (možno je to tam dávno )
Plánoval som si tam trasy už dlho ale vždy spôsobom export GPX / import Garmin connect ale teraz som si všimol možnosť exportovať priamo do connectu.
Attachment:
1.jpg
Attachment:
2.jpg
po spárovaní s Garmin Connect to automaticky uloží medzi "dráhy"
Má to obmedzenia, že v Connecte nie je možné ju upravovať - to sa dá obísť urobením kópie.
A ešte doplním, že sa nemusí jednať len o vyhľadanú trasu ale môže to byť aj nejaký objekt na mape - napr. cyklochodník, turistická trasa...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Taketo tahy, robi obcas aj kommot, treba to po nich kontrolovat.
- Strava plánovač -> 471 m
- Connect plánovač -> 441 m
- Locus appka -> 409 m
- Freemap -> 689 m (tuto viem, že vždy sú tie výškové o dosť väčšie lebo výškový profil je vždy zubatý)
- Reálne prejdené s Edge 530 -> 461 m
Ak je v zaruke tak reklamacia
Tak som zmenil ant+ na ble a vyzerá že drží, 11km behu a zatiaľ ok.
Reklamovali by ste to blbnúce ant+ pripojenie? Alebo čo sa dá s tým skúsiť?
Plánoval som si tam trasy už dlho ale vždy spôsobom export GPX / import Garmin connect ale teraz som si všimol možnosť exportovať priamo do connectu.
po spárovaní s Garmin Connect to automaticky uloží medzi "dráhy"
Má to obmedzenia, že v Connecte nie je možné ju upravovať - to sa dá obísť urobením kópie.
A ešte doplním, že sa nemusí jednať len o vyhľadanú trasu ale môže to byť aj nejaký objekt na mape - napr. cyklochodník, turistická trasa...