Resp.nejaky tip.
Skratka gps cyklo navig.
Dik.
Pri kreslení v
mapy.cz a importe do Garmin Connectu - importuje sa len čiste dráha
freemap.sk - importuje sa dráha a body kde som dal zmenu trasy (je možné si vlastne pridať bod hocikde na trase)
web.locusmap.app - importuje sa dráha a vygenerujú sa body kde trasu križuje iná cesta - to môže byť super pre nemapové zariadenia
Tie body si potom v Connecte viete premenovať a zmeniť za iný typ.
Keďže narovinu tie google mapy a pod sú v podstate slepé mapy tak trasu si kreslím v niektorej hore spomenutej službe. To sú mapy ako majú byť. Čiže vygenerujem si gpx a to naimportujem do Garmin Connect "dráhy". Väčšinou si tam pridám body - pramene, vrchol stúpania, odbočenia... jednoducho čo potrebujem. Inak si pripravujem "dráhu" na preteky a inak na nejaký celodenný výjazd.
Prečo si vlastne pridávam tie body? Tak pre preteky to má pre mňa veľký význam keď si označím pre mňa dôležité body - tam mám väčšinou prepnutý počítač na jednu obrazovku s minimom údajov a jeden z nich je nasledujúci bod a vzdialenosť k nemu. V hlave si viem predstaviť kde na trase som prípadne na nejakú stratégiu
No a pre tie výjazdy je to tiež fajn keď nemusím sledovať mapu na malom displejiku pretože viem, že k ďalšiemu bodu "vpravo" to bude 2.5km... Alebo, že prístrešok bude o 1 km a tam si urobím prestávku na jedlo...
S čím som doteraz bojoval bolo ako preniesť pozíciu toho bodu do Connectu - väčšinou som to odhadoval z kriviek trasy... až nedávno som zistil, že niektoré služby tam prenesú nejaké body... a tak to využívam.
príklad:
takto som si tam preniesol aj body ktoré mňa zaujímajú.
Keď ukončím záznam, tak kým opriem bike na miesto a rozopnem prilbu, tak je to synchronizované. Doma mi to možno robí aj cez wifi, ale v práci určite cez BT. A tak je to správne - zbytočne neriešiť, ale používať.
Na beh ani mobil bežne nenosím, teda pokiaľ to nie je 20 km trail, to už mám aj bežecký batoh, viac vody a pre istotu aj ten mobil.
Ale ako som už spomenul, to že viem kto mi volá, neznamená, že musím reagovať, akurá viem kto je to bez toho, aby som lovil telefón.
Vselico sa moze stat. Ze si nieco nevies predstavit, neznamena, ze sa nemoze nieco stat. Ak je cenou zapnute BT a vybijajuci sa mobil, za tu marginalne vyssiu bezpecnost to mne stoji. Plus teda, nielen bezpecnost, ale aj cisto prakticky, ze kde som a kedy sa vratim, aby boli doma alebo mi pripravili vanu alebo zohriali obed alebo nejaku podobnu prakticku drobnost. 😉
Držiak na sedlovku:
https://www.aliexpress.com/item/1005004579900076.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.eae2f19ckLgCa0
Držiak na sedlo:
https://www.aliexpress.com/item/1005005001752279.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.4289f19cvgA0Mb
To skôr nám EDGE urobí EKG a zmeria hladinu cukru v krvi ako priradí "vybavenie" podľa snímačov...
Ahojte,
konecne som mal moznost vyskusat ClimbPro2 na vlastnej kozi. Pri volnom jazdeni to celkom pekne fici. Napisal som o tom kratky clanocek, ak to niekoho zaujima, tak je tu
https://www.sportreport.sk/ako-sportovat/pouziva-hw-sw/1005-garmin-climbpro-2-darcek-pre-vrcharov