Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja som rad, ze mam mesiac/dva skoro pokoj od bicykla (tie 3-4 vyjazdy neratam) :D Ale chapem niekoho kto trenuje na Ironmana a pod., ale obycajnych hobikov fakt nechapem... Mna isla na valcoch zozrat nuda.
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 15:46:09
02
Inak, prevodovy pomer Edge vediet moze, ak ma uzivatel elektronicke radenie.
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 19:35:50
00
Mam di2 a aj tak to nevie. Resp je mu to jedno. On berie len rpm z trenazera x obvod kolesa.
Zobraziť komentár 07.01.2025 - 21:19:16
00
Možno sa mýlim (jazdím na staručkom Tacxe s nefunkčnou magnetickou brzdou, takže záťaž si simuuje výhradne voľbou prevodov - a možno aj tá brzda vlastne vunguje v úplne uvoľnenej polohe), ale podľa mňa, pokiaľ je použitý senzor rýchlosti, senzor kadencie, prípadne wattmeter, a je niekde ovedený aj rozmer kolesa, sú údaje o použitom prevode nepodstatné a výpočet rýchlosti je z kadencie a obvodu kolesa triviálna záležitosť. Existuje dokonca aj apka, ktorá zobrazuje (dosť približne) aj zaradený prevod bez prítomnosti elektronického radenia.
Zobraziť komentár 08.01.2025 - 03:59:56
00
No ale kde das snimac rychlosti, ked mas trenazer s kazetou?
Zobraziť komentár 08.01.2025 - 07:30:53
01
Tata mylis sa .. polial nemas realne koleso, prevodovy pomer je nutny ...
Zobraziť komentár 08.01.2025 - 09:16:06
00
Preto som uviedol, že jazdím na staručkom primitívnom trenažéri. A rýchlosti i vzdialenosti nemajú veľkú odchylku od jazdy vonku. Ale áno - na smarttrenažéri táto možnosť odpadá. Ešte by to mohlo fungovať na valcoch. Ale napriek tomu, ako potom smarttrenažér vyhodnocuje vzdialenosť? Veď dráha = rýchlosť x čas? Odkiaľ berie platforma (Zwifft, Rouvy a pod.) údaje o rýchlosti potrebné na výpočet dráhy? Ak majú dráhy známu dĺžku, dá sa podľa času jazdy určiť priemerná rýchlosť, resp. približná rýchlosť v segmentoch, okamžitá rýchlosť iba veľmi približne. Presnejšie by to bolo, keby sa zohľadňoval obvod kolesa a keby trenažér sledoval prevody a prepočítaval dráhu na základe kadencie a obvodu kolesa. V princípe ma to ale netrápi, lebo smarttrenažér nemám v pláne. A údaje z toho "deduška" mi z dlhodobého hľadiska postačujú na to, aby som videl, či sa niekam posúvam. Na tom, ako to koreluje s realitou v teréne, mi až tak nezáleží. Tam pôsobí veľa vonkajších vplyvov (vietor, terén, teplota...)
Zobraziť komentár 08.01.2025 - 09:29:15
00
Inak, toto ma na Edge stve aj mimo trenazera, vsak ked mam Sram AXS - cize prevody pozna aj ich riadne zobrazuje, kadenciu vie tiez, obvod kolesa samozrejme tiez, na kyho dasa este potrebuje senzor rychlosti? Aj som hladal, ci niekto nespravil v Connecte apku, ktora by tu rychlost pocitala a vyhadzovala na displej, ale bez uspechu.

Mne to pride ako naschval, aby sa predavali aj snimace rychlosti. Resp. aj naopak - ak ma clovek snimac rychlosti, elektricke radenie a nema powermeter a chce vediet kadenciu, tiez by sa dala vypocitat.
Zobraziť komentár 08.01.2025 - 10:48:57
00
Lebo nekrutis pedale nonstop ... ked zjazdujes, mal by si pri 0 kaderncii vzdialenst 0 ...
Zobraziť komentár 08.01.2025 - 10:52:33
02
Neviem ako je to na Srame ale pri SH Di2, Edge nevie ake prevody mam zaradene. Edge len zobrazi udaj ktory dostava z Di2 modulu a dalej s tymito udajmi nepracuje. Ak vies otvor si *. fit subor z aktivity a nikde nenajdes udaje o prevodoch.
Zobraziť komentár 08.01.2025 - 10:57:39
00
lakko V garmine si vies zadat ake prevodniky a kazetu pouzivas pri Di2 a aj ti vie zobrazit dany prevod (ako pastorok) prevodovy pomer a aj prevod podla poctu zubov
Zobraziť komentár 08.01.2025 - 11:04:09
00
Ved presne toto napisal 🤦‍♂️
nerozumies textu, ze garmin s tymito udajmi dalej vo vypoctoch nepracuje ? Jedine co s nimi urobi je, ze ich zobrazi na obrazovke
Zobraziť komentár 08.01.2025 - 11:19:31
00
arrow_leftvlastoch napísal:
Lebo nekrutis pedale nonstop ... ked zjazdujes, mal by si pri 0 kaderncii vzdialenst 0 ...

Ano, ale aj toto by sa dalo vyriesit napr. tak, ze ak pri kadencii 0, (alebo aj pri nejakej nizkej kadencii, ked si cyklista dajme tomu pretaca nohy v zjazde) pocitac zisti podla GPS, ze uzivatel sa hybe, na tu dobu by automaticky urcoval rychlost z GPS.

Snimac rychlosti by si potom musel kupit iba ten, co GPS nepouziva, ale mne by to usetrilo jeden pristroj na naboji kolesa. Ale holt smola.
Zobraziť komentár 08.01.2025 - 16:34:28
00
arrow_leftlakko napísal:
Neviem ako je to na Srame ale pri SH Di2, Edge nevie ake prevody mam zaradene. Edge len zobrazi udaj ktory dostava z Di2 modulu a dalej s tymito udajmi nepracuje. Ak vies otvor si *. fit subor z aktivity a nikde nenajdes udaje o prevodoch.

Ako to že nevie?
https://www.dcrainmaker.com/2014/12/5108101000-dynamics-segments.html
media.dcrainmaker.com
https://di2stats.com/rides/view/456
media.dcrainmaker.com
Zobraziť komentár 08.01.2025 - 19:26:48
02
Meranie EKG uz oficialne funguje aj na Slovensku
https://touchit.sk/garmin-hodinky-meranie-ekg-na-slovensku/683651
Zobraziť komentár 16.01.2025 - 08:36:29
05
keyboard_arrow_up