Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftMarKac80 napísal:
Kenai ...A stále si nenapísal vysvetlenie k presnosti 1m. Podľa čoho si porovnával ? Čo bol tvoj referenčný prístroj ?
Pre meracie prístoje (voltmetre, ampérmetre,..) platí, že referenčný prístroj musí mať o triedu väčšiu presnosť. T.j. ak chceš dokázať presnosť 1m, musíš porovnávať s prístrojom s presnosťou 0,1m.

Raz nieco napisem strucne a bez vsetkych disclaimerov cavetov a hned je to disinterpterovane a pouztie proti mne. :headbang:
Ja som napisal presne na 1m za link na aktivitu. Myslene, ze tam vidim vela bodov, kde je odchylka 1 meter, alebo menej. Take body som sem zavesil ako priklad.vid obrazky. Tiez som sem dal 6 merani z ineho vyjazdu kde je 5 zhodnych a jedno s odchylkou 1m.
Nikde som nenapisal, ze presnost merania n.v. daneho zariadenia je v nejakej triede presnosti. Komentoval som zaznam, nie zariadenie. Mrzi ma ze som sa vyjadril nepresne, nabuduce sa viac rozpisem. Len mi pls. nenadavajte, ze mam byt strucny.

Mimochodom 1m odchylka voci turistickemu razcestniku je podla mna celkom akceptovatelny ukazatel presnosti. disclaimer: Samozrejme to nie je dokaz presnosti zariadenia podla metrologicej praxe.
Zobraziť komentár 15.02.2021 - 22:36:06
00
arrow_leftvlastoch napísal:
co znamena "vzdy mi to vrati na auto "
a) ze zapnes pristroj, zadas vysku rucne, a ono ju neakceptuje a kalibruje sa aj tak podla gps ?
alebo
b) ze po kazdom zapnuti pristroja musis zadat vysku rucne aby sa nekalibroval podla GPS ?

a) je chyba, b) je spravne

b) .. a nie, nie je to spravne, nemyslis snad vazne, aby som zakazdym ked zapnem stravil 5 minut nastavovanim vysky ? :o /lebo niekedy je uletena/ ... to kde sme preboha :tmi: :tmi: .. okrem ineho to aj tak nepomohlo :lol: .. takze mozno to robil podla a)
Zobraziť komentár 16.02.2021 - 10:24:06
00
arrow_leftKenai napísal:
Skalibroval som nadmorsku vysku na zeleznaj, na BK som bol 60m mimo. Tiez si myslim ze cast vazho problemu s Lezyne je dany asi tym ze byvate (predpokladam) v bytovke. Ked idem ja jazdit tachometer je na biku bicykel na urovni terenu. Zapnem ho nasadim prilbu pootvaram dvere, vytlacim bike von zamknem prejdem na cestu a mam plny signal a skalibrovanu nadmorsku vysku. Sadnem a idem. Ziaden problem. Ale bude to tym, ze uz v dome mam slaby signal GPS a pred domom mam uplne plny aj ked je zamracene , nic netieni som na hradzi jedine co je vyzsie je kostol v dedine a moj dom.

BK ma zly smerovnik .. tento problem co popisujes som si vsimol uz v roku 2003, ked som zacal pouzivat tachac s barometrom :lol: .. musis pouzit ine. Tam to sedi.

K tomu ostatnemu ... je uplne jedno spekulovat co a ako. To podstatne je, ze vsetky moje tachace doteraz napocitavali prevysenie spravne (ten posledny CM93 ma taku vlastnost, ze cca 20m kazdu hodinu naviac prida) .. a rovnako dobre ju napocitava aj Bryton 410. Jediny, kto to nevie spocitat dobre je Lezyne, lebo sa ondia, vymyslaju koleso a cele to maju naprd. Lebo ked mi barometricky napocitavac uleti a prida na 500m vyjazde 30m, tak dobre, nech nezere .. ale ked mi prida 200 (lezyne), lebo chlapci nedokazu rozmyslat (ked mi vypadne batometer, alebo zakolise o vela, tak to asi ofiltrujem, rovnako ako sa filtruju peaky v kazdom baroometrickom napocitavaci).
Zobraziť komentár 16.02.2021 - 10:28:35
10
arrow_leftlto napísal:
b) .. a nie, nie je to spravne, nemyslis snad vazne, aby som zakazdym ked zapnem stravil 5 minut nastavovanim vysky ? :o /lebo niekedy je uletena/ ... to kde sme preboha :tmi: :tmi: .. okrem ineho to aj tak nepomohlo :lol: .. takze mozno to robil podla a)

ano, je to normalne ... a ako by si si predstavoval ze by to malo fungovat ? ze ked raz zadam vysku manualne, tak zakazdym ked znova zapnem, tak mi naskoci posledna manualna vyska ? to hadam nemyslis vazne ...
tak ako to je je uplne logicke a spravne ... naskoci ti automaticka kalibracia a ked s nou nie si spokojny, zadas rucne ...
a o akych 5 min hovoris ? mne to slo za 5s ... 3 kliky v menu a chvalihodne je ze je tam ulozena posledna manualna hodnota, takze nic netreba zadavat len ju potvrdit ...
Zobraziť komentár 16.02.2021 - 11:46:31
00
Napr. na sigme rox 7 to fungovalo tak, že keď som si povedzme 10x manuálne nastavil výšku na určitom mieste, tak si zariadenie zapamätalo podľa súradníc ten bod a automaticky nastavilo výšku. Tie miesta ale asi museli byť uložené ako home 1,2...
Zobraziť komentár 16.02.2021 - 13:11:54
01
ano, ak si hocikedy pocas vyjazdu dane miesto "oznacil", tak jeho aktualnu vysku ulozilo a kedykolvek v buducnosti si tým miestom prechadzal, tak sa sigma automaticky skalibrovala na tuto vyšku ... takych bodov sa dalo oznacit a uložit vela ...
lezyne taku funkciu myslím nema, aby si ulozil vysku spolu s gps suradnicami ...
Zobraziť komentár 16.02.2021 - 13:28:13
00
Dnes som bol zasa trasu NDCA - TN - NDCA. Zo srandy som porovnal posledný 4 záznamy tejto trasy na Lezyne SUPER GPS.
Je sranda, že od 17km sa zhodujú. Normálne nechápem. Realite sa najviac podobá horný priebeh. No aj ten má nesprávnu počiatočnú nadmorskú výšku 270m (má byť 236m). Spodný je s novým FW (asi najhorší). Ale zato sa zhoduje "Ascent" a "Descent".
Ale inak som spokojný, lebo som za zlepšil :-)

vlastoch , Zall to je super finta na Sigme. Ale asi to bude mať niekto patentované.

Prílohy:

Lezyne_NDCA_TN_NDCA.jpg
Lezyne_NDCA_TN_NDCA.jpg 479.75 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 18.02.2021 - 21:28:52
02
Pozri este aj zaznam teploty a skus porovnat data len z casu kedy bola uz teplota ustalena. Aj ja mam vzdy prvych par km viac mimo ako zvysok trasy. Pripisujem to prave tomu ze pocas tej doby systematicky klesa teplota zariadenia a tym padom teplotna kompenzacia barometra nefunguje ako ma.
Zobraziť komentár 19.02.2021 - 14:23:43
00
opat pises len svoje spekulacie, ktore s realitou nemaju nic spolocne ...
Zobraziť komentár 19.02.2021 - 16:09:41
00
Kenai teplota bola ustálená už od 5km. Teplota nemá žiaden viditeľný vplyv na meranie tlaku. Môžeš si to overiť v datasheet-e MPL3115A2 (IC code marking M3PR ), ktorý je v Lezyne SUPER GPS. Naviac IC je kombinovaný s meraním teploty. Keby tam bol popisovaný problém, tak ho ľahko vykompenzujú. Skús iné vysvetlenie :-)

Napadlo ma skôr, či nemajú konštrukčný problém s umiestnením snímača. Žeby bol citlivý na vietor (konkrétne pravý bočný vietor) alebo vibrácie. Nabudúce skúsim schovať do vrecka bundy.
Zobraziť komentár 21.02.2021 - 11:27:25
10
Na vietor to citlive na 100% je. Vidim to ked idem po rovine fukne vietor a hened naskoci na obrazovne ze idem do stupania.Ked prestane fukat sa to vrati na 0. Dalsia vec je ze barometricky tlak je hmotnost vzduchu a ked je vzduch nehomogenny, bue sa tlak menit. Cize samotny pohyb vzduchu objektvne meni barometricky tlak. Nemusi to mat neic spolocne s umiestnenim cidla. Teplota vzduchu meni barometricky tlak. Ten cip sice dava vystup v metroch, ale to neznamena, ze nerobi teplotnu kompenzaciu.
Zobraziť komentár 21.02.2021 - 12:33:42
00
Tak teda konečne som sa k niečomu dopracoval ohľadom merania nastúpaných metrov.
Dnes som si manuálne nahral výjazd zo synom https://www.strava.com/activities/4836593264
A ten istý výjazd som nahral manuálne aj synovi. Mne strava.com narátala 103m a synovi 123m.
Tak som pozrel GPX cez program GPXSee. Ten napísal 200m.
Nešlo mi to do hlavy, tak som to teda ešte importoval do Locus Pro. Výsledok bol 135m.
Nuž teda skúsim napísať skript v LibreOffice Calc. Výsledok bol 237,8m.
Potom som sa hral s filtráciou v LibreOffice (nebudem počítať kopčeky do určitej výšky). Započítam len ak sú nad:
0,2m => 213,2m
0,3m => 202,6m
0,5m => 162,0m
1,0m => 116,6m
Záver: každý SW používa ešte svoj filter. A strava.com tam hádam započítava aj výšku jazdca :-)
Zobraziť komentár 23.02.2021 - 20:36:54
10
Co ukazoval tachometer ? Strava tusim bud pouziva sovje data z profilu trasy, alebo data z barometra. Nestratil sa nikde udaj o tom ze to bolo nahrane s pristrojom co ma barometer ? Lebo mat 2x iny vysledok z toho isteho vyjazdu je dost sialene. Skusim nahrat viac krat ten isty vyjad na stravu a dam vediet.
Zobraziť komentár 23.02.2021 - 21:56:58
00
Tak mam info. Ak nahram data priamo vo fit subore zo Super GPX tak sa zhoduje strava presne s cilsom z tachometra. Je to pre to ze sucast dat vo fit subore je aj udaj o celkovych nastupanych m a strava pouzije ten. Je jeno koko krat ten subor nahram alebo pod akeho to dam uzivatela. Skusane v profile manzelky aj u seba. Ale ak to skonvertujem do GPX tak strava zrata nastupane metre podla jej algoritmu a zo 153m sa stalo 112m. Cize fit u mna aj u zeny 153m, gpx u oboch 112m. Uplodoval si tie data v rovnakom formate ?
Zobraziť komentár 23.02.2021 - 22:14:44
00
Páni, kde sa resetuje nadmorská výška v Lezyne Mega C/XL? Už som to raz pozeral, ale nemôžem to nájsť.

Inak som trochu sklamaný z Mega C, čo sa týka nastúpaných metrov. Čínsky iGPSPORT za 50 € je na tom oveľa lepšie...
Zobraziť komentár 02.03.2021 - 08:59:26
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up