Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Batéria v snímači pulzu? Alebo celý snímač out? Mne sa tak správali aj v jednom, aj v druhom prípade.
Zobraziť komentár 24.05.2024 - 14:23:26
00
skúsim vymenit baterku. od kupy tam je zatial povodna.
btw naposledy pas fungoval ok, zobrazila sa hlaska o pripojeni po zapnuti aktivity - ikonka srdca rovnaka ako ked je pas odpojeny.
Zobraziť komentár 24.05.2024 - 16:15:35
00
Ahojte, nemá niekto skúsenosť s týmto tepákom?

https://www.alza.sk/sport/thinkrider-monitor-srdcoveho-tepu-na-ruku-d7111660.htm

Momentálne mám Polar H9 a od Vianoc mám už 3tí krát vybitú batériu. Myslíte, že to môže byť, že som neodpájal snímač od pásu? Ďakujem.
Zobraziť komentár 28.05.2024 - 10:19:26
00
Áno, tepak treba odpajať, ináč je zapnutý/vybíja sa

Pozri si aj návod;)
Zobraziť komentár 28.05.2024 - 12:42:02
00
Rozumiem tomu správne a hruďák chceš nahradiť optickým snímačom na ruku? Jedine ak fakt z nejakého dôvodu máš problém nosiť hruďák a aj to mi príde rozumnejšie už kúpiť hodinky.
Normálne výdrž batérie v hruďáku je cca 6 - 12 mesiacov. Samozrejme podľa intenzity používania. A neviem čo myslíš - odpájanie snímača od pásu? Ak fyzicky snímač odpojiť od kontaktov tak to mi príde ako blbosť. Nové hruďaky sú s pásom spojené pevne a nie je možné ich odpojiť. Ak myslíš "odpojenie" od zariadenia (hodinky, cyklopočítač...) tak to tiež nedáva zmysel pretože snímač ak nemá tep tak sa uspí.
Ešte jedna vec mi napadla - ak tvoj hruďák používa ANT+ a Bluetooth LE tak použi ANT+.
Zobraziť komentár 28.05.2024 - 13:35:15
00
Samozrejme, že hodinky mám, ale pre presnejšie meranie, keďže trénujem beh na základe tepov, potrebujem hrudný pás. Preto som si kúpil na vianoce H9 s tým, že tam bolo písané, že batéria v ňom má vydržať cca 300 hodín používania. Už však po troch mesiacoch sa batéria vybila, pritom bola kupovaná nová a samozrejme nie nejaká za euro. Vymenil som ju, a teraz po dvoch mesiacoch opäť píše, že batéria je takmer vybitá.

Je pravda, že Garmin má snímače pevne spojené s pásom, ale Polar má odjímateľný s tým, že pás sa dá neskôr kúpiť nový.

Problém bol, že som prišiel z behu, hruďák utrel, ale neodpojil som snímač od pásu a vyzerá to tak, že naozaj to vybíja batériu.

Čo sa týka toho merania tepu z predlaktia, bicepsu, je to teraz novinka (teda neviem aká veľká), ale COROS vymyslel tento typ merania tepu a je z toho celkom Boom a príde mi to asi lepšie, ako hruďák. Jednak kvoli tomu, že je tam indikátor batérie a za druhé, nabíja sa to klasicky ako hodiny, výdrž medzi 20 - 30 hodín používania.
Zobraziť komentár 28.05.2024 - 14:00:26
00
Hruďák bude vždy presnejší. Ja by som sa zameral skôr na inú značku batérie - fixkou si na ňu napísať dátum kedy si menil pretože pamäť klame a "len nedávno som menil" je kľudne viac ako pol rok - hovorím z vlastnej skúsenosti ;-)
Zobraziť komentár 28.05.2024 - 14:22:37
01
arrow_leftKINGofFAILS napísal:
Čo sa týka toho merania tepu z predlaktia, bicepsu, je to teraz novinka (teda neviem aká veľká), ale COROS vymyslel tento typ merania tepu a je z toho celkom Boom a príde mi to asi lepšie, ako hruďák. Jednak kvoli tomu, že je tam indikátor batérie a za druhé, nabíja sa to klasicky ako hodiny, výdrž medzi 20 - 30 hodín používania.

novinka uz par rokov, s Corosom pouzivam Polar OH1, novy model je Verity Sense, ale uz aj Coros ma tento rok novy model.
Nechce sa mi hladat udaj, no (ne)presnost oproti hrudaku vychadzala zanedbatelna. Do hrudaku by som sa uz nevratil, doba pokrocila.

tu je stare porovnanie, na zaklade ktoreho som kupoval:
https://www.dcrainmaker.com/2019/04/optical-heart-rate-sensor-armband-shootout-schosche24-polaroh1-wahoo-tickr-fit.html
Zobraziť komentár 28.05.2024 - 18:11:25
00
KINGofFAILS

Po každém použití odpojte konektor od hrudního pásu a pás opláchněte proudem tekoucí vody. Elektrody
mohou být mokré od potu a vlhkosti, a snímač tepové frekvence tak zůstane aktivovaný. To snižuje
životnost baterie vysílače.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://support.polar.com/e_manuals/h9-heart-rate-sensor/polar-h9-user-manual-cestina/manual.pdf
Zobraziť komentár 28.05.2024 - 21:53:01
00
Ahojte, mám Garmin HRM dual (kupovaný teraz v marci), v utorok som menil originálnu batériu za novú, a po 2 dňoch opäť batéria vybitá. Stretli ste sa s tým už? Keď nemám hrudný pás na sebe (je odložený v polici) a zapnem si Bluetooth, tak mi ho normálne nájde, nemal by sa ten snímač automaticky odpájať? Je to na reklamáciu?
Zobraziť komentár 04.07.2024 - 10:08:06
00
Je dobre aj snimac odpojit od pasu
Zobraziť komentár 04.07.2024 - 10:19:46
00
Mám ho teraz odopnutý od pásu a aj napriek tomu je stále viditeľný cez bluetooth?
Zobraziť komentár 04.07.2024 - 10:25:43
00
Niečo ho zapína, skús ho umyť asi vrstva soli na povrchu.
Zobraziť komentár 05.07.2024 - 15:22:05
00
Tak po niekoľkých mesiacoch mi extrémne začal smrdieť hrudný pás od garminu :D Látka nesmrdí, len tie protišmykové časti, počas jazdy som sa čudoval čo to smrdí keď dres mám opratý, no a prišiel som na to. Cez pol izby mi zatiahne ten silný "elektronický" smrad. Som našiel nejaké thready na iných fórach spred niekoľkých rokov a za tie roky to nedokázali opraviť. Len nerozumiem aká je príčina keď toľko mesiacov nič a zrazu.
Zobraziť komentár 18.08.2024 - 21:59:51
00
Aj mne. Tiež neviem čo bolo iniciátorom.
Zobraziť komentár 18.08.2024 - 23:48:31
00
keyboard_arrow_up