Ahojte, skúšal som rozlične aplikácie ale najviac mi vyhovuje aplikácia bikemapper, ktorá stoji 3€ a podporuje hlavne offline mapy od cykloserver.cz, freemap.sk a podobne.
Áno poznám, je to Locus. A inak, tá akože skrytá reklama je úplne priehľadná ... mne to ako neprekáža, ale keď chces promovať nejaký produkt ktorý má hlavu a pätu tak si myslím že chalani čo prevádzkujú toto fórum by to vedeli zastrešiť ...
Su aj ine aplikacie mapy.cz, komoott, bikemap ... a potom specialne napr. strava. Kazdy chvali podla seba co pouziva. Kazda bude pre niekoho ta NAJ.
A priznam sa, ze Tu tvoju appku som aj mal volakedy v mobile. Vtedy som prave skusal rozne appky, ale co mi nevyhovovalo som potom zmazal. Co si pamatam tak vtedy ta apka bola aj zdarma, ale len nejaky region, bolo menej tras, slabsie popisy tras, skor to bol taky sumar vyletov, kde bol autor napr. aj v zahranici. Navigacia slabsia, chybali mi hlasove povely, nedalo sa v nej fotit ( rad si odfotim na trase nejaky zaujimavy bod, stav trasy), zvolena trasa sa nedala editovat, zmenit profil, prepocitavat. O prejdenej trase som nemam statistiky, graf, nedala sa poslat dalej. Na mape sa nedali zobrazit doplnujuce body...
Ako info/reklama fajn, ale NAJLEPSIA ta Tvoja urcite nebude.
Máš pravdu Palo TT toto je moje konto a netrúfal by som si dať sám sebe takto reklamu. Ale keď to sem niekto dal tak dík, poteší. To čo píše Cykloturista je stav spred niekoľkých rokov, dnes je to už niekde inde. Ale zase konkurovať Strave ani Fb nemám v úmysle.
lendl - ja som sa len vyjadroval k tej otázke : či vieme o lepšej aplikácii.
Preto som písal že mne vyhovuje Locus. Aby si si nemyslel, pozrel som si predtým celé to uvedené video, skúsil nainštalovať Tvoju bezplatnú aplikáciu Cyklotrasy Malá Fatra ( pre android máš v ponuke ešte TrekMapper.sk, BikeMapper.sk, WorldMapper ale tie sú platené 2,99€ - nie je to veľa, ale skúšal som najprv tú bezplatnú ), vyskúšal ovládanie, menu a podobne, trasy a zatiaľ zmazal. Proste niektoré funkcie ktoré používam mi tam chýbajú. Nemyslím si že LOCUS je najlepšia navigácia pre všetkých, len zatiaľ tá Tvoja nie je pre mňa. Už som si za tie roky na niektoré funkcie zvykol a chýbali by mi ( napr. strava heat mapa ako vrstva, POI body ako studničky, fotenie, dashboard obrazovka s obrazovkou ako cyklopočítač, live poloha pohybu pre manželku aby vedela kde sme so synom ... ). Už to nie je len práca s mapou. Zase oceňujem v Tvojej apke že obsahuje návrhy na pekné cyklovýlety s popisom.
Každá aplikácia má svoje čaro, oceňujem a rád podporím slovenských/českých vyvojárov, ale proste vždy v každej aplikácii bude niečo chýbať a niečo navyše.
Cykloturista som vďačný za každé posúdenie mojej aplikácia a porovnanie s Locusom ma teší.
Pointa aplikácie je popis MTB trás v rámci Slovenska. Podobne Trekmapper popisuje VHT a skialpové možnosti v Tatrách. Všetky apky majú rovnakú funkcionalitu. Strava heatmap je len pri platených. Studničky sú dostupné na 1 klik z hlavnej obrazovky, Dashboard (cyklocomputer) sa objaví po zapnutí GPS funkcionality. Fotíš normálne a vybereš fotku z galérie, Live tracking je problém, vyžaduje serverovú podporu. Využíva sa sledovanie polohy na freemap.sk, ale práca s ním je dosť ťažkopádna.
lendl - ja som sa len vyjadroval k tej otázke : či vieme o lepšej aplikácii.
Preto som písal že mne vyhovuje Locus. Aby si si nemyslel, pozrel som si predtým celé to uvedené video, skúsil nainštalovať Tvoju bezplatnú aplikáciu Cyklotrasy Malá Fatra ( pre android máš v ponuke ešte TrekMapper.sk, BikeMapper.sk, WorldMapper ale tie sú platené 2,99€ - nie je to veľa, ale skúšal som najprv tú bezplatnú ), vyskúšal ovládanie, menu a podobne, trasy a zatiaľ zmazal. Proste niektoré funkcie ktoré používam mi tam chýbajú. Nemyslím si že LOCUS je najlepšia navigácia pre všetkých, len zatiaľ tá Tvoja nie je pre mňa. Už som si za tie roky na niektoré funkcie zvykol a chýbali by mi ( napr. strava heat mapa ako vrstva, POI body ako studničky, fotenie, dashboard obrazovka s obrazovkou ako cyklopočítač, live poloha pohybu pre manželku aby vedela kde sme so synom ... ). Už to nie je len práca s mapou. Zase oceňujem v Tvojej apke že obsahuje návrhy na pekné cyklovýlety s popisom.
Každá aplikácia má svoje čaro, oceňujem a rád podporím slovenských/českých vyvojárov, ale proste vždy v každej aplikácii bude niečo chýbať a niečo navyše.
Akú aplikáciu používaš aby vedela tvoja žena kde si? Tiež mi táto možnosť chýba už pár krát to bolo akútne a ja som nevedel kde presne som. Ešte že ďalší cyklista čo má zliepal vedel kde presne som, keď mi volali odvoz na úrazovku.
Pre poriadok ja nie som lendl a ak má viac účtov tak tento nieje jeho. Založil som toto vlákno by som poskytol vhodnú alternatívu každému kto nechce locus, mapy.cz a podobné aplikácie.
Mne to posledný rok fungovalo správne, bez nejakých výpadkov, takže hlavne v lete som to bežne používal so synom. Autom sme sa niekam odviezli, jazdili po okolí a domov zase autom. SMS som poslal manželke vygenerovaný kód a ona to pozrela v mobily na mape. Manželka mala prehľad, ale nesledovala to každú sekundu len priebežne (takže neviem či sa naša poloha generovala na mape hneď alebo s nejakým oneskorením, po pár sekundách). A často sa som na bicykli sám, ak by sa mi niečo stalo, alebo niekde som zostal bez odozvy, tak je to super vec.
Roky som už nemal nejaký pád/incident tak budem rád ak to tak zostane, ale pre ten pocit že to funguje som vďačný. Stačí že sa niečo pokazí na bicykli a môžem dať niekomu vedieť kde ma môže prísť vyzdvihnúť.
Neviem, ako je to pri roznych mobiloch, ja mam v mojom moznost zavolat si pomoc viacnasobnym stlacenim on-off tlacidla. Ale, ked je clovek vedla cesty v bezvedomi, s dolamanymi rukami, tak mu to je na nic.
tak co sme sme sa dozvedeli? ktora je najlepsia offline navigacia pre cyklistov??? fakt to potrebujem a bol som nadsení ked som zbadal tuto temu ale okrem toho ze ste sa napadali kto roby reklamu a kto nie a ze je Locus som sa nedozvdel nic dik
Podla toho na co to chces. Za mna ak mas trasu danu tak priamo nejaku cyklonavigaciu, napriklad garmin. Ma svoje muchy ale navedie ta kam ma. Na trailoch vidis kde aky trail je, nebojis sa ze to rozmlatis a potom si nezavolas pomoc, mas gumicku ako zalohu ak sa ti to uvolni (raz sa mi to uz zislo), su modely cisto s tlacidlami tak to vies ovladat i v dazdi a blate. Na trasovanie skor kombinacie viacerych apiek, mapy.cz, strava, google maps atd.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mapy mas online, offline, satelitne, freemap, navigaciu, fotky v apke, strava heat mapa, moznost roznych vrstiev, caste upravy, live tracking aby rodina vedela kde som, hlavne diskusia tu na mtbikeri od uzivatelov :
https://www.mtbiker.sk/forum/cyklotrasy-navigacie/locus-turisticka-navigacia-pre-android-aj-pre-geocacherov-t26887.html
Su aj ine aplikacie mapy.cz, komoott, bikemap ... a potom specialne napr. strava. Kazdy chvali podla seba co pouziva. Kazda bude pre niekoho ta NAJ.
A priznam sa, ze Tu tvoju appku som aj mal volakedy v mobile. Vtedy som prave skusal rozne appky, ale co mi nevyhovovalo som potom zmazal. Co si pamatam tak vtedy ta apka bola aj zdarma, ale len nejaky region, bolo menej tras, slabsie popisy tras, skor to bol taky sumar vyletov, kde bol autor napr. aj v zahranici. Navigacia slabsia, chybali mi hlasove povely, nedalo sa v nej fotit ( rad si odfotim na trase nejaky zaujimavy bod, stav trasy), zvolena trasa sa nedala editovat, zmenit profil, prepocitavat. O prejdenej trase som nemam statistiky, graf, nedala sa poslat dalej. Na mape sa nedali zobrazit doplnujuce body...
Ako info/reklama fajn, ale NAJLEPSIA ta Tvoja urcite nebude.
https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.freemap.locus.addon.routePlanner&hl=en&gl=US
alebo tu http://wiki.freemap.sk/FileDownload
Aj vyrobit vlastne z online map sa daju.
A pre zaciatocnikov je najjednoduchsie https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.seznam.mapy&hl=en&gl=US
Nemyslim si, ze by lendl mal potrebu si tu vytvarat druhe konto.
Ani tu si ju nerobil
Pointa aplikácie je popis MTB trás v rámci Slovenska. Podobne Trekmapper popisuje VHT a skialpové možnosti v Tatrách. Všetky apky majú rovnakú funkcionalitu. Strava heatmap je len pri platených. Studničky sú dostupné na 1 klik z hlavnej obrazovky, Dashboard (cyklocomputer) sa objaví po zapnutí GPS funkcionality. Fotíš normálne a vybereš fotku z galérie, Live tracking je problém, vyžaduje serverovú podporu. Využíva sa sledovanie polohy na freemap.sk, ale práca s ním je dosť ťažkopádna.
Akú aplikáciu používaš aby vedela tvoja žena kde si? Tiež mi táto možnosť chýba už pár krát to bolo akútne a ja som nevedel kde presne som. Ešte že ďalší cyklista čo má zliepal vedel kde presne som, keď mi volali odvoz na úrazovku.
To isté aj incident detection - keď som to minule položil, tak pískal ako s prostý že sa niečo deje
Roky som už nemal nejaký pád/incident tak budem rád ak to tak zostane, ale pre ten pocit že to funguje som vďačný. Stačí že sa niečo pokazí na bicykli a môžem dať niekomu vedieť kde ma môže prísť vyzdvihnúť.