Poprosim vas o rady/argumenty.
Chcem jazdit singlace, traily, ale i klasicku cykloturistiku. A zatial nemam ani smartfon, mam len turisticku navigaciu Garmin Oregon 550t.
1. Kupili by ste iba smartfon a pouzivali navigaciu v nom na bajku? V tom pripade ktory smartfon / mapy odporucate?
2. Ak by ste odporucali cisto len cyklo navigaciu, ktory pristroj odporucate a preco?
Pozn: Berte ohlad na to, ze nepatrim medzi tych, ktori sa radi a dlho montuju v novych veciach. Mam radsej jednoduchsie intuitivne ovladanie. A tiez aby mal kvalitny prijimac/vysielac a dlhu vydrz baterii.
Diky za kazdu radu!
Mobil ako pisal Palo s Qualcomm (alebo Snapdragon chipsetom). Vyhnut sa cinskym MediaTekom. Locus aktualne podporuje uz len android 4 a vyssie, ale tak telefon s nizsim sa uz asi ani zohnat neda.
Na zaznam trasy pouzivaj nadalej toho oregona, kludne v batohu
Takže navigáciu máš, dokonca outdoorovú. Ak potrebuješ cyclocomputer, treba si dokúpiť cyclocomputer. Ak potrebuješ cyclocomputer a outdoorovú navigáciu v jednom, tak sa klepneš ešte raz po vrecku a kúpiš si napr. Garmin Edge 1000.
... odpusťte mi, ale ja nie som zástancom nosenia mobilov na rajdoch. Nie sú na to určené. Tie mobily, teda. Ale kto veľmi chce, budiž aj také riešenie.
Mobil s peknou veľkou napr. 5,7" obrazovkou vo vaku aj s nainštalovaným Locusom na lepšie zorientovanie sa, resp. plánovanie pri nejakej zastávke na pive, to samozrejme používam.
Pokial to 520 umoznuje , pockaj pred vyjazdom po zapnuti, kym budes mat dobry GPS signal (7+ druzic) a spusti rucnu kalibraciu vysky podla GPS vysky.
Pripadne pozri vyskovy profil, ci tam neuvidis nieco nezvycajne.
Resp. takto - ak mala 25km trat na Skalke nastupanych okolo 630m, tak som bol spravne. Ale - v Kalnici to urcite na dlhej trati nie je 1500m.
Pokial to 520 umoznuje , pockaj pred vyjazdom po zapnuti, kym budes mat dobry GPS signal (7+ druzic) a spusti rucnu kalibraciu vysky podla GPS vysky.
Pripadne pozri vyskovy profil, ci tam neuvidis nieco nezvycajne.
Myslim, ze uz som to pochopil. Akurat musim vediet nadmorsku vysku miesta startu a zadat ju manualne ? Alebo Garmin rozozna nadmorsku vysku a mne to staci potvrdit ?
Dakujem