Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftivast napísal:
Btw nejaký darebák ma pripravil o 50E ... Tuto postol nejaké testy https://www.mtbiker.sk/forum/post2057430.html#p2057430 a keď som zistil že je na bike24 za pajcku tak som ju rovno hodil do objednávky ... existuje možnosť že nesadne a pojde do bazaru ale proste som neodolal potrebe vyskúšať lacnú prilbu s dobrým hodnotením a porovnať s drahou Tectalkou s priemerným hodnotením...
https://www.bike24.com/p2511944.html?searchTerm=pecialized%20Tactic%204%20MTB%20Helmet

ja som mal od speslu 3 prilby vratane tejto doma. niekedy na jar alebo jesen ked boli tie vypredaje, Vsetky sli naspat. Nesadla mi ani jedna na moju sisku. Nehovoriac o tom ze to boli neskutocne tazitka. Ale ked tak daj vediet ako sedia tebe.
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 13:44:43
00
Ja som milovala Specialized helmy, Tactic 3 bola ako keby ju robili na moju hlavu a prvú Ambush mám doteraz ako záložnú u rodičov a je super, najlepšie vetrá lebo má tie prieduchy na čele, pohyblivý šilt a aj pekne vyzerá. Tie nové mi už nesedia ani jedna ani nová Ambush a ani táto Tactic 4, sedia mi hrozne vysoko na hlave a upínanie mi nedosiahne pod tylo, či záhlavie, či ako sa volá to vydutia vzadu a teda mi nedržia, škoda.
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 14:03:30
00
tak tak, boli strasne mohutne a velmi vysoko na hlave. ja mam este dost problem mat na hlave cokolvek co ma 300+ gramov
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 14:23:41
00
a este je ta Tactic 4 aj hnusna ;)
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 20:13:51
11
Mam taku drobnu nevyriesenu drobnost na bajku, na cestu hore si potrebujem niekam odkladat skulky. Zatial som neprisiel na nejaky pohodlny sposob takze ich nosim v ruke a zavidim bajkerom, ktori maju v helme integrovany paksament kam sa daju bezpecne odlozit.
Myslie ze by toto mohlo fungovat
https://www.amazon.de/-/en/Magnetic-Glasses-Helmets-Bicycle-Handlebars/dp/B0938DSFJC?th=1
alebo nejaka ina idea co s tym ? Do ladviny sa mi problematicky zmestia a je nepohodlne ich tam tlacit / vyberat.
Zobraziť komentár 07.10.2024 - 10:15:19
00
Nevyzerá to zle ale asi nebude najjednoduchšie trafiť tam tie okuliare za jazdy. Lepšie ako ich nosiť v ruke mi už ale príde normálne si ich založiť za golier trička/ dresu. Je to raz dva obojsmerne a ruky máš voľné.
Zobraziť komentár 07.10.2024 - 10:28:31
00
ivast aku mas helmu? okuliare sa casto daju zastrcit do vetracich otvorov alebo pod silt
Zobraziť komentár 07.10.2024 - 11:05:52
00
alebo jednou nožičkou za límec dresu
Zobraziť komentár 07.10.2024 - 11:20:28
00
ivast
podla mna, za predpokladu, ze na mieste, kde by sa to malo na helmu prilepit nebudu vetracie otvory snad malo fungovat. sila magnetov asi nebude velka - to aby s tym clovek "nebojoval", ked to chce dat spät na tvar ale aby ti na prvej hrči pri zjazde nepadli pod kolesa, ked ich tam zabudneš. navyse si myslim, že okuliare by mali mat obrubu v mieste dotyku s helmou, pretoze by mohlo casom dojst (tym klepkaním...) k mechanickemu poskodeniu zorníka. mam 8 rokov fotochromaticke okuliare a ram/obruba je iba na hornej strane. pod nosnikom, kde nie je sa mi oddeluje naparena folia, ktora bola asi z dlhodobeho hladiska namahna na oter ? ...a za jazdy trafit to tam asi tiež bude fuška.
Zobraziť komentár 07.10.2024 - 11:25:56
00
Konkretne mam aktualne Tectalku a zatial som neprisiel na to, ako tam skulky zapasovat aby drzali. Neriesim odkladanie za jazdy ale dojazdim trail, zapichnem okulare [ kludne si pri tom zlozim helmu ] a idem krutit hore. Trochu mi to s magnetom pride uletene, teraz mam pred ocami na prilbu prilepene dva umelohmotne paksamenty do ktorych by sa bocnice nacvakli ... mozno moja prva aplikacia pre 3d tlacku ...
Zobraziť komentár 07.10.2024 - 11:47:19
00
ahojte,po sklamani z giro montaro II (nejak zmenili strih) zháňam prilbu na okruhlu hlavu. bell super air r a met parachute sedia ( obe convertible full face, no zháňam niečo ľahké na traily. nemate nejaké overené referencie?
Zobraziť komentár 18.12.2024 - 20:48:32
00
Zdravím chcem sa opýtať má niekto skúsenosti s prilbami od Kellys? Konkrétne by som si chcel zaobstarať model OUTRAGE alebo SHARP môj obvod hlavy je 59 cm.
Čítal som recenziu na SHARP kde recenzant mal rovnaký obvod hlavy a písal, že model SHARP mu sedel vo veľkosti L/XL. Pri modely OUTRGAE však nenapísal akú veľkosť prilby mal.

Rozmer hlavy mám pri OUTRGAE na hrane nakoľko veľkosti sú nasledovné: M/L (55-59 cm), L/XL (59-63 cm). (Takže neviem do ktorej veľkosti prípadne ísť)

Pri SHARP je to takto: M/L (55-59 cm), L/XL (59-63 cm)

Prípadne mi dať nejaký tip na podobnú prilbu v podobnom pomere cena/výkon.

(Ešte dodám, že prilby nemám možnosť si vyskúšať)
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 11:17:34
00
Pre toto je vhodne oblecenie, obuv a prilby kupovat v kamennej predajni kde si vies vyskusat rozne modely a posudit, ktory ti sedi najlepsie. Casto nakoniec po vyskusani zistis, ze Ti sedi nieco uplne ine nez si si povodne vyhliadol. Ale teda ked kupujes na dialku a chces to risknut len s konkretnym modelom, tak tiez mas moznost vyskusat - objednas obe velkosti a tu, ktora nebude sediet, vratis v 14 dnovej lehote. Obvod v cm vsak zdaleka nie je vsetko, nikto Ti nedokaze odporucit prilbu, ktora bude sediet na Tvoju hlavu a bude sa dat dobre upnut. Cize za mna plati skusanie roznych znaciek a modelov nazivo.
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 11:37:29
03
arrow_leftJezus napísal:
Pre toto je vhodne oblecenie, obuv a prilby kupovat v kamennej predajni kde si vies vyskusat rozne modely a posudit, ktory ti sedi najlepsie. Casto nakoniec po vyskusani zistis, ze Ti sedi nieco uplne ine nez si si povodne vyhliadol. Ale teda ked kupujes na dialku a chces to risknut len s konkretnym modelom, tak tiez mas moznost vyskusat - objednas obe velkosti a tu, ktora nebude sediet, vratis v 14 dnovej lehote. Obvod v cm vsak zdaleka nie je vsetko, nikto Ti nedokaze odporucit prilbu, ktora bude sediet na Tvoju hlavu a bude sa dat dobre upnut. Cize za mna plati skusanie roznych znaciek a modelov nazivo.

Samozrejme, že najlepšie je vyskúšať ale najbližšia kamenná predajňa kde by tieto veci mohli mať je tak ďaleko, že to nedáva ekonomický zmysel a ostáva mi asi len ten risk.
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 13:17:31
00
Objednaj si viac, z takého e-shopu, kde je možné vrátenie. Vyskúšaš a tie, ktoré ti nebudú, vrátiš. Ale vieš, že sa ti môže stať, že vybraný model prilby ti nemusí sedieť v žiadnej veľkosti? Napríklad mne sa páčila Kellys Dare, ale je mi málo hlboká, obvod sedí ale je proste plytká, na rozdiel od drhého extrému, Poc Kortal, ktorá je mi síce dobrá, aj ju nosím, no nedám do nej žiadne okuliare, pretože ju mám vpredu nízko nad obočím ale inak mi je mimoriadne pohodlná.
Zobraziť komentár 28.02.2025 - 08:35:59
01

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up