Ako sa tak ochladilo napadlo ma, že by nemuselo byť celkom neužitočné doplniť nejaké to oblečenie na chladnú jeseň - poťažme zimu. Celkom sa mi páči napr. toto: http://www.sportove-oblecenie.sk/akcna-suprava-kalas-zima.html
Čo nosíte do chladu (a vlhka) vy? Máte nejaké tipy na skladbu vrstiev?
no dnes som vyskusal darcek - hokejove ribano, na tom dlhy letny dres, dlhe letne cyklogate a na telo ANTIRAIN a WINDSTOPPER bundu - taku tenku. Rano bolo 9°C a ked sme sa vracali 12°C.
20 minut po starte zacalo mrholit a trvalo to pocas celeho vyjazdu. Telo bolo v suchu a teplucku akurat tretry sklamali a na nohy mi bola riadna zima
Pri stupani ta bunda vadila, ta priedusnost je veru biedna, ale pri zjazde pomohla na 100%
Ako tak citam nikto tu nespomenul cesku znacku Progress. Maju pekne, kvalitne veci za dobru cenu - co povodne prvy co pisal prispevok chcel. Oproti Moire to nevyzera akoby to strikovala babka a oproti Gore a Bionic nenechas v obchode jednu vyplatu . Prva vrstva Dryfast a druha Technostretch je super. Maju aj bundy ale tam je asi lepsi nepremok od Endury alebo zatepleny neprefuk od Nyna. Na jesen su fajn navleky na nohy od Nyna s neprefukom na kolene a na zimu zalezi ci volne alebo elastaky tazko takto doporucovat.
Ja som spokojna aj s trickom Sensor Thermocool mam aj kratky rukav aj dlhy.
Velastastia pri vrstveni a hlavne nezabudnite ZIADNA BAVLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdravim ja by som prredsa este pokracoval v teme. Vrstvy som uz trocha pochopil otazku mam k nohaviciam na MTB. Kedze som uplna lama chcem sa spytat prakticky co nosite teraz ked sa tak ozimilo ake nohavice, take tie obtiahnute / ani neviem ako sa to slangovo vola medzi mtb ckarmi / alebo nejake nohavice ktore su vode a vetru odolne. Bundu a tretry si viem predstavit / aj ked budem rad za konkretne podnety z praktickej skusenosti / nohavice vaham. Nechcem prist do predajne s tym ze dajte mi cosi na zimu na oblecenie pretoze verim ze ma ovesaju kravinami aby co najviac predali ,preto tam chcem ist s informaciami uz. Pekne blbe otazky asi sa usmievate cooo
zdravim ja by som prredsa este pokracoval v teme. Vrstvy som uz trocha pochopil otazku mam k nohaviciam na MTB. Kedze som uplna lama chcem sa spytat prakticky co nosite teraz ked sa tak ozimilo ake nohavice, take tie obtiahnute / ani neviem ako sa to slangovo vola medzi mtb ckarmi / alebo nejake nohavice ktore su vode a vetru odolne. Bundu a tretry si viem predstavit / aj ked budem rad za konkretne podnety z praktickej skusenosti / nohavice vaham. Nechcem prist do predajne s tym ze dajte mi cosi na zimu na oblecenie pretoze verim ze ma ovesaju kravinami aby co najviac predali ,preto tam chcem ist s informaciami uz. Pekne blbe otazky asi sa usmievate cooo
Ja len k tomu ze ta v predajni ovesaju vecami co sa ich chcu zbavit - ked sa do toho nerozumies opytaj sa predavaca co nosi on a preco, podla toho co ti povie a ako to povie zistis ci to fakt ma a ako je spokojny alebo ma len nastudovane info o produkte z katalogu.
K MTB gatiam - bud nos zateplene neprefukave elasticke nohavice s vlozkou koli funkcii a na to volne kratasy koli vzhladu potom ti bude fajne teplo a zaroven nebudes vyzerat ako Nasta Kuzminova alebo si kup elasticke funkce pradlo Moira duo, Bionic accumulator alebo Progress seamles a na to daj volne neprefukave gate Gore Countdown, Nyna Hurican davaj pozor aby mali na pravej nohe dole suchy zips na zuzenie inak sa ti zamotaju do pily.
Vode odolne gate su fajn iba ked prsi lebo inak sa v nich pekne spotis ked budes slapat. tie je dobre mat v batohu ako zalohu ked ocakavas ze bude prsat.
Ja sa tu teda priživím... Vie mi niekto poradiť konkrétnu značku/model dlhých nohavíc na zimu ? Vyteplené nepotrebujem, mám zimné termoprádlo takže to je out... Zišli by sa mi nejaké windstoperové dlhé gate, z ktorých nedostanem ani ja ani peňaženka infarkt..
jj, Progress aj Directalpine funkcne pradlo z Coolmax FX mam odskusane a mozem odporucat. Za primeranu cenu vyborna kvalita (ceske vyrobky).
Ja som mal dnes (v lese od 11 - 15°C a pomerne fukalo) na sebe funkcne pradlo s windstopper membranou od Craftu a na to letny tenky dres. Na nohach letne krataky (uz sa daju nosit pomaly aj 3/4) a bolo mi fajn, ani zima, ani teplo. Podstatne je obliect sa tak, aby si sa prilis nespotil. Takze moje pravidlo - vyjdem von a malo by mi byt trosicka zima bez pohybu, pretoze pri bikovani sa clovek pomerne rychlo zahreje (na hradzu to ale asi nevystaci).
teraz trochu OT a malinko si rypnem:
...prezrel som si ponuku Progress-u a trosku ma udivuje, ze pisu na stranku take "žvásty" a navyse s pravopisnymi chybami
Dobry den,
ospravedlnujem sa za infiltraciu tejto temy, ale nechcel som zakladat novu. Serioznejsie som zacal jazdit az tuto sezonu a nechcem prestat ani v chladnejsom pocasi, takze prosim o radu odbornikov na cyklo-oblecenie:
Precital som si pribuzne temy a clanky o vrstveni a pod. a bol aj na maly prieskum po predajniach. Vyhliadol som si niekolko veci:
1. funkcne pradlo - Vavrys alebo NyNa
2. stredna vrstva - pravdepodobne Craft (Shift alebo Shift Free)
3. vrchna vrstva - Trimm Nelson alebo Trimm Ventor (paci sa mi moznost spravit z toho aj pripadne vestu)
Mohlo by to takto (aspon teoreticky) spolu fungovat alebo je tam nejaka "systematicka" chyba? A tam, kde je uvedenych viac moznosti, ktoru by ste mi skor odporucali? Napr. Nelson vs. Ventor?
Chcel by som jazdit v jeseni, ale aj v zime (ak mi to cas a bicykel dovoli ). Da sa to vykryt s touto vybavou a korigovat to vrstvami?
ak chces jazdit vo velkych mrazoch tak ok, inak sa myslim uvaris. Shift od Craftu mam, je to microfleece a dost teply.
Osobne: termopradlo, funkcne triko (ak vobec..) a windstopper bunda (postacuje mi nezateplena Active Shell, v zime SoftShell slabo zateplena). Kazdy ale vnima chlad inac....tazko radit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
20 minut po starte zacalo mrholit a trvalo to pocas celeho vyjazdu. Telo bolo v suchu a teplucku akurat tretry sklamali a na nohy mi bola riadna zima
Pri stupani ta bunda vadila, ta priedusnost je veru biedna, ale pri zjazde pomohla na 100%
Ale to ribano je pecka.
Ake mas tie tretry?
Ja som spokojna aj s trickom Sensor Thermocool mam aj kratky rukav aj dlhy.
Velastastia pri vrstveni a hlavne nezabudnite ZIADNA BAVLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ANGEL1 - Bola tu rec o ROLAKU ked rolak tak http://www.progress-sk.sk/sk/eshop/ponuka/dynamic/wombat---pansky-rolak
http://www.gorebikewear.com/remote/Satellite/PROD_HHELMO?landingid=1208436871979A
http://buffky.sk/buff-pre-dospelych/cyclone-buff
http://www.shopx-bionic.com/shop-the-store?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=688&category_id=37&vmcchk=1
http://www.endurashop.sk/196-fs260-pro-iapka-ierna.html
vdaka
Ja len k tomu ze ta v predajni ovesaju vecami co sa ich chcu zbavit - ked sa do toho nerozumies opytaj sa predavaca co nosi on a preco, podla toho co ti povie a ako to povie zistis ci to fakt ma a ako je spokojny alebo ma len nastudovane info o produkte z katalogu.
K MTB gatiam - bud nos zateplene neprefukave elasticke nohavice s vlozkou koli funkcii a na to volne kratasy koli vzhladu potom ti bude fajne teplo a zaroven nebudes vyzerat ako Nasta Kuzminova
Vode odolne gate su fajn iba ked prsi lebo inak sa v nich pekne spotis ked budes slapat. tie je dobre mat v batohu ako zalohu ked ocakavas ze bude prsat.
Ja som mal dnes (v lese od 11 - 15°C a pomerne fukalo) na sebe funkcne pradlo s windstopper membranou od Craftu a na to letny tenky dres. Na nohach letne krataky (uz sa daju nosit pomaly aj 3/4) a bolo mi fajn, ani zima, ani teplo. Podstatne je obliect sa tak, aby si sa prilis nespotil. Takze moje pravidlo - vyjdem von a malo by mi byt trosicka zima bez pohybu, pretoze pri bikovani sa clovek pomerne rychlo zahreje (na hradzu to ale asi nevystaci).
...prezrel som si ponuku Progress-u a trosku ma udivuje, ze pisu na stranku take "žvásty" a navyse s pravopisnymi chybami
ospravedlnujem sa za infiltraciu tejto temy, ale nechcel som zakladat novu. Serioznejsie som zacal jazdit az tuto sezonu a nechcem prestat ani v chladnejsom pocasi, takze prosim o radu odbornikov na cyklo-oblecenie:
Precital som si pribuzne temy a clanky o vrstveni a pod. a bol aj na maly prieskum po predajniach. Vyhliadol som si niekolko veci:
1. funkcne pradlo - Vavrys alebo NyNa
2. stredna vrstva - pravdepodobne Craft (Shift alebo Shift Free)
3. vrchna vrstva - Trimm Nelson alebo Trimm Ventor (paci sa mi moznost spravit z toho aj pripadne vestu)
Nohavice - asi Endura Hummvee
Mohlo by to takto (aspon teoreticky) spolu fungovat alebo je tam nejaka "systematicka" chyba? A tam, kde je uvedenych viac moznosti, ktoru by ste mi skor odporucali? Napr. Nelson vs. Ventor?
Chcel by som jazdit v jeseni, ale aj v zime (ak mi to cas a bicykel dovoli
Za kazdy nazor a radu dakujem.
Osobne: termopradlo, funkcne triko (ak vobec..) a windstopper bunda (postacuje mi nezateplena Active Shell, v zime SoftShell slabo zateplena). Kazdy ale vnima chlad inac....tazko radit
a ten rolak odvadza pot dalej k vrchnej vrstve, alebo?