Zaujímalo by ma odkiaľ si kupujete cyklistické oblečenie, či z kamenného obchodu, alebo z nejakého internetového? Ak z netu, tak môžte hodiť konkrétny link. Ak z kamenného tak aspoň mesto, kde sa nachádza. Kde ste sa stretli s najlepšími cenami? ďakujem za všetky reakcie.
Na sietku treba dat druhu vrstvu ktora ma cesane vnutro, aspon mne to tak funguje ... poradil mi to tu niekto na fore ked som bol v rovnakom stave ako ty, ze nove brynje nepracovalo podla ocakavani ...
co je cesane vnutro?
btw pre upresnenie - ja som na to brynje dal este aj moje starsie termotriko, take zelene obycajne Craft. Bolo to len dvakrat na skusku, sobotu a nedelu, a funguje to super.
elpha - vdaka, ale toto nie, ked sa clovek smykne na blate alebo na lade, tak je na zemi v okamihu a ani nestihne dat z toho ruky von
skusim najst nejake vhodne vyhrievane rukavice a uvidim...
"Česané" vnútro znamená, že textília má také "chlpy" alebo nejaký matroš, medzi ktorým je vzduch, lebo izolačným prvkom je v podstate vzduch obsiahnutý vo vláknach materiálu a medzi nimi. Zjednodušene povedané, čím viac priestoru dokážu vlákna v úplete „vytvoriť“, tým lepšiu schopnosť pojať izolujúci vzduch má materiál odevu. Táto schopnosť sa nazýva loft a to v podstate "hreje". Preto je super kombinácia brynje a nejaká vrstva s česaným vnútrom, lebo to jednak dobre odvádza vlkosť a jednak izoluje telom produkované teplo.
Stále mám dojem, že mnohí sa mylne domnievajú, že ak si kúpia také, či onaké tričko, tak sa budú menej potiť alebo sa nebodaj už nebudú/prestanú sa potiť. Funkčnosť tričiek, resp. funkčného či "termo" oblečnia spočíva len v tom, že vzniknutú vlhkosť transportuje pomezi vlákna, nie, že zmení proces ľudského tela. Každý ak si dá aj len Brynje a dres a vydá sa vyšliapať kopec, tak sa spotí... a ak sa niekto potí veľa, tak tie vrstvy majú čo robiť aby to stíhali odviesť a teda veci sú dlhšie mokré. Priznám sa, že čím som staršia, tým sa obliekam menej a funguje to pardon za zbytočné mudrovanie, neviem si pomôcť
Používate niekto Sportful Performance Overshort? Resp. Aj iné značky kľudne. Ako navyše kraťasy na dlhé zimné cyklonohavice? Osvedčilo sa vám to, keď vám je už zima na stehna, riť? Či je to blbosť?
Ja som dnes drzal v ruke take primaloftove kratasy ktore mali na bokoch zipsy na rozopinanie. Asi to nie je uplne na cyklistiku ale ked clovek ide dole z kopca tak by sa obcas zisli. Nuz ale cenovka nebola priazniva takze ostali v obchode.
Používate niekto Sportful Performance Overshort? Resp. Aj iné značky kľudne. Ako navyše kraťasy na dlhé zimné cyklonohavice? Osvedčilo sa vám to, keď vám je už zima na stehna, riť? Či je to blbosť?
Pouzivam v zime ked je menej ako 3 stupne pripadne vlhko ci veterno na zateplene elasticke dlhe gate. Je to super aj na cestak, lebo su takmer obtiahnute a vobec ich nevnimas. Ako dodatocna ochrana proti vetru super.
čím viac toho pozerám tým menej som rozhodnutý že chcem isť do tých spomínaných MT500 freezing... myslím že budú až príliš zateplené, v podstate napsoeldy keď bola teplota okolo nuly mi bolo chladno iba na stehna a rozkork... kolenačky a podkolienky úplne stačili na zvyšok... takže sú nejaké dlhé nohavice ktoré by boli neprefuk/zateplené iba hore a zvyšok odvetraný ? prípaddne čo znesú tie spomínané primaloft kratasy? nepôsobia moc odolne keď sa v nich človek vyváľa
K tomu Brynje mozem potvrdit, ze je to najlepsie fungujuca spodna vrstva. Tiez dochadzam domov najsuchsi prave v tomto. Ale pozor, oproti inym spodnym vrstvam je to ako radiator. Pouzivam to iba fakt pri teplotach okolo nuly. Kto sa v tom poti, mal by sa menej obliekat resp. davat do nizsich teplot. Treba sa to naucit pouzivat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
btw pre upresnenie - ja som na to brynje dal este aj moje starsie termotriko, take zelene obycajne Craft. Bolo to len dvakrat na skusku, sobotu a nedelu, a funguje to super.
elpha - vdaka, ale toto nie, ked sa clovek smykne na blate alebo na lade, tak je na zemi v okamihu a ani nestihne dat z toho ruky von
skusim najst nejake vhodne vyhrievane rukavice a uvidim...
Stále mám dojem, že mnohí sa mylne domnievajú, že ak si kúpia také, či onaké tričko, tak sa budú menej potiť alebo sa nebodaj už nebudú/prestanú sa potiť. Funkčnosť tričiek, resp. funkčného či "termo" oblečnia spočíva len v tom, že vzniknutú vlhkosť transportuje pomezi vlákna, nie, že zmení proces ľudského tela. Každý ak si dá aj len Brynje a dres a vydá sa vyšliapať kopec, tak sa spotí... a ak sa niekto potí veľa, tak tie vrstvy majú čo robiť aby to stíhali odviesť a teda veci sú dlhšie mokré. Priznám sa, že čím som staršia, tým sa obliekam menej a funguje to
https://www.bike24.com/p2333559.html?source=SRP&indexName=production_SEARCH_INDEX_EN&objectId=VAU433376&queryId=undefined&userToken=anonymized
kamos ich ma a pochvaluje si, na najvyssi rezim 1,5 hodiny,ale to uz je extrem,aspon co vravel a 4 hodiny na najslabsi rezim
Pouzivam v zime ked je menej ako 3 stupne pripadne vlhko ci veterno na zateplene elasticke dlhe gate. Je to super aj na cestak, lebo su takmer obtiahnute a vobec ich nevnimas. Ako dodatocna ochrana proti vetru super.
No vsak to je na tych od Sportful super ze je to len taka elasticka vodeodpudiva latka ciastocne neprefukava. Ziadne zateplenie. Fakt je to super.
ja mam taketo gate: https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/nohavice/kratke-elasticke/gore-c5-ws-trail-shorts-kratke-nohavice-cierne.html
Pouzivam v zime a ked je blato. Ten windstoper je velmi odolny a dost to pomoze proti chladu. Ked dam zimne gate a nato tieto sortky, tak kludne aj pri -10 mozem ist. A su dost obtiahnute, to by si mal celkom v pohode aj na cestak.
Fotky z netu, lepsie som nenasiel