Kategórie
Bike-techOblečenie vhodné na bicykel # oblečenie # eshop # cyklistické obchody # skúsenosti # poradenstvo # cena/kvalita # nákup
-18% Bergans of Norway Allround Merino Baselayer set, space blue/navy blue
83,99 €
-18%
MOC 129 €
-18% Bergans of Norway Allround Merino Baselayer dámsky set, aqua lagoon/dark aqua lagoon
83,99 €
-18%
MOC 129 €
Výpredaj -31% Viking Nino set detské termoprádlo, ružová/modrá
26,99 €
-31%
MOC 42,99 €
ak nechces citit chlad po spoteni tak brynje je ta spravna volba.
Ano. Na bicykli s mokrym merinom citim chlad, ale len vtedy, ked si dam dlhsiu prestavku, telo vychladne a merino nevyschne. Staci par zaberov do pedalov, telo sa zohreje a s mokrym merinom to nie je take hrozne.
Všetky ľahké bundy majú nejaký typ membrány, kvôli ktorej to prepotis skôr či neskôr. Ale keď je suchá zima, tak na vyšlap by mohol stačiť tento typ dresu. A na cestu dole by stačila ľahká membránova bunda.
Mojou ideou je šlapat v drese, maximálne pod nim termopradlo, keď bude fakt kosa. Dress musi byť maximálne priedusny a musí izolovať. Mal by byť čiastočne vetruvzdorny..s vetrom v lese nebojujem. A vodeodolnosť v tomto prípade nepotrebujem.
Membráne akejkoľvek sa chcem vyhnúť
Comby tomu vrstveniu sa práve chcem vyhnúť
Myslím že tento dres bude tá správna voľba
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/dresy/dlhy-rukav/isadore-signature-deep-winter-dres-ecru-olive-p250486.html
Alebo ešte toto
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/bundy-a-vesty/zimne-bundy/castelli-fly-direct-bunda-svetla-cierna-p300712.html?itm_medium=forum&itm_campaign=post-2139154
Hľadám bez membránnovy, vysoko priedusny a maximálne izolujuci, čiastočne neprefukavy dres, prípadne ľahkú bundu.
Ghisallo je fajn bunda, keď je veterno a občas je prehánka. Naozaj neprefukne, vydrží miernu prehanku. Pomerne rýchlo schne aj počas jazdy. Ale je to membrana, a vždy sa spotim.
Hľadám niečo do suchej zimy s miernym vetrom.
Prípadne viem na seba hodiť ľahkú membranovu vetrovku v prípade prudkého vetra
-20% Castelli Fly Direct bunda, svetlá čierna
199 € -20%
MOC 259,95 €-11% Isadore Signature Deep Winter dres, ecru olive
od 156 € -11%
MOC 195 €Nemám osobné skúsenosti, ale mnoho recenzií s merinom, ktoré som čítal potvrdzujú tvoju skúsenosť. A keďže ja dosť kurim, merino nechcem
ideal je sa nespotit
V zime jedine Brynje.
Brynje ma dve verzie - super thermo ( pod 5 stupnov), supermicro od 5 stupnov. Od biotexu mam aj letnu spodnu vrstvu ktora je tensia nez papier. Nosil som to cele leto.
Merino funguje tak ako bolo spominane na hovno jazdy s intenzitou 0.0
Kompletne prepotené ale studí aj merino, na intenzívnejšie aktivity sa teda nehodí. Ako náhradný kus do zjazdu, prípadne ako záloha pre prípad nutnosti dlhšieho státia za mňa ale prakticky nemá konkurenciu.