Zaujímalo by ma odkiaľ si kupujete cyklistické oblečenie, či z kamenného obchodu, alebo z nejakého internetového? Ak z netu, tak môžte hodiť konkrétny link. Ak z kamenného tak aspoň mesto, kde sa nachádza. Kde ste sa stretli s najlepšími cenami? ďakujem za všetky reakcie.
Ste tomu Brynje Super Thermo spravili taku reklamu, ze je uz tu na shope vypredane (popravde by som ho chcel skusit aj ja).
ten 1 kus tu visel pekne dlho, a co Ti brani si ho objednat z ich ofiko webu: len podotykam,ze by som tam neskakal,lebo tam clovek moze nechat v pohode aj 600€ ako ja naposledy
polartec neoshell je pruznejsi a citelne priedusnejsi oproti infiniu. mne nesadol strih tej bundy. L volne by mi podfukovalo, M ko az moc obtiahnute - ako letny aero dres. co je sice spravne - vyrobca pise ze buda je identicka ako siju pre WT jazdcov na preteky - ale mne to nevyhovovalo.
ono je to skor dres do studeneho vetra pod ktory das len tenucke tielko ako bunda. najradsej somm ju nosil na jar ked pieklo slnko ale fukal este ladovy vietor. takto na jesen-zima ked uz je vonku zima a potreboval som po to nieco hrubsie s dlhym rukavom, vobec mi to nesedelo.
Potrebujem dres ktorý bude dostatočne teplý, maximálne priedusny, pretože kurim dosť. Ako bonus ak bude čiastočne neprefukavy tak značka ideal.
Potrebujem to do hor na lesné cesty. Veľa krát vietor nefuka lebo si v závetrí alebo vietor sa rozbije o stromy. Cieľom je znížiť počet vrstiev, hlavné prepotenych vrstiev. Typická trasa je na Martinské Hole. Na 6,6km spravis 650 výškových metrov. Hore môžem spodnú vrstvu žmykat. A ako som spomínal s vetrom často nebojujem. Skôr som spotený a musím mať v ruksaku náhradnú 1. Aj 2. Vrstvu. A to chcem tento rok zminimalizovat. Tá sportful vyzerá ideálne ale bojím sa membrány. Jednu podobnú bundu uz mam. Oblečenie okolo 5 stupňov mám. Hľadám niečo do -5 - +5. Kombinovať to chcem z vestou.
Zatiaľ mi ideálna voľba pripadá tento dres z PolarTec
Človeče, s tým Isadore ani Castelli skúsenosti nemám, no z Polartecu Power Stretch mám dve mikiny, na pohľad gramážou veľmi podobné tomu Isadore dresu a tie sú teda že sakramentsky teplé a navyše aj celkom slušne vetruvzdorné. Tiež som typ, ktorý sa dosť potí a teda dupať v tom na Hole s tým, že by som hore nebol mokrý si viem predstaviť možno tak pri -15 °C. Ak teda nejazdíš vyslovene vychádzkovým tempom, tak je to podľa mňa príliš teplé.
Žiaľ, oblečenie s ktorým vieš v zimných teplotách dupať do kopca, nespotiť sa a zároveň potom nevymrznúť v zjazde, ešte nikto nevyvinul. Niečo sa samozrejme dá "uhrať" rozopínaním hlavného zipsu či odvetrávačiek, no pri takto dlhých stúpaniach to imho veľmi inak ako prioblečením sa do zjazdu nejde. A na to vyzerá byť tá Castelli budna dosť vhodná, otázka je akurát to, či by sa niečo podobné nedalo zohnať aj lacnejšie.
Samozrejme chápem že sa nedostanem hore úplne suchý. Ten dres môžem kombinovať ešte s ďalšou vrstvou (vesta, membránova bunda) a teda je to u univerzalnejsie riešenie. A nádejam sa by to fungovalo v jednej vrstve. Cesta dolu môže byť v neprefukavej bunde.
A PolarTec by ma mal uchovať v teple keď zastavím. Čo je dosť veľký problém pri tenkých membranovych bundách s miernym zateplením. Zastavíš zamrznes
Takže namiesto 6 kusov oblečenia, by som chcel dosiahnuť dve. Dres cestou hore a bundu (Silvini Ghisallo) dolu
Prečo 6 kusov? Lebo 3 vrstvy a prvé dve prepotim. Takže v ruksaku mám vždy náhradnú 1. aj 2.
Vyborna bunda aj cena. Pouzivam ju rad, elasticka (ale o dost uzsia ako light verzia, ktoru tiez s oblubou pouzivam), priedusna, vyborne odolava vetru. Trocha sklamanim je pre mna vodeodolnost, ktora prakticky neexistuje. Staci 10 min dazda a si mokry akoby si mal na sebe klasicky dres bez membrany. Vlastnostami nieco ako sucasne Ristretto od Castelli.
Mám už podobnú bundu, Silvini Ghisallo. Super bunda keď je zima 4-12 stupňov.. stačí pod ňu tielko. Teraz hladam niečo vyslovene so mrazu. Maximálne priedušné, čiastočne vetruvzdorne
Ja pouzivam takyto setup: hore v brynje + akakolvek cesana umelina ktora pije pot a na vrch priedusny dres. Hore vymenim dve horne vrstvy, napitu umelinu vymenim za suchu a priedusny dres za neprefuk alebo membranu podla pocasia. S tymto sa daju zdolavat vrcholy a nezmrznut po ceste dole. Horsie je ked sa potrebujes len hupat hore dole, pre ten pripad som neprisiel na ziadne riesenie iba znizit intenzitu a "loudanim" odstranit potenie ...
Hoši, spominate tu pocit chladu, ked sa spotite v lahsej bunde. Nebolo by riesenim merino tricko? Vsade sa pise, ze merino hreje, aj ked je mokre, na rozdiel od triciek z ropy Ja teda vela skusenosti s merinom zatial nemam, akurat som jedno objenal, ze ci je to fakt taky zazrak, ale ciastocne by to mohlo eliminovat pocit zimy po spoteni sa, ci? Akoze tiez hladam kompaktne riesenie na zimu bez toho, aby som musel nosit ruksak s iks nahradnmi vecami... 6. zmysel mi napoveda, ze merino, ak naozaj hreje aj nasate potom, je uplny zaklad, ktory rozhodne o tom, ako budem vnimat pocit chladu, bez ohladu na to, ako kvalitnu zimnu bundu budem mat. Kks vsak tricka s gramazou 150g/m2 v cenovkach od 50-60 EURa viac musia byt zarukou toho, ze na tom nieco bude...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.sportful.com/SK/en/Mens/Cycling/Windproof-and-Rainproof/FIANDRE-PRO-JACKET/p/1119500_622
https://www.sportful.com/SK/en/Mens/Cycling/Windproof-and-Rainproof/FIANDRE-PRO-JACKET/p/1119500_622
Ja tým membranam už neverím. Radšej si membránu oblečiem dodatočne
ono je to skor dres do studeneho vetra pod ktory das len tenucke tielko ako bunda. najradsej somm ju nosil na jar ked pieklo slnko ale fukal este ladovy vietor. takto na jesen-zima ked uz je vonku zima a potreboval som po to nieco hrubsie s dlhym rukavom, vobec mi to nesedelo.
Potrebujem to do hor na lesné cesty. Veľa krát vietor nefuka lebo si v závetrí alebo vietor sa rozbije o stromy. Cieľom je znížiť počet vrstiev, hlavné prepotenych vrstiev. Typická trasa je na Martinské Hole. Na 6,6km spravis 650 výškových metrov. Hore môžem spodnú vrstvu žmykat. A ako som spomínal s vetrom často nebojujem. Skôr som spotený a musím mať v ruksaku náhradnú 1. Aj 2. Vrstvu. A to chcem tento rok zminimalizovat. Tá sportful vyzerá ideálne ale bojím sa membrány. Jednu podobnú bundu uz mam. Oblečenie okolo 5 stupňov mám. Hľadám niečo do -5 - +5. Kombinovať to chcem z vestou.
Zatiaľ mi ideálna voľba pripadá tento dres z PolarTec
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/dresy/dlhy-rukav/isadore-signature-deep-winter-dres-ecru-olive-p250486.html
-11% Isadore Signature Deep Winter dres, ecru olive
od 156 € -11%
MOC 195 €https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/bundy-a-vesty/zimne-bundy/castelli-fly-direct-bunda-svetla-cierna-p300712.html
Vyzerá to ako to čo hľadám
-20% Castelli Fly Direct bunda, svetlá čierna
199 € -20%
MOC 259,95 €Žiaľ, oblečenie s ktorým vieš v zimných teplotách dupať do kopca, nespotiť sa a zároveň potom nevymrznúť v zjazde, ešte nikto nevyvinul. Niečo sa samozrejme dá "uhrať" rozopínaním hlavného zipsu či odvetrávačiek, no pri takto dlhých stúpaniach to imho veľmi inak ako prioblečením sa do zjazdu nejde. A na to vyzerá byť tá Castelli budna dosť vhodná, otázka je akurát to, či by sa niečo podobné nedalo zohnať aj lacnejšie.
A PolarTec by ma mal uchovať v teple keď zastavím. Čo je dosť veľký problém pri tenkých membranovych bundách s miernym zateplením. Zastavíš zamrznes
Takže namiesto 6 kusov oblečenia, by som chcel dosiahnuť dve. Dres cestou hore a bundu (Silvini Ghisallo) dolu
Prečo 6 kusov? Lebo 3 vrstvy a prvé dve prepotim. Takže v ruksaku mám vždy náhradnú 1. aj 2.
Bunda castelli a dres Isadore majú po cca 250g
Nie
Vyborna bunda aj cena. Pouzivam ju rad, elasticka (ale o dost uzsia ako light verzia, ktoru tiez s oblubou pouzivam), priedusna, vyborne odolava vetru. Trocha sklamanim je pre mna vodeodolnost, ktora prakticky neexistuje. Staci 10 min dazda a si mokry akoby si mal na sebe klasicky dres bez membrany. Vlastnostami nieco ako sucasne Ristretto od Castelli.
Je to hovadina.