Potreboval by som poradiť mojho oca kollega sa chce bicyklovať proste taky cestar možno aj niekde na hory pojde ale potreboval by som poradiť prenho nejaku prilbu a okuliare nie najdrachše ani nie najlacnejsie ale aby ked spadne by nerozbil hlavu ničo za normalnu cenu ... dakujem ak by sa dalo potrebujem to do zatra rana vedieť ...
Mam BBB BSG-09 za 930.- Sk a som s nimi spokojny. Dolezite je aby vyskusal, kazdy ma inak formovanu gebulu. Musia sediet a ja osobne trvam na vymennych sklach. Prliba tak isto. Pod 1000 su to skor atrapy. Musi sediet na hlave musi mat jednoduchu regulaciu obvodu.
fuuha este som nevidel namakany UV filter...
proste bud UV filter maju alebo nie, a predpokladam ze maju, nahodou niekedy sa v lidli daju kupit kvalitne veci za dobru cenu.
fuuha este som nevidel namakany UV filter...
proste bud UV filter maju alebo nie, a predpokladam ze maju, nahodou niekedy sa v lidli daju kupit kvalitne veci za dobru cenu.
sorry, ale nafore som nenasiel tag "ironia"... chcel som tym povedat, ze urcite nemaju UV(A/B)... taketo okuliare mozu este aj viac uskodit ako pomoct [nie sme taki bohati, aby sme kupovali lacne veci]... a ten filter bude (predpokladam) kvalitnejsie alebo menej kvalitny /nepredpokladam, aby boli rovnake sklas rovnakym filtrom na okuliaroch za liter a za 10 litrov/
minule som bol v optike kde nemaju okulky pod 3t a cuduj sa svete na otazku co si myslia o tych poulicnych okuliaroch do 300sk, tak povedali ze niektore maju rovnake filtre ako tie znackove niekolkotisicove , akurat nie su tak vypracovane ako znackove kde platis aj za nazov
zaujimavy predavac co to povedal, tam padom kydal na vlastny tovar. obchodneho ducha teda urcite nema
a podla mna to nie je len o pritomnosti UV filtra, ale aj o jeho kvalite - t.j. aky objem UV lucov zachyti a kolko ich prepusti. drahsie okuliare mavaju navyse aj polarizacne filtre, ktore u lacnych nenajdes
Bavite sa tu o tom UV ako keby to bol jediny parameter na okuliaroch, ja som sa pozeral po titanovom rame, ohybnych uchytkach, moznost vymenit skla, nastavitelny nose grip... nie len UV filtrom je clovek ziv
Bol by som rad keby boli este polarizacne ale zial polarizacne od Rudy Project sa pohybuju okolo 8 tisic a vyssie (tie so vsetkymi ostatnimy parametrami) coz by nebol az taky problem ale povedali mi ze ich na Slovensko nedovazaju.
no celkom kvalitne prilby su Specialized (pomer cena/kvalita) pokial si z BA v kaktuse maju dobry vyber (kupoval som nedavno novu prilbu tak mam celkom prehlad)
Nejake ukazky aj s cenou:
taky zaklad 1299sk http://www.specialized.cz/new/doplnek_s ... &b=12&x=93
Určite by som s nimi nešiel v lete k moru alebo v zime lyžovať do Álp. Ale motať sa okolo Bratislavy a chrániť si zrak pred muškami a inými lietajúcimi potvorami - postačujú. Okrem toho, každý rok odfajčím minimálne jedny okuliare - stratím, rozbijem, zabudnem... Čím sú drahšie, tým skôr - rýchlejšie...
JoKo dovolím si nesuhlasiť v prvom rade slnečné okuliare ako to z názvu vyplýva služia na ochranu zraku pred slnkom a potom pred muškami.Najdoležitejšie na sklách okrem filtrov a podobných vecí je aj videnie 1:1 a tam sa hlavne prejaví rozdiel medzi okuliarmi za 200,-Sk z Lidla a 10000,-Sk Oakley.Nikdy v živote som nepoužil lacné okuliare a ani ich nepoužijem lebo možu na zraku napáchať viac zla ako byť bez nich.Zrak mám iba jeden.Môj názor nemusí vyhovovať každému.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja by som mu poradil helmu bell sweep a okuliare rudy project
čo som pozeral na googli to prenho velmi drahe take nie prilbu dačo do 1500 sk max 2000 sk on taky prachač nieje takže asi tak ...
No ja som kupoval Rudy Project okuliare konkretne RYDON za takych 5 tisic, maju dost aj inych modelov ale do 1500 Sk asi ne.
a podla mna to nie je len o pritomnosti UV filtra, ale aj o jeho kvalite - t.j. aky objem UV lucov zachyti a kolko ich prepusti. drahsie okuliare mavaju navyse aj polarizacne filtre, ktore u lacnych nenajdes
Bol by som rad keby boli este polarizacne ale zial polarizacne od Rudy Project sa pohybuju okolo 8 tisic a vyssie (tie so vsetkymi ostatnimy parametrami) coz by nebol az taky problem ale povedali mi ze ich na Slovensko nedovazaju.
Nejake ukazky aj s cenou:
taky zaklad 1299sk http://www.specialized.cz/new/doplnek_s ... &b=12&x=93
nieco lepsie 1699sk http://www.specialized.cz/new/doplnek_s ... oplnek=416
a v celku dobra kvalitna prilba za dobru cenu http://www.specialized.cz/new/doplnek_s ... oplnek=414
A ak sa ti Specialized nepaci tak je tu este MET
Formula caa 1600sk http://www.met-helmets.com/home.jsp?idrub=22
Alebo nieco od Bell ale tam som nenasiel nejaku dobru stranku kde boli pekne ukazky a aj dobry vyber...
Okuliare tak to treba vyskusat RudyOb. , Relax alebo BBB maju aj lacnejsie okuliare a daju sa aj lahko kupit.
Určite by som s nimi nešiel v lete k moru alebo v zime lyžovať do Álp. Ale motať sa okolo Bratislavy a chrániť si zrak pred muškami a inými lietajúcimi potvorami - postačujú. Okrem toho, každý rok odfajčím minimálne jedny okuliare - stratím, rozbijem, zabudnem... Čím sú drahšie, tým skôr - rýchlejšie...