Kedze sa blizi zima a v podstate uz kazde rano ked chodim na bajku do roboty je celkom slusna kosa uvazujem o kupe nejakeho termopradelka. Zacat by som chcel nejakym rolakom s dlhym rukavom a vysokym golierom, neskor aj nejake dlhe spodky. Zatial uvazujem nad dvomi overenymi znackami a to Craft a Moira. Od Craftu mam funkcne tricko Pro Cool, som s nim nadmieru spokojny a preto sa viac priklanam k tejto znacke. S akymi znackami mate skusenosti vy, ako ste spokojny a co by ste odporucali ako prvu vrstvu do chladneho pocasia resp. od akeho vyrobcu a aky model?
ja som roky nedal dopustit na merino Icebreaker, devold... teraz uz rok toto http://www.mammut.ch/en/productDetail/105000550_v_0001_S/Longsleeve-Warm-Quality-Men.html
merino vyborne, prijemne na telo, aspon mne, pocit priroda, ovecky no pri aerobnejsich aktivitach vlhko, aj kedv pocit chladu ziadny. toto sa mi javi este prijemnejsie a tiez ani po tyzdni aktivit ne*****ii
ano vlna hreje aj keď je mokrá,ale nie je to na vysokú intenzitu pohybu.Preto skôr turistika a podobne.
craft je pôvodne vyvíjaný pre švédsku armádu až potom to išlo medzi civilov.
Ja som dnes konečne vyskúšal kvalitnejšie oblečenie pri priemernej teplote -3°C a naschvál som sa obliekol tak, aby som sa v kopcoch nepotil. A ono to fungovalo. Vonku sme boli cca 5 hodín a zima mi nebola, dokonca som sa občas aj rozopínal (ak si odmyslím prsty na rukách, ale to je iná kapitola). Spodnú vrstvu tvorilo termotričko Craft Zero Extreme, na ňom som mal Merida bundu od Biemme. Chrbát medzi spodnou a vrchnou vrstvou ešte kryla zadná strana dlhých nohavíc Biemme. Na záver výjazdu, keď už zapadalo slnko a blížili sa takmer len zjazdy, nahodil som pre istotu Merida vestu od Biemme. Pre úplnosť - na dlhých gatiach som mal krátke (kvôli teplu "tam dole" a nech nederiem už aj tak deravé dlhé) a na hlave čelenku.
celenka, vlneny sveter. Priznam sa ani jedno z tohoto by som neprezila
ja mam najvacsie problemy s periferiami, tada prsty na rukach a na nohach,takze dlhe vyjazdy v tejto teplote nemusim
ale ked tak citam z celej partie by sme vyobliekali jedneho TOP bikera kazdy mal nieco. ja chodidla super suche zima mi nebola a ruky tiez. skor nohy som trochu citil kua za tu cenu tych gati castelli som cakal viac. ale bolo to v norme.
aha to ma nenapadlo skusim. ale budem mat dve plienky potom
ja som sa v nich citil super ked sme stali. ako pribudala rychlost citil som ten narazovy vietor. mam obycajne zimne navleky nyna a tam ten pocit nemam. preto ma to prekvapilo.
chlapci žiadna čelenka čo zas blbnete v mínusoch normálna čiapka pod prilbu.Zateplená hlava je absolútny základ.Cez hlavu uniká až 80% celkového tepla.ja nosím dve tenké.
Netreba machrovať,že toto ja vydržím.
Mal si čo napísať tmax .
Každý je v zime citlivý na niečo iné, ja na ruky a na nohy. Na hlavu mi je zima iba na začiatku výjazdu, skúšal som aj čiapku ale hlava mi nedýchala, možno by pomohla kvalitnejšia a tenšia ča*****.
Tenka ciapka z moiry,a na nu ked je velka zima tenka s neprefukom na cele a usiach. V tej moirovej jazdim do kopca a pred dlhsim zjazdom,vacsinou na zaver vyjazdu nasadzujem na nu tu druhu.
Mal si čo napísať tmax .
Každý je v zime citlivý na niečo iné, ja na ruky a na nohy. Na hlavu mi je zima iba na začiatku výjazdu, skúšal som aj čiapku ale hlava mi nedýchala, možno by pomohla kvalitnejšia a tenšia ča*****.
Ved som mu to dnes povedal. No asi pochopia ked budu starsi. Ca***** musi byt. Ja som dnes vobec nebol spoteny pod ciapkou. A to mam windstoprovu na cele a po bokoch priedusna Castelli. Fakt je super.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
merino vyborne, prijemne na telo, aspon mne, pocit priroda, ovecky
craft je pôvodne vyvíjaný pre švédsku armádu až potom to išlo medzi civilov.
ja mam najvacsie problemy s periferiami, tada prsty na rukach a na nohach,takze dlhe vyjazdy v tejto teplote nemusim
no s bohom
ja som sa v nich citil super ked sme stali. ako pribudala rychlost citil som ten narazovy vietor. mam obycajne zimne navleky nyna a tam ten pocit nemam. preto ma to prekvapilo.
Netreba machrovať,že toto ja vydržím.
z mojej poloprispatej tazko
Ved som mu to dnes povedal. No asi pochopia ked budu starsi. Ca***** musi byt. Ja som dnes vobec nebol spoteny pod ciapkou. A to mam windstoprovu na cele a po bokoch priedusna Castelli. Fakt je super.