Chalani hodte mi sem prosím niake typy na tichý a kvalitný trenažér.Roky trénujem na podomácky vyrobenom trenažéri s prítlačnym silónovým válcom a teraz to susede trubke akosi došlo,a začalo jej to vadiť. vďaka
Susedke povedz,že nech ide pekne do píííítche.Nočný kľlud je až od 22:00.
Pod trenažér je dobré podložiť obyčajnú karimatku.Velmi dobre to tlmí... aj takú susedku.
ja mam pod trenazerom koberec a deku prelozenu na viac krat. trenazer obycajny shit roto, nejaky tichy mi nepride, ale zatial sa nikto za tri roky nestazoval
Dnes som podložil 12mm karimatku dvojmo a priateľka zaznamenala výrazný rozdiel. Ja tiež trošku,ale samo zhoršenú stabilitu. Neviete poradiť aj s týmto? Predtým(minulé sezóny)som mal podložené hrubšie handry kôli stabilite,túto sezónu sa podlaha "vyrovnala",tak som tam nedával nič,až začali hromžiť susedia. Ináč vo VELE 12/2004 je praktický test trenažérov,no celkom sa mi zdá Elite wireless,v teste vyšiel najlepšie,len neviem,(pre nedostatok času)či ho ešte zoženiem. Máte niaké osobné skúsenosti? Ináč vám ďakujem za info na karimatku a možno aj viac...
Ja mám tacx satori a čo sa týka tej stability tak nohy trenažéra si vymačkajú do tej karimatky otlačky a bude to stabilnejšie.Ja s tým nemám problém.
Tú karimatku je dobré prerezať napoly inak ti to bude robiť stále problém.
Ahoj triki, aký máš trenažér, akurát som si prečítal svoju súkromnú správu a tam mi odporúčali si kúpiť taký ako máš Ty, len sa neviem nikde dočítať aký ten trenažér máš, pretože mi taký chcú predať, tak Ťa chcem poprosiť aby si sa ozval, chcem si ho pozrieť na internete, ďakujem.
ahojte, kedze sa tuto zimu musim vzdat behu, tak budem potrebovat tichy trenazer aby som uplne nevysiel z "formy". Byvam v bytovke a mam dost senzitivnych susedov, tak by som potreboval nieco fakt tiche. Bol by som rad keby som sa vosiel do 250€ vratane speci plasta. Narychlo som urobil pieskum a mam tieto tipy:
1. Elite Qubo Fluid 2013
2. Kurt Kinetic Road Machine viem ho mat za cca 250€
3. CycleOps Fluid2
Je to zoradene podla toho ako ma zaujali, dospel som k nazoru, ze hydraulicky brzdena jednotka je tichsia preto som vylucil magneticke... Rad si necham poradit a tiez ma zaujimaju vase skusenosti s vyssie uvedenymi modelmi a pod.
Tiez mam Satori, pod tym dve karimatky (jednu makku a jednu tvrdu) a myslim, ze je to uplne v pohode. Telka, pripadne hudba sa pri tom da pocuvat aj pri beznej hlasitosti.
Satori odporuca vela ludi a je to asi ta volba, s ktorou by som nespravil chybu. Z hladiska hlucnosti sa mi ale zdaju tie co som vyssie spomenul proste lepsie-tichsie. A ja chcem v ramci limitu to najtichsie . Uz som sa viacmenej rozhodol pre ten Elite Qubo. Uz len ciastovnne zvazujem ci Qubo Fluid alebo Hydromag. Hydromag ma navyse nastavenie odporu co Fluid riesi progresivne zvysujucim sa odporom v zavislosti na rychlosti (aspon myslim). Negativum Hydromagu je o nieco malo vyssia cena, ale hlavne sa bojim, ze magnet zvysi hlucnost....
No co ma tu niekto Elite? Prosim skusenosti.
Ahojte tiez riesim uplne rovnake problemi a skoncil som pri dvoch modeloch
Elite Novo Power Pack 2013 vs. oblubeny Tacx Satori T1856
Nemal som moznost ich vidiet a z recenzii som o elite nic nenasiel a o tacx-e viem iba 2 veci okolo 900watov a 10stupnov odporu.
Vie mi niekto porovnat tieto trenazery ze co by bolo lepsie?
...nakoniec som kupil Qubo Fluid. Mam doma este starsi Kettler magneticky (model si uz nepamatam). Ten Qubo je neporovnatelne tichsi oproti Kettleru, najma ten narast hluku so zvysujucimi sa otackami je ovela mensi. Velmi pomozu aj speci plaste na trenazer (alebo aspon s uplne hladkym behunom). Normalne mam Vittorie Rubino a tie hucia...
A este jedna vec. Povodne som chcel na trenazer dat moj 29er. Problem je, ze mam pevnu os vzadu a momentalne to vyrobcovia trenazerov ignoruju . Vedel som o tom uz pred kupou, tak som hladal riesenia. Najskor som to chcel vyriesit najlahsim moznym sposobom a kupil som M12 skrutku tusim 22cm dlhu (dlzku si uz presne nepamatam). Myslel som ze dam z kazdej strany po dve matice a tie upnem do trenazera. Aj by sa to asi aj dalo, ale vyskytol sa mensi problem. A to, ze zavit na pevnej osi nemam metricky (ma vacsie stupanie ako M12 skrutka). Uz som to chcel vzdat, ale potom sa mi podarilo najst, ze specialized vyraba na svoje bajky specialnu pevnu os s nastavcami na trenazer. Kedze mam X12 142mm ako specialized (ale mam inu znacku bajku), tak som si ju naivne kupil. Zbytocne vyhodene prachy. Problem je, ze ta os od speciku ma asi tiez klasicky M12 zavit (aspon vizualne sa podobe na zavit na M12 skrutke). A okrem toho je na moj bajk kratka. Moj bajk ma asi sirsie patky oproti Speslom...
Takze nakoniec som musel dat na trenazer iny bajk co ma vzadu klasicky RU. To sice v pohode prezijem, ale dost ma sklamalo, ze jedine riesenie je asi len dat nieco vyrobit.
Tiez ma zaskocilo, ze Syntace X12 142mm dlha os moze mat rozny zavit a o moznosti rozny dlzok v zavislosti od vyrobcu ramu a sirky patiek ani nehovorim. Co je to za kravinu? Preco nemoze existovat nejaky standard? Ak budem nahodou potrebovat vymenit os tak mi asi nic ine neostava ako knotaktovat vyrobcu ramu.
- Vie niekto aky je standardny zavit na tychto pevnych osiach a na osi typu Syntance X-12 (nepodarilo sa mi vygooglit)?
- Mozno som nenasiel, resp. niekto ma lepsie info... Je este nejaka moznost okrem navsetvy sustruznika ako upnut bajk s pevnou osou na trenazer?
mam doma Elite - Qubo Power Fluid a mozem napisat len kladne hodnotenie. Je velmi tichy. Vacsi ramus ako trenazer spravi retaz Vykon sa zvysuje progresivne, je skladny a rychlo pripraveny na jazdenie. Vrelo odporucam
Nemá niekto skúsenosti s trenažérom Elite Volare? http://cyklotrenazery.heureka.sk/elite-volare/
Chcel by som si kúpiť trenažér ako je tento - do 150€ (Vzhľadom k tomu, že cyklistika je u mňa na 2. mieste a som len začiatočník) Stačí mi, aby som si mohol regulovať záťaž a podľa možnosti aby bol čo najtichší.
Myslíte, že je pravda že má záťaž až 1000 Watt? Kopec drahších má do 700Watt.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
alebo pretiahnuť ... kyjakom po hlave
Pod trenažér je dobré podložiť obyčajnú karimatku.Velmi dobre to tlmí... aj takú susedku.
Tú karimatku je dobré prerezať napoly inak ti to bude robiť stále problém.
1. Elite Qubo Fluid 2013
2. Kurt Kinetic Road Machine viem ho mat za cca 250€
3. CycleOps Fluid2
Je to zoradene podla toho ako ma zaujali, dospel som k nazoru, ze hydraulicky brzdena jednotka je tichsia preto som vylucil magneticke... Rad si necham poradit a tiez ma zaujimaju vase skusenosti s vyssie uvedenymi modelmi a pod.
No co ma tu niekto Elite? Prosim skusenosti.
Elite Novo Power Pack 2013 vs. oblubeny Tacx Satori T1856
Nemal som moznost ich vidiet a z recenzii som o elite nic nenasiel a o tacx-e viem iba 2 veci okolo 900watov a 10stupnov odporu.
Vie mi niekto porovnat tieto trenazery ze co by bolo lepsie?
A este jedna vec. Povodne som chcel na trenazer dat moj 29er. Problem je, ze mam pevnu os vzadu a momentalne to vyrobcovia trenazerov ignoruju
Takze nakoniec som musel dat na trenazer iny bajk co ma vzadu klasicky RU. To sice v pohode prezijem, ale dost ma sklamalo, ze jedine riesenie je asi len dat nieco vyrobit.
Tiez ma zaskocilo, ze Syntace X12 142mm dlha os moze mat rozny zavit a o moznosti rozny dlzok v zavislosti od vyrobcu ramu a sirky patiek ani nehovorim. Co je to za kravinu? Preco nemoze existovat nejaky standard? Ak budem nahodou potrebovat vymenit os tak mi asi nic ine neostava ako knotaktovat vyrobcu ramu.
- Vie niekto aky je standardny zavit na tychto pevnych osiach a na osi typu Syntance X-12 (nepodarilo sa mi vygooglit)?
- Mozno som nenasiel, resp. niekto ma lepsie info... Je este nejaka moznost okrem navsetvy sustruznika ako upnut bajk s pevnou osou na trenazer?
Chcel by som si kúpiť trenažér ako je tento - do 150€ (Vzhľadom k tomu, že cyklistika je u mňa na 2. mieste a som len začiatočník) Stačí mi, aby som si mohol regulovať záťaž a podľa možnosti aby bol čo najtichší.
Myslíte, že je pravda že má záťaž až 1000 Watt? Kopec drahších má do 700Watt.