Ahojte, jazdím na cestnom bicykly Specialized Allez a sú tam klasické pedáde s prichytením obuvy. Jeden príchyt sa odlomil, teda rozmýšlam, či nekúpiť ratšej pedále na tretry. Ročne najazdím do 2000km.
Čo je podla vás lepšie? Čo používate a čo vám na tom vyhovuje? Má jedno alebo druhé vplyv šlapanie, prenos sily na pedál a tým pádom na výkon alebo je to jedno?
Prichytenie obuvi - máš na mysli košíky s remienkami?
Cestný bicykel, cestné tretry a cestné nášľapné pedále. Je rozdiel či šliapeš v mäkkých teniskách alebo v tuhých tretrách (v ktorých sa ale veľmi zle chodí - veď na chôdzu nie sú určené). Istota šliapania, pevný spoj s bicyklom (nezošmykne sa ti noha a cez výtlk v pohode preskočíš). Ak si mal remienky, tak s prvým vycvakávaním tretier nebudeš mať problém. Ak nie si mantavý
Áno myslím košíky. Tie mám teraz a na iných cyklistoch výdam, že hadám všetci majú tretry tak ma zaujma či je to len módy hit, alebo to má aj opodstatnenie.
Nešlape sa mi teraz vôbec zle a tenisky s remienkami mi nejak neprekážajú.
Ak je tu niekto , kto jazdil s košíkmi a prešiel na tretry tak napíšte svoje postrehy. Dikes
Pred 45 rokmi som jazdil klipsne, ale s tretrami... Keď som sa vrátil k bicyklu, cca pred 15 rokmi, opäť som mal klipsne (košíky) a opäť som mal tretry.
Rozdiel je v bezpečnosti. Ak chceš mať pevné spojenie nohy s pedálom, musíš remienky pritiahnuť. Keď chceš zastaviť, tak musíš najprv remienky povoliť... Pri nášľapoch trochu mykneš pätou a noha je voľná. A pokiaľ remienky nezatiahneš, tak nie je efekt pevného spojenia pedál-noha.
určite tretry košíky sú podla mna len také núdzové riešenie
+tretier
lepší prenos sily cez pevnú podrážku
jednoduchšie,pohodlnejšie a bezpečnejšie vypínanie(pri páde sa samé vypnú)
možnosť "ťahať" pedál hore
-tretier
cena
+košíkov
cena
v teniskách sa dá bezproblémov chodiť aj keď v MTB tretrách s chôdzou a behom tiež nieje problém, sú na to prispôsobené
-košíkov
zlý prenos sily
obmedzené ťahanie pedálu
zlé zapínanie a vypínanie
Takže určite by som doporučil tretry, ja som začínal na košíkoch ale to sa s tretrami ani nedá porovnať osobne vlastním shimano spd tretry na horak a jazdim s tim aj na ceste s chôdzou nieje problem
Aj ja som teraz presiel na spd, ale este som nemal moznost ich vyskusat, pretoz ani v servise sa nepodarilo povolit stare pedale. Teraz som to tam nechal ze daju kluky do zveraku a daju tam nejaku chemiu napovolenie, wd nepomahalo. Takze ani vymennu pedalov nepodcenovat.
A mam este otazku- ake opodsatnenie ma na tretre pevna podrazka ze sa v nej neda chodit- casto plastova? ved klenba nohy je predsa pevna,neohybna, aj v makkej topanke
Zlatohlavok
Ja som na nich pozeral, na tú cenu cca 25 Eur ma dosť prekvapila kvalita spracovania, šitia a pod. Žiadne odstávajúce nitky, zle zastrihnuté diely a pod. Myslím, že ako prvé SPD tretry sú veľmi vhodné. Povrch majú pekne lesklý, bude sa dobre čistiť, ale o jeho výdrži proti ošúchaniu môžem len polemizovať, to zistí jedine ten čo ich bude jazdiť
Ked to len trocha myslis s cyklistikou vazne, tak jednoznacne tretry a naslapy. Len tak sa poriadne naucis tocit do kruhu, tzv.cyklisticky krok. Ja ked som pred rokmi presiel na naslapy, tak som mal pocit ako ked presadnes do silnejsieho auta
Nášlapy sú pedále pre tretry?
Nechcem zakladať novú tému, pedále a upevnenie na tretry je univerzálne a navzkompatibilné? Či treba dávať na niečo bacha?
Zakladny rozdiel je MTB a cestny pedal. K jednemu aj druhemu patria kufre, ktore sa pripevnuju k tretre a musia byt vzdy spravne nastavene, aby si si neposkodil svaly nohy. S pedalmi su vzdy kompatibilne kufre totozneho vyrobcu. Teda ked si kupis pedale Look, dostanes k nim kufre look. K MTB pedalom dostanes MTB kufre - zarazky. A samozrejme cestne kufre namontujes len na cestne tretry, nie na MTB a naopak. Snad som sa dobre vyjadril
Ked Ti to vyhovovalo tak je to v pohode, ja som chcel len poukazat na to, ze bez v tretrach a naslapoch sa naucis slapat do kruhu a efektivnejsie prenasat silu.
Supersix Ja som jeden z mála ktorým tretry nevyhovujú, resp. nenašiel som medzi nimi a klasickými pedálmi až taký priepastný rozdiel ako to niektorí popisujú. Mám ich na cesťáku, ale na zvyšných 3 bicykloch mám klasické pedále a točím na každom rovnako. Pretekár nie som . Na klasických pedáloch sa dá tiež pekne jazdiť.
V Lidli sú teraz tretry, co na ne poviete? , sú kompatibilné so SPD systémom.
kupil som tie tretry z lidla.jazdí sa v tom super. dal som ich skúsiť aj už skusenejším tretrojazdcom a nevraveli nič negatívne.vcelku sa im pozdávali. za tých 25e na moje naučenie super,aspoň ma to nebude toľko mrzieť keď ich roztrhnem alebo niečo,ako nejaké 70e shimanovky. a tá tvrdá podrážka.lepšie sa mi tak šlape ako na klasických flatoch. inak som mal aj možnosť vyskúšať shimano turistické tretry. už je poznať žer majú mäkšiu podrážku.nie je to taká istota
Medzi časom som kúpil Shimano R078. Odjazdil som na nich cca 500km a v celku som spokojný.
Sú to moj prvé tretry, doteraz som jazdil s rôznou športovou obuvou, cca 3 sezony po 1000-1500km.
Rozdiel tam je, ale nie až taký ako som čakal. Dobré je to, že sa dá aj ťahať s nohou, ktorá ide "hore"... ale v zásade to nie je pre mňa taký dramatický rozdiel.
Škoda, že sa mi neušli tie Lidl v mojej velkosti.
Ale inak obuv je to pohodlná, nič ma netlačí, suchý zips drží dobre.
Len na chodenie to moc nie je, keď človek niekde príde, zosadne z bicykla chce sa trochu porozhliadať aj pešo.
Je to vec priority. Napriek tomu osm spokojný, späť k teniskám by som na bike nešiel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cestný bicykel, cestné tretry a cestné nášľapné pedále.
Nešlape sa mi teraz vôbec zle a tenisky s remienkami mi nejak neprekážajú.
Ak je tu niekto , kto jazdil s košíkmi a prešiel na tretry tak napíšte svoje postrehy. Dikes
Rozdiel je v bezpečnosti. Ak chceš mať pevné spojenie nohy s pedálom, musíš remienky pritiahnuť. Keď chceš zastaviť, tak musíš najprv remienky povoliť... Pri nášľapoch trochu mykneš pätou a noha je voľná. A pokiaľ remienky nezatiahneš, tak nie je efekt pevného spojenia pedál-noha.
+tretier
lepší prenos sily cez pevnú podrážku
jednoduchšie,pohodlnejšie a bezpečnejšie vypínanie(pri páde sa samé vypnú)
možnosť "ťahať" pedál hore
-tretier
cena
+košíkov
cena
v teniskách sa dá bezproblémov chodiť aj keď v MTB tretrách s chôdzou a behom tiež nieje problém, sú na to prispôsobené
-košíkov
zlý prenos sily
obmedzené ťahanie pedálu
zlé zapínanie a vypínanie
Takže určite by som doporučil tretry, ja som začínal na košíkoch ale to sa s tretrami ani nedá porovnať osobne vlastním shimano spd tretry na horak a jazdim s tim aj na ceste s chôdzou nieje problem
A mam este otazku- ake opodsatnenie ma na tretre pevna podrazka ze sa v nej neda chodit- casto plastova? ved klenba nohy je predsa pevna,neohybna, aj v makkej topanke
Ja som na nich pozeral, na tú cenu cca 25 Eur ma dosť prekvapila kvalita spracovania, šitia a pod. Žiadne odstávajúce nitky, zle zastrihnuté diely a pod. Myslím, že ako prvé SPD tretry sú veľmi vhodné. Povrch majú pekne lesklý, bude sa dobre čistiť, ale o jeho výdrži proti ošúchaniu môžem len polemizovať, to zistí jedine ten čo ich bude jazdiť
Nechcem zakladať novú tému, pedále a upevnenie na tretry je univerzálne a navzkompatibilné? Či treba dávať na niečo bacha?
Pred pár rokmi som najazdil na biku do roka 13 000km, myslel som to s cyklistikou vážne a tretry som nemal, ani košíky.
Ďakujem
http://www.axit.cz/D113452-xlc_tretry_comp_road_tour_cb-r03-.html
http://www.axit.cz/D107556-acor_pedaly_silnicni_apd-21005_look_keo_kompatibilni-.html
Respektíve tieto asi viac sa mi pozdávajú:
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/tretry-shimano-sh-r078-cierne/5101
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/pedale-shimano-105-pd-5700/2734
savings Shimano PD-M520 nášľapné pedále, strieborná
34,99 € savings
MOC 57,99 €-7% Shimano SH-RX800 tretry, čierne
175 € -7%
MOC 230 €kupil som tie tretry z lidla.jazdí sa v tom super. dal som ich skúsiť aj už skusenejším tretrojazdcom a nevraveli nič negatívne.vcelku sa im pozdávali. za tých 25e na moje naučenie super,aspoň ma to nebude toľko mrzieť keď ich roztrhnem alebo niečo,ako nejaké 70e shimanovky. a tá tvrdá podrážka.lepšie sa mi tak šlape ako na klasických flatoch. inak som mal aj možnosť vyskúšať shimano turistické tretry. už je poznať žer majú mäkšiu podrážku.nie je to taká istota
Sú to moj prvé tretry, doteraz som jazdil s rôznou športovou obuvou, cca 3 sezony po 1000-1500km.
Rozdiel tam je, ale nie až taký ako som čakal.
Škoda, že sa mi neušli tie Lidl v mojej velkosti.
Ale inak obuv je to pohodlná, nič ma netlačí, suchý zips drží dobre.
Len na chodenie to moc nie je, keď človek niekde príde, zosadne z bicykla chce sa trochu porozhliadať aj pešo.
Je to vec priority. Napriek tomu osm spokojný, späť k teniskám by som na bike nešiel.