tak ted nevim, giro, jestli chceš abych se vyjádřil nebo to budeš lovit někde jinde
každopádně každý zná goratex protože se do podvědomí dostala masivní reklamou ale z toho neplyne, že nemůže být jiná lepší. jak píšeš, jedná se o různý konstrukce a tedy i jiný způsob funkce.
mna by viac zaujimalo ktory vseved vymyslel slovo goratex ! mne to normalne zerie nervy ked to počujem, raz je to gore tex a basta. inak by som mal kupovat vestu tak jedine windstopper vpredu a na chrbte odvetranú.
Jedna vec su membrany typu Dermizax a podobne, druha vec su tkaniny typu GoreTex. Ten kto v tom ma prehlad si vie vybrat to, co je prenho lepsie. Mna by ale zaujimalo, aku hodnotu vodneho stlpca a odparovacej schopnosti maju jednotlive typy GoreTexu - snazil som sa to najst na webe a nepodarilo sa mi to... Mozete niekto uviest link, kde to najdem? Dik.
podla mna je gore-tex v pohode, nemyslim si ze by mi bolo treba nieco lepsie. Aj tak je to s udavanim technickych parametrov jednotlivych membran dost zmatocne. Akurat som zistil, ze niektore membrany ako sympatex neprepustaju pary potu ako gore-tex, ale kvapocky, co ma dost zaujalo. Rad by som taku membranu vyskusal. Ale davat nepremokave membrany na bikove veci sa mi zda hlupost. Ked prsi, tak vacsinou z domu nejdem a ked ma to niekde chyti, tak mi to je vacsinou uz jedno. V teple by aj tak nestihali odvadzat pot.
ono vsetko ma svoje hranice takato debata je na dlhu polemiku, ja mam bundu s membranou sympatex phaseable a ani ta obcas nestiha ked je velký lejak a vlhkost vzduchu tak ta para sa tak ci tak kondenzuje vnútri, lebo ak je voda na povrchu bundy tazko sa jej bude dostavať von ale musim povedat te tak ci onak, gore-tex alebo podobne membrany su momentalne to najlepsie co sa da pouzivat. na mtb to využijes skôr vo vyššich nadmorskych vyskach kde je zmena počasia veľmi náhla a podchladenie môže mať važne nasledky, u nas takych miest je malo a bikovat sa tam da tazko (VT apod.). takze este raz pre mna momentalne windstopper a jeho formy: next to skin, softshell. na bike číslo jedna,
"lepší" (nechci vyvolat hádku ) nemusí znamenat dražší. právě kvůli tomu, že někdy mebrána nemusí stíhat odvést všechno, co vyprodukuješ při nárazovém větším zatížení, se mi jeví vhodnější sympatex, gelnots, blockvent..., zkrátka neporézní membrány. pokud ti totiž zkondenzuje pot na spodní straně goráče, tak tím skončil, protože nedokáže odvést kapky, použe jednotlivé molekuly, na rozdíl od neporézních membrán.
netvrdím, že mám 100%-ní pravdu ve všem ale tohle je můj úhel pohledu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napríklad-membrána dermizax zr
každopádně každý zná goratex protože se do podvědomí dostala masivní reklamou ale z toho neplyne, že nemůže být jiná lepší. jak píšeš, jedná se o různý konstrukce a tedy i jiný způsob funkce.
netvrdím, že mám 100%-ní pravdu ve všem ale tohle je můj úhel pohledu