Hľadám výklopný stojan na Mongoose Otero Super
na hranatú zadnú stavbu s priemerom 32 mm,
prípadne iný, vhodný typ.
Výrobcu, montáž, prípadne čo a ako upraviť.
Ďakujem za všetky dobre rady
Asi kazdy bajker Ti povie, ze na taky bajk stojan naozaj nepatri. Ak si ale silou-mocou chces pridat na bajk zbytocne zavazie, tak pytaj v miestnom kamenaku stojany, ktore sa montuju na koniec zadnej vidlice (pred zadny naboj) a nie za stredove zlozenie. Nieco taketo:
Dakujem ,
poslala som na dané stojany dotaz na produkt,
cakam na odpoved.
Lebo zatial , ked som hladala , odpoved zo shopov bola, ze stojany su len do hrubky zadnej stavby 27 mm.
Ja mam 32 mm priemer, cize pre mna neboli vhodne.
Takze hladam dalej, prípadne , ine riešenia.
dakujem
Ja viem, ze ta moja rada znie trochu ironicky, ale skus pochopit, ze Tvoja snaha namontovat na ten full stojan zas vyznieva, akoby si si robila srandu z tunajsieho fora.
Ak sa clovek vozi po lese na 15-17 kg vaziacom kolose ovesanom zbytocnostami, tak nikdy nepochopi, preco pisem to, co pisem. Ale ked ma potom takyto clovek moznost vyskusat 11 kg vaziaci bajk... Casto si vsimam ten paradox, ze cim nizsia vykonnost a vytrvalost, tym tazsi bajk a tym viac ovesany nepotrebnymi tazitkami. To sa potom ten vylet po kopcoch vychutnava tazko, ked si rekreanti nalozia zataz, s ktorou by mal problem aj vykonnostny bajker. S takym kolosom totiz bajking nie je radost, ale trapenie. A kedze rekreant nema taku dobru kondiciu, tak je to trapenie o to väcsie. Ber toto vsetko ako dobre mienene rady, nie ako rypanie.
Myslela som si, že moderátor fóra by mal byť nestranný.
Čo znamená , že by nemal prezentovať svoj názor na danú vec, bez toho, aby každého kto by mi pomôcť vedel zaradil do kategórie trotlov.
(S výnimkou , že ak odpoveď na danú otázku pozná.)
Veď ja môžem mať jednu nohu ( ruku, oko, či byť inak hendikepovaná)
a ten stojan bytostne potrebovať. http://www.bike-forum.cz/ajax/getCommentImages.ajax.php?threadID=309802&commentID=1898689¤t=1
ďakujem..
Ja ako moderator samozrejme nemam pravo napisat svoj subjektivny nazor... Dakujem za pripomenutie mojho miesta a ponizene sa ospravedlnujem.
P.S. Netusim sice koho a cim som zaradil do kategorie trotlov a ani neviem o tom, ze by som sa tu vyjadroval hanlivo o tych, ktori by Ti nahodou chceli poradit, ale neberiem Ti Tvoj nazor. Mimochodom, nikto dalsi nenapisal mozno prave preto, ze uz mojou prvou odpovedou bola tato tema vyriesena. A mozno nenapisal nikto dalsi aj preto, ze nikto dalsi na tomto fore na taky bajk stojan nemontoval. A ked nenapises dovod, preco riesis stojan na bajk, na ktory sa stojan bezne nemontuje, tak sa nediv tomu, ze Ti niekto napise, ze sa na taky bajk stojan nemontuje. Bez zdovodnenia su nestandardne poziadavky casto celkom logicky nepochopene...
Na takyto stojan rovno zabudni. Ty mozes pouzit len taky stojan, ako som Ti odporucil v prvom prispevku (taky, ktory sa montuje len na vidlicu). Nemozes pouzit stojan, ktory sa montuje zaroven na vidlicu aj na hornu vzperu, pretoze Tvoj ram nie je na to vhodny a poskodil by sa aj ram aj stojan (na Tvojom bajku sa meni vzdialenost medzi vidlicou a vzperou). Mozes pouzit len takyto typ stojanu:
Ďakujem za zvýšenú úroveň profesionality.
Viem, že všetci majú svojich starostí veľa a nemienim nikoho zaťažovať svojimi (chcela som byť len vecná).
Viem ,že existencia Mtb fóra ako aj práca moderátora , je nedocenená , na úkor vlastného času sa nezištne snaží pomôcť a dostane maximálne vynadané.
Zatiaľ som neprestala veriť, že riešenie sa nájde.
Možno na Slovensku niekto niečo podobné riešil.
Lebo bajkeri sa nielen zdravia, ale si aj pomáhajú .
Na tie dva stojany , čo si mi poslal na začiatku mi prišla z esopu odpoveď, že sú len na zadnú stavbu do hrúbky 27 mm.(ja mám 32)
Internetove forum hlavne netreba brat tak vazne a seriozne.
To, ze zo shopu napisali, ze su tie stojany len do 27 mm by som nebral ako definitivu. Ten strieborny stojan by som asi vylucil, ale ten cierny stojan podla fotky vyzera tak, ze objimka je zlozena z dvoch kusov - stojanovej casti a zadneho protikusu, pricom zadny protikus je prichyteny len dvoma skrutkami hore a jednou dole. Mozno by stacilo pouzit dlhsie skrutky. A ak nie, tak snad by stacilo pouzit pilnik na kov na upravu dosadacej plochy na stojane a z hrubsieho plechu vyrobit ten zadny protikus. Treba tie stojany ist obzriet nazivo, aby sa dali zhodnotit moznosti upravy, cez net toto aj tak nevyriesis.
Ak si z BA, tak odporucam zbehnut do obchodu TUMA bike na Mickieviczovej 4 (vedla FaxCopy). Jednak by tam mohli mat nejaky ten stojan takehoto typu nazivo a tiez maju celkom sikovneho mechanika, ktory by mohol byt schopny a ochotny za nejaky priplatok 10 € do vrecka ten stojan upravit ak by bolo potrebne. V predajni hore riesi poziadavky zakaznikov priamo majitelka, ale ked bude treba konzultovat nejaku taku specificku upravu, tak urcite zavola toho mechanika, nech zhodnoti moznosti.
Ďakujem za vyčerpávajúcu radu, postup,
aj odporučenie daného servisu - skúsim.
Možno že netreba fórum brať až tak vážne,
ale z mojej strany k nemu pristupujem ako k odbornému prameňu , kde sa môže dobre poradiť aj laikom .
Servis bicykla je rovnako odborný ako operácia žlčníka.
A zaslúži si aj rovnaký rešpekt.
Aj keď je bajkovanie len hobby, poznám viac ľudí , ktorí pracujú len na svoje koníčky.
A tým získavajú ďalšiu motiváciu k práci .
s pozdravom
...Jednonohá, jednoruká a jednooká bajkerka...
(hoci nemám jednu nohu, ruku , ani oko, všetci mi hovoria že tak jazdím...)
Lydia, myslim ze tento posledny obrazok je na speci hardrock- taky isty som kupoval v kaktuse a na zadnej vydlici je na to presne miesto kde sa montuje. a je naozaj dost pevny
Keď ti do teraz nechýbal 3/4 roka tak si si už možno zvykla na bajk bez stojanu. Ja si tiež zvykám.
Načrtnem môj prípad čo sa tíka aj stojanu. Začiatkom minulého roku som začal opäť po niekoľkých rokoch bajkovať. Najprv som to skúsil na starom bicykli, ktorý ležal niekoľko rokov v pivnici. Po prvých výjazdoch keď som si všimol na čom sa teraz jazdí som skonštatoval, že ten môj bajk je už retro. Moje ďalšie kroky smerovali do športového obchodu kde som si kúpil nový bike. Taký 14,5kg za cca 500€. mne sa ale veľmi páčil. Komponenty som neriešil lebo som sa nevyznal. Prvé čo som dokúpil bola fľaša, kapsu pod sedlo aj kapsu pod rám a samozrejme stojan. Nebudem predsa opierať nový bajk niekde o strom, značku a podobne ešte by sa mohol poškriabať.
Po niekoľkých týždňoch som sa stretol na pive s veľmi dobrým kamarátom, ktorý aktívne bajkuje už niekoľko rokov. Keď som mu ukázal foto môjho nového bajku, ktorý bol ovešaný kapsami a s primontovaným stojanom spustil heroický smiech. Vraví všetko zle.
Pýtal som sa ho prečo mu ten stojan tak vadí. Vlastne sa už nepamätám čo presne povedal len niečo v tom zmysle, že je to zbytočné závažie a že sa to nenosí. Mne to ale pripadalo tak, že pokiaľ chceš byť in a zapadnúť stojan musí ísť proste dole. Žiadnu nevýhodu som v tom nevidel skôr naopak.
Stojan sa mi hodil pri akomkoľvek zastavení. Nemusel som hľadať miesto kde ho zložím alebo opriem jednoducho som vysunul stojan a bolo. Veľmi sa mi osvedčil aj pri umývaní na vapke keď som sa vracal z lesa celý od blata. Hodil sa mi aj doma bicykle parkujem v izbe a opierať to o radiátor sa mi zdalo trocha blbé riešenie.
No a teraz sa dostaneme k pointe. V zime som vyskladal nový bajk na ráme Cube taký lepší priemer do 12kg. Bolo mi ľúto ten nový ľahký rám hneď poškriabať montážou stojanu tak som ho tam nedal. A nech som aj ja konečne COOL Doma som to chvíľu opieral o spomínaný radiátor par krát to spadlo tak som kúpil stojany aké majú v cyklo predajniach. Bol som na ňom zatiaľ len pár krát tak uvidím či mi bude chýbať.
Veľa ľudí so mnou určite nebude súhlasiť ale ten stojan prináša pravdepodobne viac výhod ako nevýhod čas ukáže zatiaľ som bez. V čom podľa Vás spočíva vlastne nevýhoda stojanov okrem váhy??
tak na toto hodnotenie musim povedat , ze plne s tebou suhlasima presne pocity som mal aj ja pri prvom HT a musel som tam ten stojan dat. ale pri druhom HT som nenasiel miesto (samozrejme dat na zadnu vidlu jedina moznost) tak som zatial nedaval. aj tak si myslim, ze to je skor o krase a vahe ako o funkcnosti.
Svagor chytil suter v nejakom decentnom zjazde a tak sa mu posunul, ze nemohol pretocit pedale, nasledne donho v ramci narovnavania kopol a uplne ho zrusil.
A u neho to rozhodne nebolo o vahe.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.cykloshop.sk/kategoria/prislusenstvo/stojany-drziaky/stojan-aks-15a-24-28-strieborny/
http://www.cykloshop.sk/kategoria/prislusenstvo/stojany-drziaky/stojan-aks-530-rs-24-29-cierny/
poslala som na dané stojany dotaz na produkt,
cakam na odpoved.
Lebo zatial , ked som hladala , odpoved zo shopov bola, ze stojany su len do hrubky zadnej stavby 27 mm.
Ja mam 32 mm priemer, cize pre mna neboli vhodne.
Takze hladam dalej, prípadne , ine riešenia.
dakujem
Cestný bike už mám , KTM life intego.
Hľadám niekoho kto mi vyrobí , resp. upraví nejaký stojan.
Niečo podobné ako na tejto fotke:
http://www.bike-forum.cz/ajax/getCommentImages.ajax.php?threadID=309802&commentID=1898808¤t=1
Ak sa clovek vozi po lese na 15-17 kg vaziacom kolose ovesanom zbytocnostami, tak nikdy nepochopi, preco pisem to, co pisem. Ale ked ma potom takyto clovek moznost vyskusat 11 kg vaziaci bajk... Casto si vsimam ten paradox, ze cim nizsia vykonnost a vytrvalost, tym tazsi bajk a tym viac ovesany nepotrebnymi tazitkami. To sa potom ten vylet po kopcoch vychutnava tazko, ked si rekreanti nalozia zataz, s ktorou by mal problem aj vykonnostny bajker. S takym kolosom totiz bajking nie je radost, ale trapenie. A kedze rekreant nema taku dobru kondiciu, tak je to trapenie o to väcsie. Ber toto vsetko ako dobre mienene rady, nie ako rypanie.
Čo znamená , že by nemal prezentovať svoj názor na danú vec, bez toho, aby každého kto by mi pomôcť vedel zaradil do kategórie trotlov.
(S výnimkou , že ak odpoveď na danú otázku pozná.)
Veď ja môžem mať jednu nohu ( ruku, oko, či byť inak hendikepovaná)
a ten stojan bytostne potrebovať.
http://www.bike-forum.cz/ajax/getCommentImages.ajax.php?threadID=309802&commentID=1898689¤t=1
ďakujem..
P.S. Netusim sice koho a cim som zaradil do kategorie trotlov a ani neviem o tom, ze by som sa tu vyjadroval hanlivo o tych, ktori by Ti nahodou chceli poradit, ale neberiem Ti Tvoj nazor. Mimochodom, nikto dalsi nenapisal mozno prave preto, ze uz mojou prvou odpovedou bola tato tema vyriesena. A mozno nenapisal nikto dalsi aj preto, ze nikto dalsi na tomto fore na taky bajk stojan nemontoval. A ked nenapises dovod, preco riesis stojan na bajk, na ktory sa stojan bezne nemontuje, tak sa nediv tomu, ze Ti niekto napise, ze sa na taky bajk stojan nemontuje. Bez zdovodnenia su nestandardne poziadavky casto celkom logicky nepochopene...
Na takyto stojan rovno zabudni. Ty mozes pouzit len taky stojan, ako som Ti odporucil v prvom prispevku (taky, ktory sa montuje len na vidlicu). Nemozes pouzit stojan, ktory sa montuje zaroven na vidlicu aj na hornu vzperu, pretoze Tvoj ram nie je na to vhodny a poskodil by sa aj ram aj stojan (na Tvojom bajku sa meni vzdialenost medzi vidlicou a vzperou). Mozes pouzit len takyto typ stojanu:
Viem, že všetci majú svojich starostí veľa a nemienim nikoho zaťažovať svojimi (chcela som byť len vecná).
Viem ,že existencia Mtb fóra ako aj práca moderátora , je nedocenená , na úkor vlastného času sa nezištne snaží pomôcť a dostane maximálne vynadané.
Zatiaľ som neprestala veriť, že riešenie sa nájde.
Možno na Slovensku niekto niečo podobné riešil.
Lebo bajkeri sa nielen zdravia, ale si aj pomáhajú .
Na tie dva stojany , čo si mi poslal na začiatku mi prišla z esopu odpoveď, že sú len na zadnú stavbu do hrúbky 27 mm.(ja mám 32)
To, ze zo shopu napisali, ze su tie stojany len do 27 mm by som nebral ako definitivu. Ten strieborny stojan by som asi vylucil, ale ten cierny stojan podla fotky vyzera tak, ze objimka je zlozena z dvoch kusov - stojanovej casti a zadneho protikusu, pricom zadny protikus je prichyteny len dvoma skrutkami hore a jednou dole. Mozno by stacilo pouzit dlhsie skrutky. A ak nie, tak snad by stacilo pouzit pilnik na kov na upravu dosadacej plochy na stojane a z hrubsieho plechu vyrobit ten zadny protikus. Treba tie stojany ist obzriet nazivo, aby sa dali zhodnotit moznosti upravy, cez net toto aj tak nevyriesis.
Ak si z BA, tak odporucam zbehnut do obchodu TUMA bike na Mickieviczovej 4 (vedla FaxCopy). Jednak by tam mohli mat nejaky ten stojan takehoto typu nazivo a tiez maju celkom sikovneho mechanika, ktory by mohol byt schopny a ochotny za nejaky priplatok 10 € do vrecka ten stojan upravit ak by bolo potrebne. V predajni hore riesi poziadavky zakaznikov priamo majitelka, ale ked bude treba konzultovat nejaku taku specificku upravu, tak urcite zavola toho mechanika, nech zhodnoti moznosti.
aj odporučenie daného servisu - skúsim.
Možno že netreba fórum brať až tak vážne,
ale z mojej strany k nemu pristupujem ako k odbornému prameňu , kde sa môže dobre poradiť aj laikom .
Servis bicykla je rovnako odborný ako operácia žlčníka.
A zaslúži si aj rovnaký rešpekt.
Aj keď je bajkovanie len hobby, poznám viac ľudí , ktorí pracujú len na svoje koníčky.
A tým získavajú ďalšiu motiváciu k práci .
s pozdravom
...Jednonohá, jednoruká a jednooká bajkerka...
(hoci nemám jednu nohu, ruku , ani oko, všetci mi hovoria že tak jazdím...)
http://www.xlc-parts.com/produkte_liste_en,1210.html
Keď ti do teraz nechýbal 3/4 roka tak si si už možno zvykla na bajk bez stojanu. Ja si tiež zvykám.
Načrtnem môj prípad čo sa tíka aj stojanu. Začiatkom minulého roku som začal opäť po niekoľkých rokoch bajkovať. Najprv som to skúsil na starom bicykli, ktorý ležal niekoľko rokov v pivnici. Po prvých výjazdoch keď som si všimol na čom sa teraz jazdí som skonštatoval, že ten môj bajk je už retro. Moje ďalšie kroky smerovali do športového obchodu kde som si kúpil nový bike. Taký 14,5kg za cca 500€. mne sa ale veľmi páčil. Komponenty som neriešil lebo som sa nevyznal. Prvé čo som dokúpil bola fľaša, kapsu pod sedlo aj kapsu pod rám a samozrejme stojan. Nebudem predsa opierať nový bajk niekde o strom, značku a podobne ešte by sa mohol poškriabať.
Po niekoľkých týždňoch som sa stretol na pive s veľmi dobrým kamarátom, ktorý aktívne bajkuje už niekoľko rokov. Keď som mu ukázal foto môjho nového bajku, ktorý bol ovešaný kapsami a s primontovaným stojanom spustil heroický smiech. Vraví všetko zle.
Pýtal som sa ho prečo mu ten stojan tak vadí. Vlastne sa už nepamätám čo presne povedal len niečo v tom zmysle, že je to zbytočné závažie a že sa to nenosí. Mne to ale pripadalo tak, že pokiaľ chceš byť in a zapadnúť stojan musí ísť proste dole. Žiadnu nevýhodu som v tom nevidel skôr naopak.
Stojan sa mi hodil pri akomkoľvek zastavení. Nemusel som hľadať miesto kde ho zložím alebo opriem jednoducho som vysunul stojan a bolo. Veľmi sa mi osvedčil aj pri umývaní na vapke keď som sa vracal z lesa celý od blata. Hodil sa mi aj doma bicykle parkujem v izbe a opierať to o radiátor sa mi zdalo trocha blbé riešenie.
No a teraz sa dostaneme k pointe. V zime som vyskladal nový bajk na ráme Cube taký lepší priemer do 12kg. Bolo mi ľúto ten nový ľahký rám hneď poškriabať montážou stojanu tak som ho tam nedal. A nech som aj ja konečne COOL
Veľa ľudí so mnou určite nebude súhlasiť ale ten stojan prináša pravdepodobne viac výhod ako nevýhod čas ukáže zatiaľ som bez. V čom podľa Vás spočíva vlastne nevýhoda stojanov okrem váhy??
A u neho to rozhodne nebolo o vahe.