Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Konečne dorazila zimná posila do šatníka

https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/bundy-a-vesty/zimne-bundy/isadore-alternative-insulated-bunda-acorn-p367815.html

dnes som bol tu bundu otestovať. Síce len krátky pojazd cca 1 hodina pri teplote okolo 0 stupňov. Mal som na sebe lacné Lidl termo prádlo a túto bundu.

Musím povedať že po štarte sa rýchlo zahrejes. Netrebalo ani 10 minút jazdy a bolo teplo. Izolácia je skvelá na hrudníku a na rukávoch. Teplo je tak akurát, nepicitujes žiaden chlad. Skôr som mal pocit príjemného hrejiveho tepla.

Opačný príbeh je chrbát. Na chrbáte nie je žiadna izolácia. A chlad cítiť. Je to veľmi zaujímavý pocit. Niečo ako sedieť v jeseni pri taboraku. Na prednú časť tela je ti príjemne teplo a od chrbta cítiš chlad. A suma sumárum je ti dobre.

S dresom zvládneš jazdiť k teplote -8

Vetruodolnost je vysoká, naozaj vietor nemá šancu. Neprenikne nič.

Čo sa tyka strihu. Musel som zvoliť o číslo väčšie.. Hrudník mám 115 a musel som kúpiť XXL. A pôvodné XL som vrátil. Na hrudníku je šité na polohu na bicykli. Ale keď sa vystriem tak by som XL roztrhol. Na hrudníku je užšie aj to XXL. Má to proste taký strih. Takže kto má väčší hrudník z bench Press tak voliť väčšiu veľkosť. Privítal by som aj dlhší chrbát. Na môj vkus ta bunda končí až moc nad zadkom. Predsa je to zimná bunda. Nosím ladvinku tak, tento problém bude vyriešený.

Továrenské spracovanie vyzerá byť na vysokej úrovni. Pôsobí premiovo.

Bunda sa naozaj správa tak ako sľubuje. Dobre izoluje, je vysoko priedušná. A totálne vetruvzdorna. Nemal som na sebe a kvapku potu. Prišiel som úplne suchý.

Naposledy upravil EroF1 dňa 24.11.2025 - 22:20:49, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 24.11.2025 - 19:06:24
02
Ja som tu bundu skusal v predajni mtbiker a vratil som obe velkosti. Mal som M aj L a fakticky som medzi nimi velmi rozdiel necitil ale dovod preco som to vratil bol ze to ma vrecka tak divne usite ze su niekde pod lopatkami. Nevedel som tam ani rukou dociahnut. Nemam problem spojit ruky za chrbtom ale tu by som asi nevytiahol mobil z vrecka.
Zobraziť komentár 24.11.2025 - 19:41:13
00
ten strih vyzera fakt cudesny,aj na tom panacikovi na fotke vyzera ta bunda otrasne,a uz podla zadnej casti by som si to nikdy nekupil.Skusal som aj ja zopar ich veci,ale tie velkosti ehm ... ked som obliekol GOBIK/ASSOS,tak tie sa mi zdali premiove (navyse velkostne vsetko vzdy sedelo). XXL je pre vysku 194cm-198cm wtf .a este jedna vec je pre mna dolezita pre tieto prechodne bundy,vyska materialu na krku
Zobraziť komentár 24.11.2025 - 22:17:34
00
Strih je funkcne usity na poziciu pre bike nie na fotky na fajzbuk. Cize ked si v predklone ti predok neplanda a na chrbte ta to zase netaha ked sa postavis tak to efektne nevyzera ale o to tu asi pri tej bunde nejde. Aj tie vrecka su robene tak aby ked tam nieco das tak ti nevysia dole ako vytahane cecky :D
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 07:52:20
02
Navyse vela tychto modelov, ktori sa fotia na produkcne fotky oblieka o cislo vacsie oblecenie - teda hlavne bundy.
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 08:35:34
00
moja mama si kupila pred par rokmi e-bike. nejak sa nan obliekla. potom si kupila nieco na to urcene a mi vravi - uz viem preco chodis v tom obtiahnutom. to sa ti lepsie ide.
pointa - ti co to siju vedia preco, ti co to nosia vedia preco. ostatni pochopia neskor. a neplati to len pre oblecenie ale vseobecne. to ze nie vsetko je pre kazdeho je samozrejme. ale to neunavne presviedcanie, ze to a tamto je na hovno a naco to kto vyraba je take že ....
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 09:25:07
02
Obliecť sa vie každý nejako. A každému iné funguje, intenzita výjazdu, ako sa potíš, ako si vieš vyrobiť teplo a udržať si ho. A strih, to je kapitola samá, preto treba skúšať a potom kúpiť tie drahé kúsky, nohavice a bunda sú veľmi špecifické, jednak, vložka musí sedieť aby plnila funkciu a telo a ruky má každý iné. Úplne Race fit nesedí každému a ani nebýva veľmi zateplené, predsa len Race. Má fungovať na určitej intenzite a keď skončí tréning, šup do auta. ??? Tak treba na to myslieť, ak je niekto zmrzlina, že podľa toho sa oblečiem a veľké výkony a ani dlhé trasy jazdiť v zime nejdem.
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 11:27:31
02
Moja priorita pri oblečení tepelný manažment a priedušnosť. Tá musí byť vysoká, lebo ja kúrim ako Uhoľná elektráreň. Takže potrebujem bundu ktora udrží len toľko tepla koľko potrebujem a zvyšok prepustí. Uvidím ako sa ta bunda bude správať pri dlhšom výjazde. A keďže jazdím v horách, typický výjazd Martinské hole, kde ideš na plné gule 90 minút, alebo na Chatu pod Magurou kde v zime slapes 2 a pol hodiny. Zatiaľ to účel splní. Uvidím čo ten chrbát. Ale to podľa mňa spraví správna spodná vrstva.
Zobraziť komentár 25.11.2025 - 11:53:11
00
arrow_leftGusto0 napísal:
uz viem preco chodis v tom obtiahnutom. to sa ti lepsie ide.
pointa - ti co to siju vedia preco, ti co to nosia vedia preco.

Silne slova :) Ja preferujem v zime jednoznacne volnu bundu.
Zobraziť komentár 26.11.2025 - 17:52:30
00
jasne - samozrejme odtial potial. a mama v zime nejazdi. nekupovala zimnu - len som uviedol priklad s pointou.
Zobraziť komentár 26.11.2025 - 18:22:58
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up