no mam jednu taku podobnu kuklu... dal som ju raz pokusne na hlavu, po 5 minutach sla dole. cely mokry... taku kuklu vyuzijes max tak pri -20 a silnej vichrici idealne so snezenim
xixi, díky chalani, tak kuklu ste mi rýchlo vyhovorili
pockaj do zimy - potom ti bajkery zo severu napisu co nosia ked je pod nulou a fuka
v kazdom pripade potrebujes rukavice + cosi na usi
a najviac ti asi bude zima na nohy (prsty)
ale to poriesime naozaj az v zime - mozno sa prevezies 2-3x a zistis, ze to nema pre teba zmysel a za usetrene prachy si budes moct dat caj s rumom (alebo kupit dres na leto)
Tenka bufka okolo nuly bohate staci. Pri -15 nebicyklujem. Za dobru cenu ich maju v malom sportovom obchode na Parickovej pri Nivach. Mam odtial jednu tmavomodru a nedavno som tam kupil druhu svetlejsiu modru so zltymi bicyklikmi. No nekup to.
Jazdim len tak okolo nuly, ked je menej nema to cenu, neda sa ani poriadne dychat. Pod prilbou nosim klasicku tenku kuklu. Vyhoda kukly je, ze ju mam zavretu do dlheho dresu/bundy takze mi nefuka na krk ani zpredu ani zozadu. A je dobre zakryte aj celo.
Mam aj taku rusku na usta, ale cez to sa naprd dycha a navyse si funim do okuliarov, takze ju nepouzivam.
V riadnych mínusoch nosím kuklu rovnakú na bike aj na lyže a je riadne komfortná predovšetkým vďaka strihu. Nemá len dieru na tvár/oči ale pretože má zvlášť našitú čelovú časť a zvlášť tú tvárovú tak sa dá dať pod bradu , cez ústa alebo cez nos a vôbec nikde neťahá. Toto je podľa mňa jedna z najdôležitejších vecí pri kukle - variabilita nosenia, lebo do kopca sa zadýchaš a teda ju dáš pod bradu, niekedy si smrkáš sopel alebo proste nechceš ústami dýchať studený vzduch ale je ti trochu teplo tak ju nosíš pod nosom ale cez ústa no a v zjazdoch cez nos že ti len oči vidno. Veľa kukiel sa nedá dávať hore dole tak aby aj držali a ani neťahali a netlačili na kraji. Na to že je tenká je v nej teplo, plus je z dákeho bambusu takže je fakt suchá. Robila sa v dospelej aj v detskej veľkosti, Progress Dynamic. http://www.progress-sk.sk/sk/eshop/ponuka/doplnky/kukla--dynamic-
na tej čiernej to až tak nevidno ale na tej fialovej a šedej vidno ako sú na spánkoch preložené tie dva diely čo zaručuje teda aspoň mne ten komfort nosenia.
Bufky sú super ale niekedy keď je jedna na hlave a jedna na krku tak sa vzadu neprekrývajú (odkedy mám dlhé vlasy) a fučí mi na krk a nepotrebujem aby ma seklo alebo mi prechladlo dačo
Jazdim za takmer kazdeho pocasia a teploty. Pouzivam kombinacie kukla + bufka, ak je fakt kosa davam obe, kukla dobre zakryje co treba a bufka ide na usta. Najidealnejsie skusit a zistit co ti najviac vyhovuje.Pri jazde v zime som nikdy nemal problem s vrchnou castou tela, ale vzdy skor s nohami. Sem tam, som aj na zimne tretry natahoval navleky, na dojazd domov.
tak ja som predsa išiel do tej kukly, včera som kúpil Gore windstopper Balaclava, dnes ráno som ju proboval aj keď teplota ešte na to nebola, ale reku skúsim ako sedí a funguje. Vyrážal som o 6.30 Zo Zvolena do Banskej Štiavnice. A ups, prekryl som najprv nos aj ústa, ( kukla má špeciálny otvor na nos a perforovanú zónu na ústach, no okuliare sa mi hneď zahmlili jak sviňa. Skúšal som to posúvať nastavovať, no proste hmla. Tak som spodnú časť stiahol pod bradu a šlo to, až na to, že na takéto nosenie asi nie je kukla šitá, lebo ma ťahala. A tak bude musieť prejsť asi úpravou. Rozšíriť ten otvor, aby sa dala pohodlne nosiť aj pod bradou. Ináč je to podľa mna perfektná vec, materiál , šitie, kvalita- proste Gore
ja kombinujem ciapku pod prilbu + bufka od Craft-u.je to variabilnejsie ako kukla. mam aj viacero kukiel, ale tie sa mi osvedcili hlavne na lyze a paragliding.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak je chladne pocasie nosim ciapku pod helmu. Ak je moc zima tak nejazdim. Robi to zle na pluca, kolena, chrbat...
pockaj do zimy - potom ti bajkery zo severu napisu co nosia ked je pod nulou a fuka
v kazdom pripade potrebujes rukavice + cosi na usi
a najviac ti asi bude zima na nohy (prsty)
ale to poriesime naozaj az v zime - mozno sa prevezies 2-3x a zistis, ze to nema pre teba zmysel a za usetrene prachy si budes moct dat caj s rumom (alebo kupit dres na leto)
teda pre poniektorych
Mam aj taku rusku na usta, ale cez to sa naprd dycha a navyse si funim do okuliarov, takze ju nepouzivam.
http://www.progress-sk.sk/sk/eshop/ponuka/doplnky/kukla--dynamic-
na tej čiernej to až tak nevidno ale na tej fialovej a šedej vidno ako sú na spánkoch preložené tie dva diely čo zaručuje teda aspoň mne ten komfort nosenia.
Bufky sú super ale niekedy keď je jedna na hlave a jedna na krku tak sa vzadu neprekrývajú (odkedy mám dlhé vlasy) a fučí mi na krk a nepotrebujem aby ma seklo alebo mi prechladlo dačo