hodím sem poznatky čo som ale mesiac pojazdil v zimných tretrách Crono artica
http://solivaria.sk/eshop/tretry/tretry-zimné/910-tretry-crono-mtb-artica-38Tretry majú takú zvláštnu konštrukciu sú to akoby klasické letné
tretry a na nich neoprénový návlek ktorý je "zaliaty" do podrážky... čo má za následok že sú tretry veľmi pohodlné na nosenie, pretože noha v nich nie je v členku nijak vystužená a sú aj ľahké...pripomínajú svojou konštrukciou také tie dôchodcovské zimné papučky na zips

jazdil som v teplotách tak od 0 do 15... v priemere tak okolo 8 a vždy super pocit na nohy. podarilo sa mi ich ale roztrhať, konkrétne tú neoprénovú časť návleku, asi na na nejakej vystrelenej haluze, alebo trčiacom konári.. vyriešil som to ihlou a niťou. to by som označil za veľkú slabinu tých tretier, lebo predsa len pri MTB sa čaká dosť odolnosť voči takýmto poškodeniam. takže svojou konštrukciou sa skôr hodia na cestu, kde mám od minulého roka Northwave Fahrenheit tretry, ktoré sa robia aj pre MTB, rozdiel je len v podrážke. tie NW sú o dosť nepohodlnejšie na nosenie, pretože majú takú tuhšiu konštrukciu a noha je v nich viac fixnutá.. takže keby som mal nejakú kúzelnú paličku tak by som si prečaroval na tie crono cestnú podrážku a na tie NW zasa MTB podrážku