Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ono, pes za to nemôže ... panička áno
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:23:57
02
A koho zaujima, ze pes za to nemoze, ked mi visi na nohe? Ked zastrelim psa v sebaobrane, nepojdem sediet. Ked dementneho cloveka, co toho psa nezvlada, tak ano. :)
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:25:03
013
arrow_leftHosť napísal:
uff, a na policiu to nebolo ? ...lebo ked taka krava nema hentakeho psa pod kontrolou, nabuduce to moze dopadnut horsie

Silne som uvazovala od lanovky volat 158
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:31:26
01
Ja ako kynológ keď vidím slovné spojenie "bojový pes", dělá se mi šoufl.
BTW žiadny z tých akože "bojových" nemá 70 kíl. Chudák pit ako najčastejšie takto označovaný končí tak na 25ke, pokiaľ nie je prekŕmený resp. chovaný bezkrkou societou, kde sa kríži aj mamut s motorovou pílou.
(Čo nič nemení na veci, že majiteľka je pizza. Enem pro porádeček. A volať si mala. Aj fotiť.)
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:35:37
01
tulenik Ty sa s tymi tvojimi scitanymi,premudrelymi prejavmi a komentmi nezapries.Ozaj si zozral vsetku mudrost sveta,alebo len ja mam ten pocit?
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:40:23
04
Jasné, že zožral. A tebe už zostáva sa s tým len vyrovnať.
(silva siete rozhodené, či nezistíme, čo to bolo za <|>)
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:44:49
01
co je na tom oznaceni nespravne ? Neboli tieto rasy selektivne slachtene na ucely psich bojov - tj agresivita bola jednym z najdolezitejsich faktorov ? Ci teraz za poslednych 50 rokov sa im ta povaha dostala von z DNA ?
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:45:33
00
arrow_lefttulenik napísal:
Jasné, že zožral. A tebe už zostáva sa s tým len vyrovnať.
(silva siete rozhodené, či nezistíme, čo to bolo za <|>)

Ja som vyrovnany,len som si tym nebol isty,aj ked vsetky doterajsie indicie tomu nasvedcovali.
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:47:38
00
Silva, nepríjemný zážitok. Ja ako cyklista mám zo psov mierny strach. Vždy radšej spomalím, aby po mne nevybehol. Najradšej mám situácie, keď idem po nejakej turistickej značke, pri ktorej sa nachádza dom na samote a odtiaľ vybehne zúrivý pes, ktorý ma potom naháňa (toto leto 2x)... Štuple vydržali? :-)
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:48:07
01
išla som tak asi 10 km/h, mám rešpekt, štuple tretry vydržali, len si ich okusoval, super hra

tulenik pani blond dlhe vlasy vek 55+, vyzla ju posluchala, tento povedzme teda ze 50 kilovy tmavsi hnedy zihany mily nebojovy pes niee,predpokladam nebol jej, nebol na voditku, nemal nahubok, neposluchal ju vobec, mal cerveny obojok pani nemala ani voditko pri sebe, to mi staci

Naposledy upravil silva dňa 27.10.2015 - 17:55:45, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:52:22
00
na Krasňanskom singli často stretám psov na volno,pobehujú si len tak,pániček 100 metrov za ním-aj včera,keď som rezal ten padnutý strom,za tých 15 min 2 ks,taký velký psíci- boli o.k. chceli sa hrať,jeden mi posúval paličku,aby som ju hodil-ale neviem čo by som robil,keby sa mi zakusol do nohy
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:53:28
00
ja som po kusnutí psom niekoľko rokov obchádzal fialkovú dolinu .. čo mi na dosť malej devínskej kobyle zmenšovalo možnosti :)
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:54:45
00
Inak moj sused ma takeho psa, ze stojite pri dome, sused so psom ide okolo a pes na vas bez vystrahy zautoci. Raz uz sa mi aj zahryzol do nohy. Ked naposledy na mna vybehol, tak som susedovi so vsetkou vaznostou oznamil, ze ak este raz zautoci, tak ho zabijem. A si zoberte, ze v dome zije aj rodina s dvoma malymi detmi. Ak by zautocil pes na ne, to uz by nebola taka "sranda'.
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 17:57:20
00
PhilJ: Budeme offtopic, ale nie, neboli. Vlastne ako to bolo, si nikto nepamätá, existujú nejaké predpoklady, že pôvodné pracovné využitie bolo manipulácia veľkých zvierat na bitúnkoch (preto "vydržia"). Niekedy v 18xx (možno skôr) napadlo niekoho, tu sa tiež ťažko hľadá, koho, že čo tak ich nechať sa pobiť a stávky a sranda. Pravdu povediac, keďže tam bola prímes teriéra, tak určite niektoré jedince nebolo treba veľmi ponúkať (ale to platí o teriéroch všeobecne, pričom toto zase nie sú tak celkom teriéri).
FYI, psie zápasy v UK boli zakázané už asi v 1840, čím viacmenej skončilo akékoľvek vraj šľachtenie vraj bojových psov v Európe.
V Emerike to zas vraj bola zábavka hlavne írskych migrantov niekedy od 2. pol. 19. stor.
A teraz pozor: zatiaľ čo agresivita na iných psov bola akože žiadúca, tak agresivita na človeka bola naopak nežiadúca. Mali rituál, kde pred zápasom psa pripravoval (okúpal etc.) majiteľ druhého psa, a ani rozhodca nechcel prísť k zákusu.
Druhé pozor: ak si myslíš, že vnútrodruhová agresivita je niečo ľahko indukovateľné, to si tiež mimo (taký druh by musel vymrieť). "Bojových talentov" vždy bola menšina. Takisto ako z uvedeného vyplýva, takéto "šľachtenie" fungovalo len v nejakej subkultúre sociek (v podstate podobne ako dnes) a mimo nej to bol stále normálny spočiatku pracovný neskôr spoločenský pes.
Teraz si nespomeniem, kedy presne boli títo írski hošani outlawed aj v USA, ale tiež to už je nie 50, ale skôr tak 100 rokov. Čo samozrejme neznamená, že v podsvetí nefungovali/nefungujú, ale toto podsvetie je jaxik mimo kynológie a neexistuje "priesak" - z nejakého mafošského mutanta proste nespravíš FCI papieráka.
Dnešné PP línie pit ("ring") nevideli už tak 50 psích generácií, s APBT je síce stále typový problém, ale jeden typ sa podarilo stabilizovať cca. koncom 30tych rokov a dnes ho poznáme ako:
https://en.wikipedia.org/wiki/American_Staffordshire_Terrier

silva plemeno fakt nevieš ani približne odhadnúť? vyžiel je veľa, 55ročných rakovín venčiacich vyžlu+niečo zas minimum, len je celkom možné, že to nebude zo psíčkarských kruhov, ale z kruhov "vlastníkov psa" (rozdiel asi ako medzi cyklistom a užívateľom tesco biku na cestu do krčmy/z krčmy)

tmax: spomalenie je správne ;) proste netreba skúšať psa dostať do stavu, že si vás vyhlási za "koríííííísť :P"
samozrejme, väčšina psov to berie len ako hru, ale pokiaľ psov nemáte a s nimi nežijete, tak nie ste zvyknutí na to, čo všeličo je normálna hra (odporúčam si pozrieť hru československých vlčiakov, to fakt vyzerá, že sa vraždia :D)
čo je reálne riziko, sú dedinskí nikdy nesocializovaní bezpapieroví čokli neurčitého pôvodu a ešte neurčitejšieho zdravotného a mentálneho stavu... tam je jediná "výhoda", že ak idem s chlpaňou, vybehli by skôr po nej a tak by som ho stihol zdrapiť a poriešiť
odkedy žijem so psami, tak moje konflikty s nimi klesli z 2 za prvých 20 rokov môjho života na 0 za druhých 20 :D
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 18:09:55
00
Pokial viem, tak iste plemena sa cielene vychovavali aj na ludi. Pouzivali ich otrokari. Neviem ci k tymto otrokarskym plemenam nepatri aj Rhodezsky Ridgeback, co je inak dost inteligentny pes. Ak ho ale majitel "spravne" vychovava...
Zobraziť komentár 27.10.2015 - 18:29:45
00
keyboard_arrow_up