co sa tyka tej policie, raz som to skusala, dalo sa podat trestne oznamenie-nakolko som mala foto pani, psa a aj auta s SPZ, (kedze nez pridu policajti vacsinou uz je dotycny so psom fuc) dalo sa podat dodatocne na zaklade tej foto -cize bola konkretna osoba -majitelka auta aj psa na fotke, a bola stotoznena
ale nepodala som, preco ?- priama konfrontacia na policii s majitelom psa, a pokuta 30 eur za psa bez voditka, a mozne dalsie problemy typu : dostat cez hubu, alebo prist k inej ujme kedze pri priamej konfrontacii vies aj ty aj majitel psa mena, adresy zucastnenych. hmmm, tak som si to rozmyslela, jednoducho netuzim dostat po papuli od nejakeho manzela priatela takejto kravy za to ze ona dostane pokutu 30 eur
Inak by to samozrejme bolo, keby dosloku krvavemu zraneniu
ad sprey proti psom: nosim ked som s mojim pinclom, asi zacnem aj na
biku ale dost uz OT
Demokracia je slaba v tom ze casto nevie spravit poriadok v zakladoch. Zaviest pravidlo, ze za doma chovane zviera mimo sukromy pozemok nesie plnu zodpovednost majitel moze byt prvy krok. Dalsi tvrdsi krok je represia - verejny priestor a neposlusnost doma chovaneho zvierata v style napadnutia cloveka na regulovanom priestore, teda nie sukromny majetok majitela psa - utratit a majitela pokutovat. Hned by to vycistilo vztahy, kopec pseudo stavov co sa akoze riesia a pritom vobec neriesia. Zviera je v tom pripade obet, ale regule by mali byt jasne, kde je verejny priestor, tak tam domaca skodna nema co robit. V konecnom dosledku je to v buduci prospech domacich zvierat so zlym majitelom. Potencialne pokuty v sume vecere zvierata su skor vysmech. Ked sa ludia naucia respektovat ostatnych ludi, aj prava zvierat nadobudnu svoj zmysel, opacne to fungovat nikdy nebude. Tymto by sa poriesili vsetky tie triestive pseudospory o nebezpecnych plemenach a podobne, ktore podstatu zodpovednosti len zakryvaju. Ale urcite sa nic take neudeje, kedze ti mocni a hmotni udavaju pravidla a v ramci nich maju prave radsej svojho mazlicka ako cudzie
dieta ci osobu.
Ak som sa nahodou dotkol tymto prav ochrancov zvierat, tak mi je to luto, ale este predtym by som riesil ochranu ludi pred samych sebou. Vacsinou tam je to jadro problemu a tam treba to zasiahnut.