otvorim trochu temu o ctm,mam moznost kupy ravera ale bicykel by som chcel pouzivat aj na maratony a tam sa my nepozdava ze by som bol viac tazsi ako hardtail.Mate lepsie skusenosti pri maratonoch?
Tak ako píše tmax, záleží čo od toho bicykla a od seba čakáš na maratóne. Ja sa zúčastňujem ročne jedného-dvoch len pre zábavu, tak že ich kľudne jazdím na 160/150 mm celopére s teleskopkou atď. Na bedňu nejdem, idem sa povoziť v inom prostredí ako som zvyknutý a trochu sa ponaháňať s ľudmi v mojej výkonnostnej kategórií. Tam ma obmedzuje skôr moja kondícia než bicykel. Ak si na tom podobne, tak kľudne ber fulla a inde si užívaj pohodlie. Ak chceš naháňať každú sekundu, tak kľudne tiež fulla ale nie rawer, prípadne HT.
No Kulhavy jazdi celopero. A je to aj pohodlnejsie.
To že Jaro jazdí fullku nemôžeš zrovnávať on ma to najlepšie od S-works s váhou okolo 9kg. Pri tejto váhovej hodnote by si cáloval aj za XC pekný peniaz. Komplet RAWER XPERT bude vážiť aj 14kg čo je na maratón dosť. Čo ale neznamená že sa na ňom nedá isť aj maratón ale ak mám dať 1700e tak prečo si stažovať jazdu priemerným fullkom keď môžem mať zábavné, kvalitnejšie a o poznanie ľahšie XC. Jedine že by som chcel skákať ako kamzík
Máš pravdu ale zase naopak ak chcem celý rok jazdiť trailíky, ťažší terén a dať si raz za čas 2-3 maratóny tak preto si kaziť pôžitok z jazdy XC bikom s blbou geometriou a poddimenzovaným pružením.
Malo nám povedal čo chce jazdiť. Bude to o kompromise v pomerne ku jazdenému terénu.
Preto je asi najlepšie mať 2 mašiny. Ja mam cross na slikoch kde je to stále dosť svižne na asfalt a neupravený terén a na budúcu sezónu plánujem XC vyslovene iba na maratón a lesný terén.
Ak už som v CTM skupine opýtam sa na CTM SLASH 3.0. Má niekto skúsenosti alebo sa mám poobzerať po inej značke? pokukávam ešte po Trek x-caliber9, GT zaskar 29 Comp, meride (2016).
Slash bol podla mojich informacii uz beznadejne vypredany cca v auguste - u mojho dilera, takze sanca je len uz tam, kde ich niekto bral viac na sklad. Mam calibera, co je to iste na 27,5" a za mna dost slusne, ale na maratony a lesny teren by som siel aspon o 1 kategoriu vyssie.
Koniec roka ten výber je už dosť chabý. Nič.. treba počkať na 2016 ale ten SLASH 3.0 by bol celkom slušný na maratón.. váha do 12kg +pekná geometria. U toho Treku viac od xcalibru no neviem či za tu cenu sa oplatí superfly to by som už išiel do carbonu Superior XP 929 ale to už nedovoľuje rozpočet.
Tiez si myslim ze to celopero bude vatsia zataz pri zavode,ono sa daju zohnat ctm predvadzacie modely sa slusny peniaz,ten raver exper by bol za 850,ale sweep je celkom slusna vaha 11kg ten je za 900 ale ani caliber 3 nemusi byt zly ten je o 0.2 kg tazsi a cena je uplne inde a ctm pouziva celkom dost slusne ramy ktore pouzivaju tie dost vyznamne znacky
Ahojte práve uvažujem nad kúpou nového bajku a do oka mmi padlo toto ctm-ko http://www.kubicasport.eu/shop/goods/ctm-delta-2.0-275-2015-matna-ciernabiela-19?goods=25038 . Chcem sa opýtať či s ním máte niekto skúsenosti. Ešte neviem veľkosť rámu, či 19 alebo 21. Doteraz som jazdil dlho 17 (nie moc aktivne) a potom asi pol roka meridu matts .. (neviem ktory model) ram 19" (kolesa 26) a ta merida bola pohodlna aj dobre ovladatelna. Raz som skusal kamaratov Cube 21" s 29" kolesami, tak sa mi zdal tazko ovladatelny a jemne vacsi ako by som zvladol. Neviem ci to bolo kolesami alebo ramom. Mam 186 cm. Budem rad za kazdu radu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rawer a Epic je diametrálny rozdiel.
To že Jaro jazdí fullku nemôžeš zrovnávať
Malo nám povedal čo chce jazdiť. Bude to o kompromise v pomerne ku jazdenému terénu.
Ak už som v CTM skupine opýtam sa na CTM SLASH 3.0. Má niekto skúsenosti alebo sa mám poobzerať po inej značke? pokukávam ešte po Trek x-caliber9, GT zaskar 29 Comp, meride (2016).
CTM Delta predné svetlo, strieborná
5,39 €