Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Buduci rok vyhlasia v Komarne referednum o nezavislosti. Moznost a) som za pripojenie k Madarsku, moznost b) som za obnovenie Uhorska. Ludia pojdu volit. Spravia dobre?

baroncek ale ten obycajny rusky vojak par rokov predtym masiroval do Polska - bolo ich okolo 800000 a oficalne akoze chranili ukrajinske a bieloruske mensiny v pohranici. A o nacistickej Ukrajine by som sa ako obcan nasledovnika Slovenskeho statu nemal odvahu vyjadrovat...hlavne ked pri moci su aj potomkovia arizatorov... Rovnako sa moze povedat, ze ani ti obycajni Nemci v Sevastopole nemohli za Hitlera...a paradoxne Hitler je v Nemecku pokial viem stale vacsinovo vnimany ako hanba, zatial co Stalin ma sochy po celom Rusku a jeho kult je stale ziveny...
Zobraziť komentár 26.11.2015 - 21:26:04
01
par stran dozadu je jeden prispevok kde bolo par otazok k veci (dostal aj paciky takze to asi ludi zaujima) .... nasleduje x prispevkov o vsetkom a o nicom..... odpoved na jeho otazky ani jedna a pritom sa dobre pytal...... EDIT: [mi napada indicke prislovie: Kazdy clovek vidi svet cez okuliare, ktore sa hodia na jeho oci ] .... len nezmyselne konstrukcie........ kto z vas vie jak to je v Syrii?.... jak to je na Ukraine?...na Kryme?? v Lybii?????..... vieme len tolko, co niekto chce aby sme vedeli!!!!!!!!!!!!!....si to uvedomte...... pravdu mate vsetci a nikto!!!!..... ANO....
a dalej...........vsetci ste tam boli? ...... alebo su vase mozgy zmagorene propagandou jednej ci druhej strany????.... odpovedzte si kazdy sam :-) .... alebo tam chodte na bajk na mesiac

PS: mozem zodpovedne hovorit o Lybii pred tym co sa udialo a padol Muamar K.... moj sef tam zil 5 rokov s domacimi.............. a ked mi tu nejaky mudrlant napise ze to bolo inak tak OK.... postav sa do konfrontacie s mojim sefom!... natocim to na YOUTUBE :-)
Love & Peace

PS: prestante sa venovat ***** (diskusie, hlavne spravy, noviny ap) :-) ..... radsej venujte energiu niecomu pozitivnemu
Zobraziť komentár 26.11.2015 - 21:51:40
07
V mnohom s tebou suhlasim. Zaciatkom 90-tych rokov , ked na Balkane zurila obcianska vojna a propaganda nam servirovala to co chcela, som bol casto v kontakte s ludmi ktori odtial kvoli vojne odisli a ich pohlad na vec bol uplne iny ako nas (ovplyvneny mediami ). V tych dobach sa v podstate k inym informaciam ani dostat nedalo. Internet to zmenil.
Ked som po mnohych rokoch zhliadol dokument "Ulupene Kosovo" vybavilo sa mi cele to obdobie a diskusie s tymi ludmi. Vzdelanymi ludmi, ktori poznali historiu svojho naroda a boli presvedceni o tom ze cela tato nezmyselna vojna bola umelo vyprovokovana pre "vyssie ciele ". Cas im dal za pravdu. Internet vsak umoznuje tak sirenie pravdy, ako aj sirenie propagandy a je cim dalej tazsie oddelovat zrno od pliev.
Zobraziť komentár 26.11.2015 - 22:15:01
01
a na zaklade coho sa rozhodujes co pravda je a co nie pri volnych info na nete?
a lto sa dobre pytal.... kde je hranica???..... kto ju urcuje???..... co jedny mozu a druhy nie???!!!!
Zobraziť komentár 26.11.2015 - 22:19:51
03
Niekedy je lepsie nebyt informovany.
A na tie otazky..........vies ako je to s tym silnejsim psom, ten si za...... kedy chce a s ktorou chce. A ratlici sa mozu aj ustekat k smrti a nic :-)
Zobraziť komentár 26.11.2015 - 22:34:07
01
k MailoKE je ťažko sa vyjadrovať ....
KEĎ opakovane tvrdím "ŽE sa už nebudem vyjadrovať" ... ALE ...
.. ako sa to volá ?? šlapem si po jazyku .... alebo, s..... si do huby ??? "
buď nemám "silné" ... (mierne divné reči :lol: a nedarí sa mi to opakovane udržať na uzde i ... keď ma žiaľ prichytia ... "pri zlej informácii") ... alebo si stojím za slovom
a k matvej11 nestíham sa diviť ....
s obľubou sa tu pertraktuje vzťah Bratislava a obľubené "nenávidené CP" ...
a keby som prijal myslenie ... menovaného ... pri virtuálnom referende ... o postavení BA,
by sa (podľa reakcii BA a CP) stala Bratislava určite minimálne druhým NAJ mestom na SK
a čo by sa dialo PO TOM :rofl: v príslušnej téme ???
tak asi tak s tým referendom na Kryme .... napríklad
:) ;) :) ;) :)
5 smajlíkov (už sa dohodol sk ekvivalent) .. pre tých ktorí sa nasrdili skôr ako dočítali
Zobraziť komentár 27.11.2015 - 00:12:51
00
[quote="@1027677"]k MailoKE je ťažko sa vyjadrovať ....
KEĎ opakovane tvrdím "ŽE sa už nebudem vyjadrovať" ...

Vidím, že by ti najviac vyhovovalo, keby tí, čo majú iný názor ako ty, boli ticho ... Ak by si mal záujem diskutovať, napísal by som ti, aby si podložil argumentami že kde si se...m do huby. Iba že narážaš na to, že som tu napísal, že už tu nebudem prispievať. Ale tebe nejde o diskusiu, však?
Inak plne súhlasím s tým, čo o niekoľko príspevkov dozadu napísal Tesak: "Každý človek vidí svet cez okuliare, ktoré sa hodia na jeho oči.
Zobraziť komentár 27.11.2015 - 06:11:14
00
ÁNO MailoKE narážal som presne na TO tvoje "urazené" vyjadrenie
(po nejakej predchádzajúcej výmene názorov, kde si ostal "nespokojný")
takže buď priznaj "názorovú porážku" a neplytvaj urazeneckými vyhláseniami, alebo sa drž svojho pôvodného vyjadrenia
a mimochodom už Ti to niekto pripomenul aj predo mnou ...
Zobraziť komentár 27.11.2015 - 08:00:58
00
... trochu odbočím od vašej prestrelky, lebo LL sa tu niekde vyššie obtrel o v Bratislave "nenávidených cépéčkárov" a vnukol mi myšlienku.

Že na toto Fico už dávno neprišiel! CÉPÉČKÁRI!!! TO JE TÉMA! Však s tým sa dajú vyhrať lokálne voľby! Kde boli jeho volební mágovia, že na to neprišli? Však tam mohli mať svojich a nemusel in tam dnes obsmŕdať nejaký Nesrovnal a Frešo. Vyhodiť poradcov!

... taká krásna téma! Taký krásny nepriateľ! A dokonca môže byť súčasne aj vnútorný aj vonkajší. Kde sa na to hrabú Mečiarovi Česi a Maďari! Cépéčkári sú ako bratislavská lokálna téma minimálne tak dobrí, ako terajší Ficovi migranti pre celoštátne voľby.

Téma nepriateľa na ľud vždy zaberá. Stačí sa obzrieť dozadu smerom k histórii. ... alebo žeby to bolo tým, že aj Fico je cépéčkár?

Naposledy upravil laco dňa 27.11.2015 - 08:49:30, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 27.11.2015 - 08:44:25
00
len čo keď ten cépéčkár do bratislavy ušiel pred ficovcami ? :)
Zobraziť komentár 27.11.2015 - 08:48:26
00
Ak niekto slúžil u PVO, tak sa napr. dozvedel, že ak sa spoza hranice blížia lietadlá, musí proti nim smerovať stíhač dávno predtým, ako prekročia hranice. Turci už dávnejšie varovali Rusov, že pri ďalšom aj najmenšom porušení hraníc už spustia paľbu. Hádam tu nikto netrpí naivitou, že Rusi vedome nebrnkali Turkom na nervy a neskúšali, kde je ich hranica trpezlivosti. No a lietať s bombardérom k horúcej hranici bez toho, aby mali zapnutú "guard frequency" 121.5 MHz je, ehm, no, prinajmenšom nezodpovedné. Vzdušná obrana nebude čakať, či bojové lietadlo "zloží" svoj náklad čo i len omylom na bránené územie.
To, že zostrelenie bolo neprimeranou reakciou, to je už iná vec. Ale ak popri nejakej čiare na mape štrngajú dvaja - traja blbci zbraňami, vždy to napokon hrozí nejakými stratami...
Zobraziť komentár 27.11.2015 - 08:50:50
08
Tie posledné dve vety to vystihujú. Myslím si, že Turek s Rusom si ani nemajú čo vyčítať. Obaja majú tendenciu napínať svaly.
Zobraziť komentár 27.11.2015 - 09:05:18
03
arrow_leftMailoKE napísal:
Hmm ... mozes byt konkretny, alebo agentura JPP? Hovori ti nieco termin "pohranicne pasmo"? A nejako si spominam, ze som pocul, ze bola vytvorena na niektorych miestach aj falosna hranica este vo vnutrozemi ... prave koli oklamaniu tych, co sa snazili ujst ... aby mali dojem, ze su uz za ciarou.

napr UPN eviduje tieto incidenty, kedy CS pohranicnici strielali do Rakuska, ci Nemecka a Nemci aj Rakusania proti tomu formálne protestovali..a bolo ich relatívne dosť. Dokonca aj prípady, kedy sa "našim" podarilo zastreliť narušiteľa napr. v Nemecku..
Zobraziť komentár 27.11.2015 - 09:14:48
00
V politike som nikdy nevidel nic ako pravo, ci spravodlivost , tak ako pise napr. jaro1 .. pravo vzdy bolo a vzdy bude na strane silnejsieho. Je uplne jedno, ci ide o Rusko, Turecko, alebo USA. Kazdy si sleduje vlastne zaujmy.

Ale moja otazka bola polozena prave preto, aby mi niekto vysvetlil, podla akeho kluca sa rovnaka zalezitost posudzuje inak. Mna to zaujima z pohladu druhych. Pretoze ak je nieco zlte, nestane sa z toho modre, lebo mam nasadene cervene okuliare ... su veci, na ktore nepotrebujem citat ziadne propagandy, ziadne politicke prehlasenia aby som vedel zhodnotit vysledok. Napr. stovky tisic mrtvych, alebo kompletne znicene mesta a domovy asi nebude dobre.

Odpovede, ktore tu padli, naznacuju vela .. napr. nechapem ludi, ktori sa tesia zo zostrelenia ruskeho lietadla, ale nevadi im turecka genocida Kurdov. Toto ale nie je obhajoba Ruskej politiky, to pisem, kedze je momentalny konflikt medzi tymito 2 krajinami. Oni maju svoje zaujmy, rovnako ako USA. Takisto maju svoje zaujmy aj Turci a zda sa, ze vychadza na povrch, ake. Ale to je vedlajsie... to nebola podstata moje otazky.

A napr. aj toto je odpoved na moju otazku "Každý človek vidí svet cez okuliare, ktoré sa hodia na jeho oči." Nikto ale nesmie zatvarat oci pred vysledkom.

Co je pre mna podstatne je to, ze je zjavne, ze staci malo a ludia sa snad dokazu postrielat uz len na zaklade informacii z tej, ktorej propagandy, pretoze ta, ktora strana sa im paci a z nejakeho dovodu sa im nepaci ina. Ak by sa k tomu pridalo nabozenstvo, tak uz ani nehovorim ... to ludske dejiny zazivali mnohokrat. Dolezity je ale vysledok toho vsetkeho. Napr. ako to vyzeralo v Lybii pred a po. Podobne Syria, Irak, Afganistan, Vietnam, atd. .. naposledy Ukrajina. Preco ti silni, ktori zdanlivo obhajuju pravo a biju sa do prs, nezasiahli proti Cervenym Kmerom. Preco nezasiahli a nezasiahnu proti rezimu v Severnej Korei ? Preco nezasiahli proti genocide v Rwande. Co Somalsko ? Preco nezastavili zastavit Islamsky stat ? Polozme si tuto otazku.

Co z toho vyplyva ? Ze clovek vladne nad clovekom na jeho skodu ? Kde je teda ta moralna autorita, ktora rozhodne o tom, co je spravne a co nie a kto zastavi cloveka v jeho nasilnej ceste ? Lebo mne z tohoto jasne vychadza, ze to clovek byt nemoze. Vysledkom kazdej vlady je zjavne len chaos a nasilie a k nicomu dobremu to nevedie. Cela historia ludi je len krv, nasilie, nenavist a snad kazda vojna je nabozenstve. Ci uz krestania proti islamistom, suniti proti siitom, protestanti proti katolikom. Cize nieco sa musi zmenit vo vnutri kazdeho cloveka, ziaden zakon ani ziadna vlada toto nezmeni, to musi kazdy clovek sam v sebe. Je to vobec mozne ? Urcite nie, ak nebude merat jednym metrom kazdu politiku.

Preto sa uz prestanme hadat o tom, kto je zly pajac a kto je dobry pajac. Pretoze to je presne to, co chcu. Vsimajme si radsej vysledok. Pretoze hrozy vojny su nepopisatelne a nikto z nas nevie, ci za tyzden nebude utekat pred bombami.
Zobraziť komentár 27.11.2015 - 10:18:34
08
luboš sa na to pozerá moc zo široka ... ale ak sa sústredíme na islamský štát a na túto aktuálnu migráciu, tak bola umožnená len a len preto, že niekto "demokraticky" zrušil diktátora, ktorý zabezpečil, že v krajne bol poriadok, asi nedemokratický, iný .. ale poriadok :)
niekto sa tvári, že bojuje za slobodu slova, vierovyznania, sebaurčenia a podobne ... ale aký je rozdiel medzi "demokratizáciou" v arabskom svete a moslimizáciou v tom našom?
Zobraziť komentár 27.11.2015 - 10:57:22
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up