Teraz čakáš, že sa nechám tvojimi urážkami vyprovokovať? Nedočkáš sa. Nebaví ma s tebou diskutovať. Debata ma baví iba ak spoludebatujúci je aspoň zhruba na primeranej úrovni.
Mna tiez nebavi s tebou diskutovat, pretoze sa od teba nikdy nedockam odpovede.
Zamerne sa im vyhybas alebo miesto toho pouzijes nejake odveci prirovnanie.
Neviem preco spominas primeranu uroven, kedze nepouzivam ziadne vulgarizmi (iba jeden som prebral od teba).
Bude to asi tym, ze davam priame otazky a to sa niektorym ludom nepaci.
A ziadne provakacie neskusam iba sa snazim o priamu a uprimnu diskusiu
Ako mozes volit tych politikov, ktori rozkladli Slovensko?
Cerstvy dnesny priklad: privatizacia SE. Stat predal v 2006 66% Enelu za 860 000 000 Eur.
Dnes? Enel predava 33% EPH za 1 300 000 000 Eur (ceny elektriny pritom az tak vyrazne nestupli).
A to nepocitam tie miliardy ziskov pocas toho obdobia.
preco oznacis za rozkradacku napr. tuto privatizaciu a absolutne nespomenies dovody, dost podstatne, ktore k nej viedli? ze za ten predaj, tak trochu dost, mozu napr. aj taky narodniari, co by jedna fajta s tvojim milacikom (minimalne cast elektoratu sa im prelina) a spasitelom?
preco porovnavas hodnotu podniku pri kupe a pri následnom predaji o par rokov neskor? ked niekto kupil druzstevny byt v 91, tak ho nemoze predat za viac v 2005? Skus radsej tie tvoje cisla trochu rozviestm, pretoze normálnemu cloveku nedavaju zmysel - su to len cisla, ktorých sa chytas a len preto, ze to druhe je vacsie, no v podstate nic nevypoveda o tom prvom. Zapocitaj najprv vsetko, tak ako sa ma a podobne a potom machruj, aky to bol nevyhodny predaj..
NAPIS mi dovody (tie dost podstatne ktore spominas), ktore viedli k tej privatizacii.
Potom ti napisem ako to bolo v skutocnosti.
SNS ma nezaujima to nie su narodniari.
Ako mozes porovnavat drustevny byt s najvacsim vyrobcom elektriny na slovensku, prevadzkujuceho 2 atomove, 2 tepelne a cez 30 vodnych elektrarni (do nedavna aj s gabcikovom)?
Tie cisla DOST vypovedaju, ale ak ti to nie je jasne tak dam dalsie:
Zisk cez 2 000 000 000 EUR pocas toho, ako to prebral enel
Keby to zostalo štátne, pravdepodobne by to bolo v strate, lebo zisk by sa rozpustil na zákazky prihraté "spriateleným" firmám. A vlastne je to stále o tom. Za súčasných výkupných cien elektriny je stavať Mochovce holý nezmysel, potrebovali by zhruba dvojnásobok (ak niečo má zmysel, tak jedine niečo, čo vie vyrábať ***** prúd...)
Na dostavbe sa má niekto nabaliť, to je jediný dôvod, prečo na to tlačia.
Pamätáte sa na železničné CARGO? Miklošovci už mali pripravenú jeho privatizáciu. Záujemcovia boli solídni. Už to bolo na spadnutie. Ale prišiel Fico po voľbách v roku 2006 a celú privatizáciu CARGA zastavil. Nebudeme predsa predávať zlaté teľa, nie? CARGO bolo vtedy ziskovou firmou. No a teraz, po pár rokoch je štátne CARGO v hlbokej strate a ešte sa tam naviac dejú divoké veci s jeho majetkom.
Hmm ... "Štát je najhorší vlastník."? Ako je to teda? Vyberieme vo voľbách ľudí, ktorí majú riadiť štát ... teda aj štátne podniky ... A keď teda niesu schopní zmenežovať jeden podnik, ako môžu byť schopní riadiť taký kolos, ako je štát? Či riadiť štát je jednoduchšie, ako firmu? Tie predaje štátnych podnikov, to je ako keď sa hospodár zbavuje svojho stáda ... síce na krátky čas získa väčší obnos na rozhadzovanie, ale keď sa peniažky minú ... môže ísť po žobraní.
"Štát je najhorší vlastník." ... Keďže nebolo konkretizované že pod koho vládou, mne z toho vyplýva, že je jedno koho zvolíme, každý bude rozkrádať to, čo je štátne. Otázkou však je, ako sa CARGO stalo "zlatým teľaťom", keď dovtedy bolo stále iba štátne? Žeby v tom konštatovaní ešte chýbalo upresnenie, že o aký štát sa jedná?
Vo velkych korporaciach sa peniaze rozhadzuju rovnako ako v statnom. A pokial ide este nebodaj o velke banky, tak to tiez zaplatia danovi poplatnici. Clovek si nevyberie. Je to len o ludoch a ich moralke. Kradlo sa v socializme, kradlo sa potom, kradne sa teraz. Kradlo sa u nas, aj v zahranici. Ti co nekradnu, nie su pri koryte, az sa tam dostanu obvykle zacnu, alebo ich vysankuju z hry ti, co kradnut chcu (na to su obrovske moznosti, ako to spravit). Kazdy ma moznost volby, ale opakovane volit zlodejov a klamarov (bez ohladu na stranu) je diagnoza
rozdiel je este medzi kradnutim "normalnym" - nikede sa nieco uzitocne robi, tak sa 10-30% preveksluje pookolo dovrecak a tym ako lupi SMER suita teraz - za stovky milionov eur projekty, z ktorych nie je absolutne ziady uzitok a po zaplateni faktur sa vsetko zabudne a ide sa na dalsi projekt...
... z vlastnej skúsenosti. Z pohľadu dodávateľskej firmy pre firmu, ktorá by sa mohla nazvať veľkou korporáciou. A súvisí to s tým, že štát je zlý vlastník.
Už viac ako 22 rokov sme dodávateľmi Východoslovenskej energetiky (VSE). Do roku 2002 to bol štátny podnik. Od roku 2003 doň po čiastočnej privatizácii vstúpili s manažérskou väčšinou RWE. Oveľa, oveľa, oveľa lepšie sme sa mali, keď bol vlastníkom štát. A najlepšie sme sa mali za Mečiara. Pritom obdobie mečiarizmu aj jeho samotného som bytostne neznášal. Teraz, teda po privatizácii, je to úplne inak. Tlaky na rozumné použitie kapitálových nákladov sú vysoké.
Tým končím opis svojej skúsenosti. Na žiadne doplňujúce otázky z pragmatických dôvodov nebudem reagovať.
... sklamem Majla. Bavili sa o Dzurindovej vláde. Sú to rozhľadení ľudia s veľkými životnými skúsenosťami, takže o tej spred 89-teho ani náhodou. (Tiež len podrypujem, však Majlo vie.)
rozdiel je este medzi kradnutim "normalnym" - nikede sa nieco uzitocne robi, tak sa 10-30% preveksluje pookolo dovrecak a tym ako lupi SMER suita teraz - za stovky milionov eur projekty, z ktorych nie je absolutne ziady uzitok a po zaplateni faktur sa vsetko zabudne a ide sa na dalsi projekt...
Nesuhlasim, preco trpiet kradnutie?
Ked ma niekto k tomu sklony, da sa takemu cloveku doverovat?
Si velmi bohaty, mas nejakeho spravcu majetku. Ten ti z neho bude postupne kradnut
Spravca si povie, ze si dost bohaty, nebude ti to chybat, mozno na to ani neprides...
Zvolis si toho cloveka za tvojho spravcu aj nabuduce? Aj napriek tomu ze ta klamal a okradal, ale pri tom mozno spravil aj nieco uzitocne?
Ja by som k nemu uz doveru nemal.
Ved politik ma sluzit ludom, my sme si ho zvolili, spravuje nas majetok.
Btw k tym SE:
Zauzivala sa nam pekna fraze, ze stat je zly vlastnik.
Neviem ako je to v pripade inych statnych podnikov, ale v pripade elektrarni, tesne pred obdobim privatizacie, mali obstaravaci a podobne kompetentne osoby prikazane ist do minusu. tzn: nakupovat predrazene a nepotrebne veci.
Proste aby sa mohli vykazat cervene cisielka a privatizacia sa lahsie obhajila.
Vacsinou po privatizacii, teda po vstupe "zahranicneho investora" najviac doplatia bezni ludia:
Zacne sa prepustat, ti co zostanu su pod vacsim tlakom, robia vela nadcasov, pretoze bolo prepustenych vela ludi,
zisky tecu do zahranicia a slovakovi zostane len ta omrvinka.
Ved preco by to aj bolo inak, zahranicne firmy predsa nebudu dotovat slovakov.
Idu sem koli lacnej pracovnej sile.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zamerne sa im vyhybas alebo miesto toho pouzijes nejake odveci prirovnanie.
Neviem preco spominas primeranu uroven, kedze nepouzivam ziadne vulgarizmi (iba jeden som prebral od teba).
Bude to asi tym, ze davam priame otazky a to sa niektorym ludom nepaci.
A ziadne provakacie neskusam iba sa snazim o priamu a uprimnu diskusiu
Cerstvy dnesny priklad: privatizacia SE. Stat predal v 2006 66% Enelu za 860 000 000 Eur.
Dnes? Enel predava 33% EPH za 1 300 000 000 Eur (ceny elektriny pritom az tak vyrazne nestupli).
A to nepocitam tie miliardy ziskov pocas toho obdobia.
preco oznacis za rozkradacku napr. tuto privatizaciu a absolutne nespomenies dovody, dost podstatne, ktore k nej viedli? ze za ten predaj, tak trochu dost, mozu napr. aj taky narodniari, co by jedna fajta s tvojim milacikom (minimalne cast elektoratu sa im prelina) a spasitelom?
preco porovnavas hodnotu podniku pri kupe a pri následnom predaji o par rokov neskor? ked niekto kupil druzstevny byt v 91, tak ho nemoze predat za viac v 2005? Skus radsej tie tvoje cisla trochu rozviestm, pretoze normálnemu cloveku nedavaju zmysel - su to len cisla, ktorých sa chytas a len preto, ze to druhe je vacsie, no v podstate nic nevypoveda o tom prvom. Zapocitaj najprv vsetko, tak ako sa ma a podobne a potom machruj, aky to bol nevyhodny predaj..
Potom ti napisem ako to bolo v skutocnosti.
SNS ma nezaujima to nie su narodniari.
Ako mozes porovnavat drustevny byt s najvacsim vyrobcom elektriny na slovensku, prevadzkujuceho 2 atomove, 2 tepelne a cez 30 vodnych elektrarni (do nedavna aj s gabcikovom)?
Tie cisla DOST vypovedaju, ale ak ti to nie je jasne tak dam dalsie:
Zisk cez 2 000 000 000 EUR pocas toho, ako to prebral enel
Na dostavbe sa má niekto nabaliť, to je jediný dôvod, prečo na to tlačia.
Pamätáte sa na železničné CARGO? Miklošovci už mali pripravenú jeho privatizáciu. Záujemcovia boli solídni. Už to bolo na spadnutie. Ale prišiel Fico po voľbách v roku 2006 a celú privatizáciu CARGA zastavil. Nebudeme predsa predávať zlaté teľa, nie? CARGO bolo vtedy ziskovou firmou. No a teraz, po pár rokoch je štátne CARGO v hlbokej strate a ešte sa tam naviac dejú divoké veci s jeho majetkom.
"Štát je najhorší vlastník." ... Keďže nebolo konkretizované že pod koho vládou, mne z toho vyplýva, že je jedno koho zvolíme, každý bude rozkrádať to, čo je štátne. Otázkou však je, ako sa CARGO stalo "zlatým teľaťom", keď dovtedy bolo stále iba štátne? Žeby v tom konštatovaní ešte chýbalo upresnenie, že o aký štát sa jedná?
Už viac ako 22 rokov sme dodávateľmi Východoslovenskej energetiky (VSE). Do roku 2002 to bol štátny podnik. Od roku 2003 doň po čiastočnej privatizácii vstúpili s manažérskou väčšinou RWE. Oveľa, oveľa, oveľa lepšie sme sa mali, keď bol vlastníkom štát. A najlepšie sme sa mali za Mečiara. Pritom obdobie mečiarizmu aj jeho samotného som bytostne neznášal. Teraz, teda po privatizácii, je to úplne inak. Tlaky na rozumné použitie kapitálových nákladov sú vysoké.
Tým končím opis svojej skúsenosti. Na žiadne doplňujúce otázky z pragmatických dôvodov nebudem reagovať.
... už som to tu niekedy citoval: "No dobre, kradli aj oni. Ale popritom aj niečo vytvorili!" (Tomáš Janovic pri káve s Milanom Lasicom)
Nedalo mi, tak si trošku rypnem: To bol rozhovor o tých, čo tu vládli pred 1989?
Môže za to Edvard Beneš. Urobil zásoby len na 40 rokov...
Nesuhlasim, preco trpiet kradnutie?
Ked ma niekto k tomu sklony, da sa takemu cloveku doverovat?
Si velmi bohaty, mas nejakeho spravcu majetku. Ten ti z neho bude postupne kradnut
Spravca si povie, ze si dost bohaty, nebude ti to chybat, mozno na to ani neprides...
Zvolis si toho cloveka za tvojho spravcu aj nabuduce? Aj napriek tomu ze ta klamal a okradal, ale pri tom mozno spravil aj nieco uzitocne?
Ja by som k nemu uz doveru nemal.
Ved politik ma sluzit ludom, my sme si ho zvolili, spravuje nas majetok.
Btw k tym SE:
Zauzivala sa nam pekna fraze, ze stat je zly vlastnik.
Neviem ako je to v pripade inych statnych podnikov, ale v pripade elektrarni, tesne pred obdobim privatizacie, mali obstaravaci a podobne kompetentne osoby prikazane ist do minusu. tzn: nakupovat predrazene a nepotrebne veci.
Proste aby sa mohli vykazat cervene cisielka a privatizacia sa lahsie obhajila.
Vacsinou po privatizacii, teda po vstupe "zahranicneho investora" najviac doplatia bezni ludia:
Zacne sa prepustat, ti co zostanu su pod vacsim tlakom, robia vela nadcasov, pretoze bolo prepustenych vela ludi,
zisky tecu do zahranicia a slovakovi zostane len ta omrvinka.
Ved preco by to aj bolo inak, zahranicne firmy predsa nebudu dotovat slovakov.
Idu sem koli lacnej pracovnej sile.
http://www.iness.sk/stranka/3114-Zmensovanie-ulohy-statu-lekcie-z-Noveho-Zelandu.html
Prave som sa dozvedel,že nie som človek