Lokalizácia
Formulár sa odosiela
podla mna ja tocim o dynamickej, prave ta je opak tekutosti a ta kinematicka riesi vztah dynamickej a hustoty, ale vysvetlit co to v praxi presne znamena by som nevedel :-)
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 11:33:46
00
ale bike je nas milacik. preto si zasluzi trochu pozornosti. inak by nespaval na vedlajsej posteli kym som nemal spolubyvajuceho na izbe. :wink:

no auto neni nas milacik? sice ho nemam, ale inak su vsetky auticka moji milacikovia... :) no a bike... hm... :)
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 21:34:41
00
Ja mám bike pekne v obývačke u svokry :P preto ju mám tak rád :!: :P
Zobraziť komentár 08.11.2007 - 11:41:56
00
Svokrinu obývačku???
Zobraziť komentár 08.11.2007 - 21:14:00
00
Ja mám bike pekne v obývačke u svokry :P preto ju mám tak rád :!: :P

Máš dobrú svokru :D .Ja som mal tiež dobrú,ale v obývačke mala také dečky,koberčeky,baranie rúna,sekretár plný nostalgických gýčov,rádoby gotický luster... :roll: .S bike by asi nadšená nebola-nezapadol by tam ideovo,esteticky ani výtvarne :( .
Zobraziť komentár 10.11.2007 - 06:41:05
00
nasiel som zaujimave laicke vysvetlenie, co je viskozita...
"...Základnou vlastnosťou tekutín je, že ak môžu, tak tečú. Nie všetky to však robia rovnako ochotne. Med je vyslovene lenivý, olej je dôstojne rozvážny, voda je celkom svižná a kvapalné hélium tečie s neskrývaným nadšením. Čo sa týka ochoty tiecť, je kvapalné hélium oproti vode zhruba to, čo je voda oproti medu. Mieru lenivosti nazývajú fyzici viskozitou. Med má určitú viskozitu, voda ju má tisíckrát menšiu a kvapalné hélium ešte tisíckrát menšiu. Ale supratekuté hélium má viskozitu nulovú...!

Autorom citovaného textu je doc. RNDr. Martin Mojžiš, PhD. Odporúčam aj tulenikovi. A to vysvetlenie nie je laické, pretože Martin Mojžiš nie je laik, ale známy vedec v odbore fyziky a jej popularizátor. Iba dobrý fyzik dokáže ostatným vysvetliť problém prístupnou formou.
Zobraziť komentár 12.11.2007 - 17:11:35
00
Už sa z toho vášho Mojžiša nepototo. Mojžiš by sa vo svojich článkoch mal venovať fyzike (ak je na ňu taký odborník) a nezachádzať do iných vedných odborov na úrovni, ktorú prezentuje.
Zobraziť komentár 13.11.2007 - 10:10:20
00
Už sa z toho vášho Mojžiša nepototo. Mojžiš by sa vo svojich článkoch mal venovať fyzike (ak je na ňu taký odborník) a nezachádzať do iných vedných odborov na úrovni, ktorú prezentuje.

Musím ti dať, milý moderátor, za pravdu. Chápem, že si rozhorčený. A ešte k tomu ten Mojžiš fušuje do remesla aj horolezcom. Však vieš, hora Sinaj.

... a to som ešte zabudol na Drukos - výnos. " Mamička, otecko, chceme sa mať lepšie!"

Čo už s takým Mojžišom, ešteže sú ľudia, ktorí ho dokážu odhaliť.
Zobraziť komentár 13.11.2007 - 13:47:42
00
giro - sulasim, az na to vykanie ("Už sa z toho vášho Mojžiša nepototo.")...jedine, ze by si vykal lacovi. btw ale v skole som ho veru este nestretol
Zobraziť komentár 13.11.2007 - 15:36:08
00
prepac laco, ak som ta tym urazil, myslel som to tak, ze je to vysvetlenie, ktore pochopi aj laik, ospravedlnujem sa Tebe, aj docentovi doktorovi...
Zobraziť komentár 13.11.2007 - 19:26:10
00
btw ale v skole som ho veru este nestretol

Tak to už bohužiaľ býva, že prominentní vedátori a popularizátori vedy sa viac starajú o verejnosť ako o budúce nádeje vedy. Školy si takých teepkov držia na katedrách asi len kvôli prestíži.
Zobraziť komentár 14.11.2007 - 10:11:35
00
dotm .tyzden :P mojzis je fajn typek

Autorom citovaného textu je doc. RNDr. Martin Mojžiš, PhD. Odporúčam aj tulenikovi. A to vysvetlenie nie je laické, pretože Martin Mojžiš nie je laik, ale známy vedec v odbore fyziky a jej popularizátor. Iba dobrý fyzik dokáže ostatným vysvetliť problém prístupnou formou.

giro - sulasim, az na to vykanie ("Už sa z toho vášho Mojžiša nepototo.")...jedine, ze by si vykal lacovi. btw ale v skole som ho veru este nestretol

Tak to už bohužiaľ býva, že prominentní vedátori a popularizátori vedy sa viac starajú o verejnosť ako o budúce nádeje vedy. Školy si takých teepkov držia na katedrách asi len kvôli prestíži.
Zobraziť komentár 14.11.2007 - 15:59:42
00
ty si sa naucil citovat...hmm...ake kraasne
Zobraziť komentár 14.11.2007 - 16:04:13
00
ty si sa naucil citovat...hmm...ake kraasne

Niekedy stačí len citovať. Komentár je zbytočný.
Zobraziť komentár 14.11.2007 - 16:13:36
00
a niekedy iste prispevky len zahlcuju temu OT-om a su uplne na...na dve veci
Zobraziť komentár 14.11.2007 - 19:56:03
00
keyboard_arrow_up