Lokalizácia
Formulár sa odosiela
No popravde som mal niekoľko možnosti ... Nechať " espresso " nevypite" a naklátiť barmanovi... Vypiť a zvracať. Tretia možnosť sa mi zdala najmenej konfrontačna. Poučil som ho , že ***** neexistuje a ***** som si tam tégliček mliečka ,aby som tu vodu nejako do seba dostal... Poviem Vám mal som za sebou zjazd a výjazd z Jasnej do LM na Stumpovi , náladička gradovala a tak som to nejako " prekusol"...

P.S.: Ak dojdem domov cvaknem Vám tu moje " riešenie " úpravy vody s priamym napojením na Giotto od BWT... Až potom poznáte , aký som ja barbar :D

Naposledy upravil Ramon1 dňa 18.02.2016 - 17:19:27, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 18.02.2016 - 16:56:32
01
ristretto samozrejme existuje, co neexistuje je ***** ;)
Zobraziť komentár 18.02.2016 - 17:11:20
01
Asi som mocne unavený a hladný - od rana len tu jednu vodnú kavu som "zjedol "a čakám až otvoria jedáleň na večeru .. Samozrejne som myslel , co si napísal ty...
Zobraziť komentár 18.02.2016 - 17:18:25
00
arrow_leftminimus80 napísal:
na dobru kavu sa len ucim, tak pouzivam kotogo ...a celkom sa da ..lepsie jak neska alebo turek :-)
vacsinou s mlieckom ... a sugar free

pan Bialetti uz odisiel :-(
no davam palec hore za originalitu
http://magazin.aktualne.cz/kuriozity/italsky-kavovarovy-kral-bialetti-se-nechal-pohrbit-v-moka-ko/r~fd69b4bed60811e5819a002590604f2e/
Zobraziť komentár 18.02.2016 - 18:12:49
00
Burundi Bujumbura :coffee:

Prílohy:

bur10.JPG
bur10.JPG 329.76 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 28.02.2016 - 19:23:39
00
STN ako by si charakterizoval túto kávu ? Ako sa s ňou " pracuje " ? dík...
Zobraziť komentár 28.02.2016 - 19:54:11
00
viem, ze prioritne tu ide o inu pripravu kavy, ale obcas sa tu spomenie aj automat na kapsule. Nemecko ich zakazalo podla tohto clanku :)

http://ceskoaktualne.cz/2016/02/zpravy-ze-sveta/nemecko-se-stalo-prvni-zemi-ktera-zakazala-kavove-kapsle-na-jedno-pouziti/
Zobraziť komentár 28.02.2016 - 20:46:22
00
arrow_leftRamon1 napísal:
STN ako by si charakterizoval túto kávu ? Ako sa s ňou " pracuje " ? dík...

Prvá šálka, takže ťažko povedať. Plus neviem či Ti budem vedieť relevantne odpovedať. nakoľko ja ju meliem ručne (Hario Minimill Slim). Jedine čo Ti môžem povedať je, že je na môj vkus trocha moc upražená a celkovo mi príliš nechutí(ale to mne africké kávy celkovo).
Zobraziť komentár 28.02.2016 - 21:29:17
00
arrow_leftHack3r napísal:
viem, ze prioritne tu ide o inu pripravu kavy, ale obcas sa tu spomenie aj automat na kapsule. Nemecko ich zakazalo podla tohto clanku :)

http://ceskoaktualne.cz/2016/02/zpravy-ze-sveta/nemecko-se-stalo-prvni-zemi-ktera-zakazala-kavove-kapsle-na-jedno-pouziti/

...zaregistroval som tuto informáciu...ale , prioritne sa tam pojednáva o zákaze kombinovanej kapsule pozostávajúcej z hliníka a plastu / Tassimo /...no su aj kapsule celoplastové , ako napr.používa Cremesso .

Prílohy:

image.jpeg
image.jpeg 576.06 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 28.02.2016 - 21:49:33
00
Columbia z Prima cafe

Prílohy:

image.jpg
image.jpg 504.24 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 29.02.2016 - 08:56:50
00
arrow_leftRamon1 napísal:
Skoro ma ***** , keď mi to doniesol na stôl ... " slovenský lavór" v praxi a pýtal som espresso ...Hotel Marmot Šverma Jasná

bud rad ze si nedopadol ako ja ked som sa raz opytal v jednej restauracii ci robia aj espresso ( v menu mali oznacenie iba kava ) a slecna mi povedla ze ved ano, robia taku, citujem "neska preso". celkovo kava a nase restauracie zatial nejdu dokopy, docela fail je aj to ked ti casnik v jednej z top slovenskych restauracii ktora sa vzdy umiestnuje v top5 a je v nasom okoli donesie espresso v salke lavazza a chuti to akoby zvysky pomletej kavy pozhrnal zo stola v kuchyni...
Zobraziť komentár 29.02.2016 - 12:33:34
00
Je to bohuzial tak. Na druhej strane restiky a kaviarne serviruju to co ludia chcu. V nakupnom centre si chlapik na rande vypita espresso a ked dostane espresso tak to da casnicke vratit ze take male on nechce. Nepocul som to raz. Preto ak uz sme niekde na kave tak si vypitam espresso a poviem ze take male... Chudaci casnici oni to tiez nemaju lahke lebo predosle generacie su ochovane na lavoroch a na kavu chodia lebo su smadni :)
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 07:02:44
02
Zaujímavé video stavby mojej R58-ičky...

Zobraziť komentár 03.03.2016 - 20:49:05
01
Doktore ako sa dary s kavickou?-:)
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 21:42:03
00
rasto diky pekne za opýtanie...Uplne som tomu prepadol, varil by som pre všetkých :lol: ...No popravde v príspevku vyššie som postol R58...Zainvestoval som do priameho napojenia na vodu BWT komplet aj s napojením na odpad. Až vtedy sa ukázalo , že môj Giotto má pokazený elektromagnetický ventil, slúžiaci na prepínanie medzi rezervoárom a priamym napojením z demi-kolony. Tomu sa hovorí :swear: . Tak som sa nakoniec dohodol s dodávateľom , že ho zoberú naspäť a zoberiem R58. A poviem ti , že dvojbojlerové riešenie s PID / 0,58 litra espresso Cu kotol a 1,7 pracovný-servisný kotol na paru a vodu / je pre mňa definitívne riešenie a k úplnej dokonalosti mi už len chýba " profilácia tlakov ". To však majú až stroje začínajúce na dvojnásobku R58. Upravu vody prudko doporučujem , ja som BWT filtrom znížil pH aj tvrdosť a na chuti je to veľmi poznať...žiadne horkosti, kréma plnšia , vyváženejšie telo a ...Stále je sa s čím " hrať ", takže som rád , že som si našiel náplň voľného času keď nebikujem , nie som v práci alebo s rodinou. Keď mi dorazí refraktometer , zmeriam vám aj " prudko " vedecky , kvalitu môjho espressa...sám som zvedavý , či to čo vyprodukujem a aj mi chutí spĺňa aj baristické štandardy...
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 23:34:19
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up