Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
Ja som to skôr myslel tak, že sa nikomu nebude chcieť dlhodobo čarovať so značkami a prehadzovať ich hore dole. Pár krát som išiel so značkou iba na nosiči a ani mi nenapadlo, že by mohol byť problém
Skopirujem aj sem svoj prispevok z podobnej temy:
Mam jeden postreh ohladom kombinacie Thule Wingbar ako zakladny nosic a 2x Thule ProRide 591 na biky. Dnes som si ich kupil a zaskocilo ma, ze ked ich chcem upevnit do t-drazky, tak si musim nastrihat difuzny gumeny pasik a nastrkat ich do prazdnych miest v t-drazke. Chcem sa opytat, ako ste to riesili vy ostatni, co mate rovnaku kombinaciu. Ved, ked budem na streche vozit kombinacie 1x proride, 2x proride, iba zakladny nosic alebo nieco ine v buducnosti (truhla, lyze), tak budem mat ten difuzny pasik, taky nasekany ako 1000-ky puzzle.
Tento nemily fakt ohladom t-drazky a sekania difuzneho pasika sa na kazdom videu na youtube samozrejme sikovne prestrihne
Máte niekto skúsenosti s Thule Proride (alebo niečím podobným) a karbonovým rámom? Čítal som dosť odlišné názory ale celkový dojem mám, že treba doťahovať s mierou a malo by to byť ok.
Netreba sa toho vôbec báť. Viezol som bike v proride viackrát (osobne ho nevlastním ale má ho kamoš) a nie je tam nič také, čo by ten karbónový rám mohlo poškodiť.
Skopirujem aj sem svoj prispevok z podobnej temy:
Mam jeden postreh ohladom kombinacie Thule Wingbar ako zakladny nosic a 2x Thule ProRide 591 na biky. Dnes som si ich kupil a zaskocilo ma, ze ked ich chcem upevnit do t-drazky, tak si musim nastrihat difuzny gumeny pasik a nastrkat ich do prazdnych miest v t-drazke.
Neviem, čo je difúzny pásik, ale ak tá guma v drážke,. tak tú tam jednoducho nemám. Keď mám na streche nosič bicykla, tak sú "difúzne pásiky" hodene niekde pod podlahou kufra .
Presne tak, ten pás zakrýva drážku keď na nosiči nie je nič namontované aby sa znížil aerodynamický hluk - čo je už po montáži bike irelevantné. Ale hlavne slúži na to aby si tam v zime dokázal dostať nosič na lyže bez použitia teplovzdušnej pištole po tom, čo tam cez noc zamrzne sneh...
Nuž, pravdupovediac, nosič na bajky mám na streche v kuse tak 10 mesiacov v roku a na lyže nepoužívam špecialny nosič, ale ich viažem priamo k priečnikom, tak mi takéto skúsenosti akosi chýbajú Doteraz som mal za to, že účelom toho "difúzneho pásika" je najmä ochrana prípadných poškoditeľných vecí, keď ich prepravujem na streche, než zabránenie aerodynamického hluku... prinajmenšom na mojom aute je úúplne jedno, či tam nejaký pásik mám alebo nemám, hučí to rovnako
Ako poradil @kiri a pisal navod, pasiky som nastrihal na moj dvojbajkovy setup. Ked budem potrebovat nieco zmenit, tak si kupim nove pasiky. Bez bikov aj s jednym bikom som ziadny hluk nepocul (isiel som do 100). Kedze sa skusenosti lisia, tak predsa len skusim zaexperimentovat a vyberiem ich.
Jasné, treba vyskúšať. Všetko záleží na tom v akej polohe sú hrany drážky (záleží na tvare karosérie a uchytení nosiča), ak nie sú v rovine - čím väčší rozdiel tým väčší hluk...
v mene znamich sa pytam ohladom nosica na tazne pre 4bicykle - co yb ste prosim odporucili? poprosim i pripadne link nech preposlem kde maju kupit
Paci sa im thule ale nebrania sa uspore v prospech lacnejsieho variantu..ale tam sa moc nevyznam aby clovek nekupil cosi co zleti z auta na dialnici :-/
Ja mam EUFAB a som spokojny, ale robil som kompromisy - lepsia cena, horsia ovladatelnost a vacsia vaha.
Kamos mi bral pred tyzdnom bike na jeho ATERA a pocity boli dobre.
Treba si pozriet ako ma umiestneny vyfuk, aby si tie biky nepripiekol a kolko mu ta gula realne udrzi. Ked si zoberies nosic povedzme 10kg, detske biky po 10, dospele 15, tak si na 60 kg. Ak si spravne pamatam, tak som videl nejake gule do 45kg.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mam jeden postreh ohladom kombinacie Thule Wingbar ako zakladny nosic a 2x Thule ProRide 591 na biky. Dnes som si ich kupil a zaskocilo ma, ze ked ich chcem upevnit do t-drazky, tak si musim nastrihat difuzny gumeny pasik a nastrkat ich do prazdnych miest v t-drazke. Chcem sa opytat, ako ste to riesili vy ostatni, co mate rovnaku kombinaciu. Ved, ked budem na streche vozit kombinacie 1x proride, 2x proride, iba zakladny nosic alebo nieco ine v buducnosti (truhla, lyze), tak budem mat ten difuzny pasik, taky nasekany ako 1000-ky puzzle.
Tento nemily fakt ohladom t-drazky a sekania difuzneho pasika sa na kazdom videu na youtube samozrejme sikovne prestrihne
Mam jeden postreh ohladom kombinacie Thule Wingbar ako zakladny nosic a 2x Thule ProRide 591 na biky. Dnes som si ich kupil a zaskocilo ma, ze ked ich chcem upevnit do t-drazky, tak si musim nastrihat difuzny gumeny pasik a nastrkat ich do prazdnych miest v t-drazke.
Neviem, čo je difúzny pásik, ale ak tá guma v drážke,. tak tú tam jednoducho nemám. Keď mám na streche nosič bicykla, tak sú "difúzne pásiky" hodene niekde pod podlahou kufra
v mene znamich sa pytam ohladom nosica na tazne pre 4bicykle - co yb ste prosim odporucili? poprosim i pripadne link nech preposlem kde maju kupit
Paci sa im thule ale nebrania sa uspore v prospech lacnejsieho variantu..ale tam sa moc nevyznam aby clovek nekupil cosi co zleti z auta na dialnici :-/
tak ak mate skusenost prosim poradte..
vdaka
Kamos mi bral pred tyzdnom bike na jeho ATERA a pocity boli dobre.
Treba si pozriet ako ma umiestneny vyfuk, aby si tie biky nepripiekol a kolko mu ta gula realne udrzi. Ked si zoberies nosic povedzme 10kg, detske biky po 10, dospele 15, tak si na 60 kg. Ak si spravne pamatam, tak som videl nejake gule do 45kg.
Tak potom si moze vybrat ktore z nich mu je sympatickejsie.
Atera je podobna Thule a Eufab je dost okresany, ale zase o polovicu lacnejsi.