napriklad aj na tomto fore (ak nebude mat "vedenie" nič proti tomu)
zriadiť verejnu FOTO galeriu "uspechov ochráncov lesa"
kde, za určitých pravidiel, bude môct prispievat dokumentáciou každý, kto tieto pravidlá splní
a následne raz .... napr. mesačne ...bude odosielaný LINK napríklad na:
primátora KE, riaditeľa mestských lesov, obvodnému úradu životného prostredia, strane zelených, dobre naSMERovaného predkladateľh anibajkerského zákona do NR SR, predsedu Národnej rady ... ved je tiež košičan a má dokonca bajk,
vždy len s jednou otázočkou: ČO VY NA TO páni ??
iste by sa našlo ešte niekolko zaujimavých miest ako:
verejnoprávné ale aj komerčné media... prokuratúra, ak zjavne dôjde k porušeniu zákona ...atd,
to len tak na začiatok, istý tlak sa dá vytvorit aj týmto spôsobom...
Malo by sa sem prispievat s fotodokumentaciou skodlivych zasahov v nasich lesoch, ako je nepremyslena tazba, zdevastovany teren tazobnymi mechanizmami, neporiadok...
poprosim k fotkam pridavajte aj miesto a datum
posledný komentár: 25. 10. 2022 o 14:17
Prebierková ťažba otázku rozdrbaných lesných ciest moc nerieši, pretože tie slúžia na dopravu dreva bez ohľadu na to, ako bolo vyťažené. Celé je to skrátka viac o kultúre a komunikácii než o spôsobe ťažby.
Tento tlak by bolo treba naozaj vyuzit. Ci uz zo strany mesta (kde necakam nic), zo strany zupy, ale aj mimovladok a verejnosti. Sam som zvedavy ako to dopadne, lebo to ze ministerka nieco pozastavila, neznamena nic extra. Ak sa schvali PSL tak sa pojde podla PSL, to je zakon.
Este aj Ukrajina je na tom v tomto 100x lepsie ako Slovensko
Vrch Vyšehradu patrí do Národnej prírodnej rezervácie.
Výrub stromov v našom okrese ma naozaj štve, ani kúsok nezničého lesa tu nie je - pohorie Vtáčnik, Malá Magura, Žiar, Nitrické vrchy (Rokoš)....založil som na FB stránku:
https://www.facebook.com/groups/494870300722338/
ktorá je ekvivalentom k tomuto fóru. Neviem, či to niečo zmení, na to je priskoro, ale uverejňujem tam všetko, čo les***** zničia.
Takisto sa na stránke nachádza aj petícia:
http://www.peticie.com/za_okamite_zastavenie_vyrubov_stromov_na_celom_slovensku
Vrch Vyšehradu patrí do Národnej prírodnej rezervácie.