31. 3. dva klieste, minuly vikend (21. 5.) jeden kliest, tento vikend (28. 5.) dalsi kliest. Najblizsi vikend sa na mna dufam prisaje pekna slecna a nie tieto osemnohe potvory.
Máš ferrari, jachtu, vilu? Tak sa určite nejaka prisaje a bude sať a sať.
Pali65 mozem sa opytat,odkial mas tu konvexnost v tom grafe,ked si teda musel profesionalne studovat manazment bezpecnosti a zistil si profesionalne, ze vo fabrikách su pomalsi ludia rizikovejsi: v niektorých odvetviach toto platit asi nebude:u nas psychotest nie je o rychlosti,ze das napr. 998 z 1000(z toho 40% zlych) ale o to ze das 800/1000 (z toho 98% dobrych)
Odpisujem tu, lebo BOZP téma, kde sa riešia šoféri – cyklisti by už bolo mega off topic.
V pôvodnom statuse bol aj link na článok odkiaľ je ten obrázok.
Zaoberal som sa prevenciou krízových situácií, týkalo sa to najmä výberu ľudí, kde bezpečnosť a spoľahlivosť v procesoch bola kritická. Na workshopoch som o tomto už dávnejšie prednášal 4+4 dni, k dispozícii sme mali testy asi 1,5 milióna ľudí z 5 kontinentov s určitou spätnou väzbou na to, kto mal v akom povolaní tendenciu robiť nebezpečné chyby.
A téma rýchlosť? To by som laicky prirovnal k tomu, ako nejaký futbalový útočník dokáže urobiť správnu akciu v zlomku sekundy, alebo sa musí ešte dva krát rozhliadať, kedy mu už v zbytočnej kľučke obrancovia loptu zoberú. Hovoríme aj o reakčných časoch a pod. A dodám len, že na prevenciu nehôd sa ukázali ako kľúčové 2 veci – pohotoví (rozumej rýchlejší), vytrénovaní ľudia s určitými osobnostnými vlastnosťami + čo najplynulejší proces. Podobné štúdie napr. viedli legislatívcov v USA k tomu, aby na diaľniciach nemali náklaďáky nižšiu MPR, lebo práve rozdiel v rýchlostiach vozidiel je skrytý zabijacký faktor. A toto je aj tá vec, ktorú niektorí cyklisti ťažko/neradi chápu. Preto Holanďania čo najviac oddelili cyklistov od áut, atď. Čím viac je nejaký pomaly sa pohybujúci objekt v ceste tým rýchlym, tým viac vytvára nebezpečné prostredie pre všetkých účastníkov premávky, aj keď má subjektívne pocit, že ak donúti za sebou všetkých spomaliť, tak je on osobne viac v bezpečí.
Toto sú vysoko odborné veci, na ktoré neznalí ľudia vášnivo a iracionálne reagujú, lebo operujú len s malou časťou faktov, ale tu na to nemáme ani priestor a asi by sa mi to ani nechcelo podrobnejšie objasňovať. Ale snáď sa nad tým pár ľudí aspoň trochu zamyslí.
Klasicky prejav je brzdic-setric na dialnici .. ide 80km/h .. obehovat ho musia este aj kamiony, alebo dalsi este horsi brzdic je taky, co je ide plynulo 70km/h .. v meste aj mimo mesta. Ciste zlo .. preto aj v dopravnych predpisoch je a) bezpecnost b) plynulost. Je lepsie porusit MPR a zabezpecit plynulost, ako sa zanovito drzat predpisov a kompletne rozbit stream a rozculit vsetkych chronickych ponahlacov (to je inak najhorsie, brzdit ponahlacov).
31. 3. dva klieste, minuly vikend (21. 5.) jeden kliest, tento vikend (28. 5.) dalsi kliest. Najblizsi vikend sa na mna dufam prisaje pekna slecna a nie tieto osemnohe potvory.
Však sa pozri do zrkadla... Kliešte ti musia stačiť!
Ako vysmradiť nový bidon? Zatiaľ ho nechávam napospas prírodným živlom na parapete.
Trochu bielej zubnej pasty (najlepšie bieliacej s mikrogranulami) do bidonu, trochu vody, pošejkrovať, vyplachnuť. A bidon bude *****ť po paste a nie po umelej hmote. Je to príjemnejší smrad.
s novym bidonmi som nemal nikdy problem - staci ich vyplachnut a potom do nich naliat to co bezne na vyjazde pijete, ci uz nejaky sumak alebo iontak. Po vyjazde ten smrad uz bude prec, ak nie, tak najneskor po druhom vyjazde.
skor mam problem s hydrovakmi - mal som camelbek aj osprey a ziadny z nich sa nedal odsmradit, vzdy stacila len polhodina a ta voda bola nechutna plastova.
mam pocit ze si tu niekde vyletoval nedavno na vyjazdoch, ze chodis na svk ale ked to maju u nas tak to v nemecku alebo holandsku nemaju? ked tak ti kupim a poslem
A ano, bol som na dovolenke na par dni na SK, tak som chcel trochu pojazdit MK.
Ja mam aj objednavku na MTBiker shope, ale je mi to nanic, kedze do NL poleti lietadlom a to bombicky nemozu...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Máš ferrari, jachtu, vilu? Tak sa určite nejaka prisaje a bude sať a sať.
Odpisujem tu, lebo BOZP téma, kde sa riešia šoféri – cyklisti by už bolo mega off topic.
V pôvodnom statuse bol aj link na článok odkiaľ je ten obrázok.
Zaoberal som sa prevenciou krízových situácií, týkalo sa to najmä výberu ľudí, kde bezpečnosť a spoľahlivosť v procesoch bola kritická. Na workshopoch som o tomto už dávnejšie prednášal 4+4 dni, k dispozícii sme mali testy asi 1,5 milióna ľudí z 5 kontinentov s určitou spätnou väzbou na to, kto mal v akom povolaní tendenciu robiť nebezpečné chyby.
A téma rýchlosť? To by som laicky prirovnal k tomu, ako nejaký futbalový útočník dokáže urobiť správnu akciu v zlomku sekundy, alebo sa musí ešte dva krát rozhliadať, kedy mu už v zbytočnej kľučke obrancovia loptu zoberú. Hovoríme aj o reakčných časoch a pod. A dodám len, že na prevenciu nehôd sa ukázali ako kľúčové 2 veci – pohotoví (rozumej rýchlejší), vytrénovaní ľudia s určitými osobnostnými vlastnosťami + čo najplynulejší proces. Podobné štúdie napr. viedli legislatívcov v USA k tomu, aby na diaľniciach nemali náklaďáky nižšiu MPR, lebo práve rozdiel v rýchlostiach vozidiel je skrytý zabijacký faktor. A toto je aj tá vec, ktorú niektorí cyklisti ťažko/neradi chápu. Preto Holanďania čo najviac oddelili cyklistov od áut, atď. Čím viac je nejaký pomaly sa pohybujúci objekt v ceste tým rýchlym, tým viac vytvára nebezpečné prostredie pre všetkých účastníkov premávky, aj keď má subjektívne pocit, že ak donúti za sebou všetkých spomaliť, tak je on osobne viac v bezpečí.
Toto sú vysoko odborné veci, na ktoré neznalí ľudia vášnivo a iracionálne reagujú, lebo operujú len s malou časťou faktov, ale tu na to nemáme ani priestor a asi by sa mi to ani nechcelo podrobnejšie objasňovať. Ale snáď sa nad tým pár ľudí aspoň trochu zamyslí.
Však sa pozri do zrkadla... Kliešte ti musia stačiť!
Trochu bielej zubnej pasty (najlepšie bieliacej s mikrogranulami) do bidonu, trochu vody, pošejkrovať, vyplachnuť. A bidon bude *****ť po paste a nie po umelej hmote. Je to príjemnejší smrad.
skor mam problem s hydrovakmi - mal som camelbek aj osprey a ziadny z nich sa nedal odsmradit, vzdy stacila len polhodina a ta voda bola nechutna plastova.
Napriklad taketo nieco?
http://www.ebay.de/itm/50x-Umarex-12g-Co2-Kapseln-Softair-Paintball-Luftgewehr-25x-lose-im-Karton-/360782101797?hash=item540049fd25:g:D-EAAOxygj5SdVwD
http://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/pumpy/beto-bombicka-co2-12g-bez-zavitu.html
A ano, bol som na dovolenke na par dni na SK, tak som chcel trochu pojazdit MK.
Ja mam aj objednavku na MTBiker shope, ale je mi to nanic, kedze do NL poleti lietadlom a to bombicky nemozu...
A nie, veci ktore su mimo NL nelegalne von nevozim. Uz mi na hraniciach prehladavali auto a fakt to za to nestoji.