Ako pisal Jezus v inej teme - asi iba vyrobit zo starych kufrov a niecoho. Este by mozno pasovali CrankBrothers adaptery - bala tam jednym smerom kompabilita so Shimanom, ale neviem ktorym smerom.
No veru problém, hlavne keď potrebujem tretry na pár dní "vyzuť", keďže potrebujem preliečiť odreniny, narazeniny a modriny
Maťko link náhodou na tie CrnakBrothers?
A tie Shimano SM-PD22 adaptery si skusala? Si si ista, ze nepasuju? Lebo jediny dovod, kvoli ktoremu to asi moze nepasovat je ta vyska odrazky a kontakt s klietkou pedalu, ale tu odrazku predsa nie je problem odpilit. Potom by to pasovat bez problemov malo.
Neskúšala, lebo je tam vyslovene napísané, že nie sú na ten druh pedálov. Ale tak asi skúsim, ak mi nič iné neostane. Alebo vyhodím tretry do koša a vrátim sa na flaty
Alebo kupiť jednostranné, trebarz tieto:http://www.spoke-store.sk/shimano-pd-a530l/
Samozrejme je to kompromis, od ktorého ťa tu budú odhovárať, ale aj ja s nimi fungujem už viacej rokov.Treba si zvyknúť na nacvakavanie správnej strany
Neskúšala, lebo je tam vyslovene napísané, že nie sú na ten druh pedálov. Ale tak asi skúsim, ak mi nič iné neostane. Alebo vyhodím tretry do koša a vrátim sa na flaty
To je rozumne riesenie. Ak mas doma akekolvek stare klasicke platformove pedale, tak pocas doby rekonvalescencie radsej namontuj tie. Nic Ta to nebude stat a je to bez komplikacii. A ked sa das dokopy, tak zas nahodis SPD. Alebo ak uvazujes aj do buducna pouzivat aj bezne topanky, tak treba kupit kombinovane pedale co spomenul aj bonfo:
Len ja tie pedále mám úplne nové, pár dní nahodené, taktiež tretry, keď som chcela kúpiť obojstranné, tak ma všetci odhovárali a ja hlúpa som sa dala. Od začiatku jazdím na platformách a ten prechod na tretry nebude ľahký. Asi fakt budem musieť kúpiť aj tie obojstranné. No a prehodiť si ich neviem, budú nadšení v servise zo mňa, keď ich budem chodiť prehadzujúci stále
Prechod na SPD je lahky, je to hlavne v hlave. Treba nastavit vypinaciu silu na najnizsiu a jemne namazat olejom upinaci mechanizmus aj kufor na zaciatok aby to slo lahko vypinat a zvyknes si. Len sa netreba bat a netreba ist na prvy vyjazd do tazsieho terenu.
A nemas kamosov co Ti tie pedale premontuju? Ved ked Ta na ne niekto nahovoril, nech Ti s tym premontovanim pomoze. Ale tak to vyzera, ze vlastne bude lepsie ak nebudes vymyslat a prehadzovat pedale, ale skusis si zvyknut na tie SPD. Chce to len chvilku trpezlivosti.
Nezahodila, mám pre istotu dvoje
No neviem či je ľahký, keď sa tak na seba pozerám rozbité obe kolená, lakte, modré celé ruky, narazený a modrý chrbát a pedále mám na najslabšom, ono vycvakáva sa dobre, len keď v krízovej situácii to akosi nezvládam. Skúsim kúpiť ten adaptér a nejako ho tam napasovať asi zatiaľ, kým sa trocha dám dokopy.
Škoda, že si sa tu neporadila, niekto má začiatky z SPD systémom ťažšie, hlavne ako si písala v krízových situáciách.Pre takeho človeka je vhodnejší turistický systém SPD CLICK R. http://cykl.cz/item/zazracny-shimano-click-r
Ps:s tymi plastovými adaptermi sa seriozne bicyklovať nedá, to je tak do obchodu pre rožky, dosť sa to šmýka (moja skúsenosť)...
Skôr mi chýba šikovnosť
Problém mám z časti vyriešený, šikovné chalanisko v servise mi zrezal tie adaptéry, takže už ich mám nasadené. A s tým, že sa na tom seriózne bicyklovať nedá, máš asi pravdu, trochu sa mi šmýkalo, ale zajtra pôjdem otestovať do terénu. Konečne bez upnutej nohy Aspoň dočasné riešenie, kým sa zahojím trochu, potom sa buď naučím na tretrách, alebo sa vrátim späť na platformy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale inak by to mali mat v kazdom vacsom bike shope kde predavaju aj spd pedale/tretry.
savings Shimano PD22 adaptér pre pedále, PDM9000/8000/780/540/520/505, s odrazkami
9,49 € savings
MOC 17,99 €Maťko link náhodou na tie CrnakBrothers?
Samozrejme je to kompromis, od ktorého ťa tu budú odhovárať, ale aj ja s nimi fungujem už viacej rokov.Treba si zvyknúť na nacvakavanie správnej strany
To je rozumne riesenie. Ak mas doma akekolvek stare klasicke platformove pedale, tak pocas doby rekonvalescencie radsej namontuj tie. Nic Ta to nebude stat a je to bez komplikacii. A ked sa das dokopy, tak zas nahodis SPD. Alebo ak uvazujes aj do buducna pouzivat aj bezne topanky, tak treba kupit kombinovane pedale co spomenul aj bonfo:
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/naslapne-mtb/shimano-spd-pd-m324-naslapne-pedale.html
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/naslapne-cestne/shimano-pd-a530-naslapne-pedale.html
savings Shimano M324 SPD jednostranné nášľapné pedále + zarážky SM-SH56, strieborná
44,99 € savings
MOC 85,99 €Videl by som to na tieto BB a spilit do pozadovanheo tvaru.
http://www.mojekolo.cz/bbb-adapter-bpd-90-feetrest
Alebo flaty...
Prechod na SPD je lahky, je to hlavne v hlave. Treba nastavit vypinaciu silu na najnizsiu a jemne namazat olejom upinaci mechanizmus aj kufor na zaciatok aby to slo lahko vypinat a zvyknes si. Len sa netreba bat a netreba ist na prvy vyjazd do tazsieho terenu.
A nemas kamosov co Ti tie pedale premontuju? Ved ked Ta na ne niekto nahovoril, nech Ti s tym premontovanim pomoze.
No neviem či je ľahký, keď sa tak na seba pozerám
http://cykl.cz/item/zazracny-shimano-click-r
Ps:s tymi plastovými adaptermi sa seriozne bicyklovať nedá, to je tak do obchodu pre rožky, dosť sa to šmýka (moja skúsenosť)...
Problém mám z časti vyriešený, šikovné chalanisko v servise mi zrezal tie adaptéry, takže už ich mám nasadené. A s tým, že sa na tom seriózne bicyklovať nedá, máš asi pravdu, trochu sa mi šmýkalo, ale zajtra pôjdem otestovať do terénu. Konečne bez upnutej nohy