No takto - ak si zvyknuta na platformy s pinmi, ktore sa Ti zabodnu do podrazky a topanka na nich drzi ako hluchy dvere (taketo pedale), tak na ani jednych z tych kombinovanych pedalov (A530, M324) Ti samozrejme tak drzat topanka nebude kedze nemaju piny. Ale urcite na nich bude drzat lepsie ako na tych plastovych adapteroch. Tie su urcene len na rekreacne jazdenie na asfalte a pod., nie do terenu.
Ale do tych A530 sa piny daju prinajhorsom dorobit ked by Ti nestacilo ako na nich drzi topanka a na tych M324 sa zas daju tie vystupky na klietke zabrusit do ostra tak, ze sa do klasickej podrazky zabodnu. Cize riesit sa to da vzdy. Tie A530 su podstatne lahsie, maju väcsiu plochu platformy a maju aj lepsi SPD mechanizmus, ktory nerobi problemy v blate a snehu, takze ja by som volil skor tie a prinajhosom tam tie piny dorobil keby to bolo velmi zle bez nich.
Akurát som ich pridala jazdím dosť terén a to sa na tých záslepkách nedá v zjazde, preto chcem skúsiť tie obojstranné, že keď pôjdem taký ľahučký terén, dám si tretry a inak klasické botky.
Ja som teda Shimano obojstranne mal na trekkingu a prislo mi to na hovno riesenie. Jednak koli rozlozeniu vahy sa horsie zacvakavali a jednak ta platforma bola nic moc a vzdy otocena k zemi ked som na nu chcel dat topanku. Proste tie pedale boli zle aj ako spd aj ako platformy.
Mam doma polovicku co ked sa so mnou zoznamila a videla ze mam na vsetkych bajkoch SPD tak to tiez silou mocou chcela. Moje argumenty, ze bude padat a bude to boliet kym sa nauci odignorovala (lebo kazdy, naozaj kazdy sa aspon par razy vykoti kym to vypinanie nedostane pod kozu a nerobi to podvedome automaticky). Na tajnasa si na druhy den kupila tretry aj pedale a musel som ich vecer nahodit. Po par vyjazdoch a niekolkych padoch uz nechcela bicyklovat. A ze jej mam tie "sk*rvene" pedale vymenit za "normalne". Moje argumenty, ze uz ma najhorsie za sebou a treba vydrzat boli opat oddignorovane... Teraz ma kvalitne platformy s pinmi a 5ten freerider boty k tomu a je spokojna.
Kazdopadne, moja rada pre teba je, ze bud to uz vydrz, zatni zuby a nauc sa na tych SPD jazdit, alebo sa na to vykasli a kup si poriadne platformy a k tomu vhodnu obuv a tiez budes spokojna. Polovicne riesenia su na hovno.
P.S.: jazdit s SPD po rovinke na ceste je jedna vec a jazdit s nimi v technickejsom terene je vec druha. Na ten technicky teren treba byt aj trochu lepsi cyklista. Ak je niekto slabší a ma problem udrzat balanc na korenoch v lese, nech sa na spd radsej vykasle.
P.S. 2: aj platformy maju svoje negativa. Jazvy na holeni a lytkach po ranach od pinov tiez nie su nic moc. Hlavne u dievčat.
Mojej na SPD pomohla teleskopka. Ano, je to ulet, ale proste si vdaka nej zacala v zjazdoch trochu viac verit a tym padom sa prestala bat padov a zacala viac jazdit.
(aj ked jazdu v piesku este stale nenavidi)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No takto - ak si zvyknuta na platformy s pinmi, ktore sa Ti zabodnu do podrazky a topanka na nich drzi ako hluchy dvere (taketo pedale), tak na ani jednych z tych kombinovanych pedalov (A530, M324) Ti samozrejme tak drzat topanka nebude kedze nemaju piny. Ale urcite na nich bude drzat lepsie ako na tych plastovych adapteroch. Tie su urcene len na rekreacne jazdenie na asfalte a pod., nie do terenu.
Ale do tych A530 sa piny daju prinajhorsom dorobit ked by Ti nestacilo ako na nich drzi topanka a na tych M324 sa zas daju tie vystupky na klietke zabrusit do ostra tak, ze sa do klasickej podrazky zabodnu. Cize riesit sa to da vzdy. Tie A530 su podstatne lahsie, maju väcsiu plochu platformy a maju aj lepsi SPD mechanizmus, ktory nerobi problemy v blate a snehu, takze ja by som volil skor tie a prinajhosom tam tie piny dorobil keby to bolo velmi zle bez nich.
Áno mám platformy s pinmi. A ako sa dajú na tie A530-tky dorobiť tie piny?
Mam doma polovicku co ked sa so mnou zoznamila a videla ze mam na vsetkych bajkoch SPD tak to tiez silou mocou chcela. Moje argumenty, ze bude padat a bude to boliet kym sa nauci odignorovala (lebo kazdy, naozaj kazdy sa aspon par razy vykoti kym to vypinanie nedostane pod kozu a nerobi to podvedome automaticky). Na tajnasa si na druhy den kupila tretry aj pedale a musel som ich vecer nahodit. Po par vyjazdoch a niekolkych padoch uz nechcela bicyklovat. A ze jej mam tie "sk*rvene" pedale vymenit za "normalne". Moje argumenty, ze uz ma najhorsie za sebou a treba vydrzat boli opat oddignorovane... Teraz ma kvalitne platformy s pinmi a 5ten freerider boty k tomu a je spokojna.
Kazdopadne, moja rada pre teba je, ze bud to uz vydrz, zatni zuby a nauc sa na tych SPD jazdit, alebo sa na to vykasli a kup si poriadne platformy a k tomu vhodnu obuv a tiez budes spokojna. Polovicne riesenia su na hovno.
P.S.: jazdit s SPD po rovinke na ceste je jedna vec a jazdit s nimi v technickejsom terene je vec druha. Na ten technicky teren treba byt aj trochu lepsi cyklista. Ak je niekto slabší a ma problem udrzat balanc na korenoch v lese, nech sa na spd radsej vykasle.
P.S. 2: aj platformy maju svoje negativa. Jazvy na holeni a lytkach po ranach od pinov tiez nie su nic moc. Hlavne u dievčat.
(aj ked jazdu v piesku este stale nenavidi)
Tak to Ti naozaj drzim palce s tym predajom za 39 €, ked nove stoja 28 €...
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/naslapne-mtb/shimano-spd-pd-m530-naslapne-pedale.html