som majiteľom Garmin Edge 705 na MTB už vyše 6 rokov (bez poruchy) a uvažujem, že nový bike osadím aj novým computerom a to Garmin Edge 1000 s komplet snímačmi. Pozrel som fórum, ale nič podrobnejšie som nenašiel.
Čo ma zaujíma:
- reálne skúsenosti v teréne od ľudí, ktorí ho používajú dlhšie ako počas pár dní požičané na recenziu
- funkcionalita za ďažďa, blato...
- odolnosť voči otrasom - tu hlavne pevnosť dodávaného dlhšieho držiaka
- výdrž batérie v reálnych podmienkach
- odolnosť voči pádom (ak už niekomu padol, poškodil sa veľmi?)
Vopred ďakujem za reálne skúsenosti.
http://www.mtbiker.sk/forum/cyklotrasy-navigacie/uz-ste-si-patchli-svojho-oregona-dakotu-edge-t25455.html
http://www.mtbiker.sk/forum/cyklotrasy-navigacie/sasplanet-a-mobac-dva-programy-na-jednoduchu-vyrobu-map-t24405.html
Ja mám väčšinou zapnutú rastrovú (birdseye, JNX) mapu Cykloatlas a niekedy si nad ňou zapnem vektorovú transparentnú vrstvu s lesnými cestami.
Vypnes a po zapnuti svieti to iste, stlacis Play a ides dalej.
Garmin Varia Vision displej
a
Varia cyklo-radar
???niečo z toho si mám vybrať ako darček
Ano citim že ide ide auto ale neviem odhadnuť vzdialenosť ako ma bude míňať. Preto som dal tu otázku Ramonovi. A či maš sluchatka alebo VKV do čela nie je rozdiel. či?
Radar detekuje na volnom priestranstve dopravný prostriedok idúci rýchlejšie ako prostriedok / bike / na ktorom je umiestnený od vzdialenosti 150 metrov...podmienkou je rozdielná rýchlost približujuceho sa vozidla , pričom táto musí presiahnuť 15-20 kilometrov za hodinu. Radar detekuje aj počet vozidiel , ktoré ťa budú obiehať a zobrazí sa to ako jednotlivé približujuce sa body na malom displeji. Svietia bielo, ak nič nejde je tam zelená guľa hore a ak ťa auto míňa je červená. Vzadu radar dáva signál približujucemu vozidlu v závislosti od jeho vzdialenosti od bikera. S priblížením , sa intenzita svetelných bodov zvyšuje a jas sa zvýrazňuje...auto nemáš niekedy možnosť počuť do vzdialenosti 120 metrov. Ja sa citim neporovnatelne bezpečnejšie a každému ho doporučujem. Samozrejme stojí veľa , ale veď to poznáš...banány. Dúfam , že hejterský dementi / bade ---/ to čítať nebudú a na prípadné " inteligentné " pokusy o provokáciu nebudem reagovať. Len pre úplnosť
Fofo pozdravujem