Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
tak prelúskaj si zopár strán tohto vlákna.. už tu toho bolo popísaného dosť. predpokladám že chceš do toho dať tak okolo 600€ tak z tejto cenovej kategórie jednoznačne kolesá fast way, myslím že s predajcom sa dá dohodnúť aj na tom aby boli bez nápisov, za opýtanie nič nedáš...
Až na to, že Fastway má vypredané. A PlanetX stoja 488€, Fastway 540. Rozdiel? Obidve sú myslím číny s nejakým polepom.
Skús poradiť ešte niečo iné v tej cene. Zháňam tréningovky, cca 500€...
spýtam sa tímového kolegu, ten teraz objednával niečo z číny.. takže má 38 mm, keď tak mi napíš SS aké by si tam chcel náboje, špice... fast way sú taiwan už som to tu viac krát písal, i keď bol tu jeden dedektív , ktorý prišiel s teóriou že je to čína veď ono je to aj jedno odkiaľ to je keď sú s nimi dobré skúsenosti.. napríklad teraz som vlastnou blbosťou praskol š*****, tak som jazdil tie tufo carbona a to sú úplne črepy proti tým fast way kolesám a cena plus mínus rovnaká..
tufá okrem toho že sú ťažítka, tak ani nemajú také jazdné vlastnosti, je tam len 23mm galda, ja osobne by som už pod 25 mm nešiel, na zadnom kolese vrzgajú špice v tých miestach ako sú prekrížené, vrieskajú pri brzdení v zjazde, prehrieva sa na nich brzdná plocha. keď to boli vlani moje prvé karbóny, tak som ešte bol spokojný, keď som skúsil iné tak už veru nie..
a to už tie FW ráfky nebude ani objednávať? lebo pokiaľ viem tak to tak do mesiaca mal skladom..
Dlhe roky sa jazdili take "uzke" rafiky a nebol problem. Ale potom prisiel marketing s 24+mm rafikmi, 25mm plastami a zrau sa neda s uzsimi prijemne jazdit. Podobne ako sa za chvilu nebude dat dobre brzdit s rafikovymi brzdami, ale len kotucovymi. A este nas caka through-axle...
jasné všetci sme debili a ovcami marketingu, najlepšie je si to všetko sám skúsiť a spraviť si vlastný úsudok, ja som tak spravil a naozaj to nie je žiadny marketingový odrb to že s 25mm galdami je to pohodlnejšie. jasné že jazdiť sa dá v pohode aj na 21mm galdách, ale prečo to robiť, keď máš na výber niečo pohodlnejšie
Edo žiadny detektív a netrep somariny, je to Čínsky CARBONAL , čo vôbec nie je nejaký pivničný výrobca , ale seriózna firma A aj rám bez polepov v lesklej úprave tej Tvojej strady je normálne na EBay a tiež je čínsky Aby si vedel
Dlhe roky sa jazdili take "uzke" rafiky a nebol problem. Ale potom prisiel marketing s 24+mm rafikmi, 25mm plastami a zrau sa neda s uzsimi prijemne jazdit. Podobne ako sa za chvilu nebude dat dobre brzdit s rafikovymi brzdami, ale len kotucovymi. A este nas caka through-axle...
Edo žiadny detektív a netrep somariny, je to Čínsky CARBONAL , čo vôbec nie je nejaký pivničný výrobca , ale seriózna firma A aj rám bez polepov v lesklej úprave tej Tvojej strady je normálne na EBay a tiež je čínsky Aby si vedel
normálne ma neprestávaš prekvapovať, kedy som tvrdil, že nemám čínske rámy? calajs vyjadri sa prosím sám či sú tie ráfky čína alebo taiwan
každý má svoj názor, ja viem čo kupujem, otestoval som si viacero variant ráfikov, či už lahšie varianty. Ráfiky zvládli UCI 10 dňový etapák v Karibiku v horúčavách aj v cyklokrose je to všetko bez problémov. Či účinnosť brzdenia (Swiss Stop, Shimano), teplota, odolnosť voči nárazom. Nikomu nič nevnucujem. Nakonfiguroval som si ráfiky ktoré sedia hlavne mne, mám agresívny štýl jazdenia,veľkú spotrebu kolies v cyklokrose pekne na mäkko aby bolo cítiť že ten ráfik tam aj je
To nespochybnujem Kazdemu co vyhovuje. Ja mam aj-aj a nejaky velky rozdiel necitim pri mojom jazdeni. Len trochu nesuhlasim s hlasanim, ze vsetko co bolo je zle a treba kupovat nove, lebo je to "in". Ale to som uz off-topic a to som nechcel.
Bikejoring , čo mu tam pritakávaš s palcom hore. Veď nenapísal to o čo si ho žiadal. Nikde na stránke FW sa nepíše že je to TAIWAN , alebo ČÍNA , aby sa nepodala nepravdivá informácia a ani calajs to nikdy tu nenapísal . Len Ty tu stále trepeš že netreba kupovať šitove kolesá z Číny , ale toto je kvalitný ráfik z Tajwanu . A keď napíšeš , že toľko krát omieľané tu už boli , tak to si ich len Ty tu toľko krát omieľal
Vrchný technický výkres profilu CARBONAL , spodný FASTWAY . Kto nájde rozdiel ide do zlosovania o bezvýznamné plus
Ináč píše sa aerodynamický a nie aerodinamický . Treba to opraviť na stránke FW
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skús poradiť ešte niečo iné v tej cene. Zháňam tréningovky, cca 500€...
A k 500€ to má ešte ďaleko.
a to už tie FW ráfky nebude ani objednávať? lebo pokiaľ viem tak to tak do mesiaca mal skladom..
Ja idem jednoznačne do FFWD ale chce to aj niečo na tréningy...
Nikto hovorí, že sa nedá. Ale široké sú lepšie.
normálne ma neprestávaš prekvapovať, kedy som tvrdil, že nemám čínske rámy?
calajs vyjadri sa prosím sám či sú tie ráfky čína alebo taiwan
To nespochybnujem
Vrchný technický výkres profilu CARBONAL , spodný FASTWAY . Kto nájde rozdiel ide do zlosovania o bezvýznamné plus
Ináč píše sa aerodynamický a nie aerodinamický . Treba to opraviť na stránke FW