Ahojte, viete mi poradiť dobré termo, v ktorom budem fakt "v suchu"? Na bike, beh, bežky, lyže, turistiku, no na vonkajšie aktivity a vlastne aj do haly. Nekvalitných kúskov už mam dost
tá 2 vrstva vyzerá fajn a na vrch je asi najuniverálnejšie do chladného počasia nejaká softshelová bunda, ktorá býva zväčša dosť odolná voči vetru, čiastočne nepremokavá- no viavmenej len do slabého dažďa a býva aj priedyšná. Osobne si aj v zime pri turistike aj pri -20 vystačím s dlhým termom od Craftu, 2 vrstva polartec powerstretch a navrch hrubšia softschelová bunda od Humi http://www.humi.cz/?lg=cz&kat=12&id=177&n=softshell-bundy-wolf, ale pre istotu nosím pri hrebeňovkách v zime aj ľahkú bundu s gorotex paclite, aj keď tá nájde skôr využitie na jar a jeseň pri daždi a silnom vetre
Výber termo oblečenia je do veľkej miery ako výber partnera: založený na predchádzajúcej skúsenosti, individuálnych požiadavkách a po vyskúšaní aj tak nemusí sadnúť Bionic, áno a Apani určite.
fixska a to Apani robí iba z merina? Priznám, že túto značku nejak nepoznám chcel/by som skúsiť niekedy niečo z tých top produktov aj keď s Craftom som bol vždy spokojný a vyhovuje mi. Kedysi som rozmýšľal aj nad Icebreakerom či Xbionicom, no nakoniec ma vždy odradila cena, keď som si v cene 1. vrstvy kúpil radšej 2. s powerstretchu, čo považujem za top materíal. No keby natrafím na nejakú akciu, aj keď asi moc často na takéto produkty nebývajú, tak by som to asi skúsil a rád by som sa sám presvedčil, či mi to za tie peniaze stojí, či v tom je taký rozdiel. To merino ma lákalo najmä na zimnú turistiku, keď sme chodili aj na týždeň na hory mimo civilizácie a keď človek nemá možnosť sa ani umyť, jedine v snehu a každý chce niesť čo najmenej oblečenia, a radšej viac chlastu Bolo tu už dosť popísané aj o Xbionicu, najmä od Ramon1 ak si dobre pamätám tak písal že tiež "nezapácha" aj keď neviem či vydrží tak dlho ako merino. a čo som tak zbežne pozeral ceny, tak ten Icebreaker je asi trochu lacnejší, Apani neviem koľko stojí a či je to na rovnakej kvalite? a čo by sa viac oplatilo pri podobných cenách, teda najmä na zimu, keď chce človek brať minimum vecí na prezlečenie a nechce po pár dňoch *****ť ako potkan
x-bionic pachne tiez, ale nie je to take hrozne, taka craft celenka co mam .. ta ***** nie ako potkan, ale ako tchor, co je divne, kedze je pomerne tenka. Druha najsampachnivsia vec po tej celenke je bunda z Lidlu za nejakych 20-25e .. ale este okrem tohto, ze nema vrecka a moznost rozopinania , ma najlepsi pomer cena/vykon
Mám aj merino , mne vyhovuje ale manzelku napr. pichá aj ked uz bolo viacej krát nosené. V X bionicu lyzujem cely týžden a no problem samozrejme ku koncu nevonia ale ani nejak extra ne***** Lto ty si aký fajnšmeker xbionic a nato bundu z Lidla:) Ale ani ma to neprekvapuje.
mne z terma najviac *****a Moira, aj keď pravda, tou značkou som začínal pred asi 15 imi rokmi a po rokoch sa to prejaví asi na všetkom, stačí keď sa raz poriadne prepotíš a hotovo, ale s tými čelenkami mám tiež podobnú skúsenosť, mám nejakú bufku a niektoré iné značky, podľa mňa všetko to isté na jedno kopyto, keď to mám v lete 2 hodiny pod prilbou, tak to ***** neskutočne, keď je to nové tak sa to dá, ale po pár vypraniach....
a tak vďaka som videl nejaké foto a bolo tam to x, tak ma to napadlo či to nemá niečo spoločné, alebo to je len náhoda fixska a vieš to porovnať aj s merinom od iných značiek? lebo ako poznám ceny X bionicu, na ceny toho ich merina sa radšej ani neodvážim pozrieť
Ja som to kúpila v takej akcii, že som sama neverila - dlhé tričko aj s trenkami ani nie za 80 tuším .... ešte stále má ten shop akciu na 3/4 dámske gate z 99 na 39 http://www.1sport.sk/?1632,!!-mega-vypredaj-!!-apani-merino-woman-spodky-3-4
Ale to je jedno, no neviem či si aj po ne nezbehnem ešte
Merino mám len cyklodres od Endura a to beriem ako krátke merino tričko, nemám na tom čo porovnať. Ono sa ťažko porovnáva lebo nikdy nejdem v identických podmienkach identickým tempom v identickej únave v dvoch rôznych oblečeniach. Ale tak ja som veľký "konzument" vecí a točím ich celkom často, čo milujem to si nechám, čo mi nesadne to predám.
double: niekedy clovek dojde do Lidla kupit curok, chlieb a mlieko a odide s 10 inymi roznymi vecami .. som to zobral, kedze za tu cenu to na skusku bolo fajn, niektore veci z lidlu su ok, niektore nie (mam jednu super vetrovku za 10e, aj ked malinko kratku, ale netusim co to bolo zac, nemalo obal) .. vyskusal som, bolo to fajn a odvtedy som nemal cas riesit inu bundu... resp. v plane to mam uz 2 roky .. ak som nespokojny s niecim za 25e tak je to ine, ako ked to stalo 10x tolko. V kazdom pripade funguje vyborne a hlavne strih je presne ako ma byt bunda na bajk. Nie ako napr. firma Enduro, ktorych navrhar zrejme v zivote na biku nesedel, inak by nemohol navrhnut nohavice (a nie jedny, ale 3 rozne) tak , ako ich navrhol. Ovsem ich rukavice su napr. super. Vidim to tak, ze by som mal robit testera bike veci
Ak myslíš Endura, tak mne ich gate sedia najlepšie, tie Urban nosím aj civilne na turistiku aj diskotéku a rukavice by som nechcela ani zadarmo, celé zle, pokrútené prsty, krátke palce ale gate eňo-ňuňo
Tým chcem povedať, že všetko je individuálne preto si každý môžeme vybrať čo nám vyhovuje najviac a radiť druhým, čo máme my je super, ale dotyčný s tým nakoniec nemusí byť rovnako spokojný.
mne napr. rukavice od Endury sedia perfektne, len cítiť z vnútornej stany švy, čo dosť kazí dojem, z dobre padnúcich rukavic a viac by som si ich už len kvôli tomu nekúpil a navyše, tie čo som kupoval boli označované ako zimné to bol asi dobrý žart a bolo na nich písane že sú víťaz testov v nejakých čaoposoch, no pochybujem že testované v - teplotách, mne v nich bolo zima aj pri + 5 takže tie testy treba brať s veľkou rezervou a tiež som dal na odporúčania predajcu, no nabudúce sa radšej spolahnem sám na seba a svoje pocity, jednoducho tenké rukavice asi nikdy- aspoň pre mňa nebudú teplé a nemôžu byť zimné je to asi to isté ako zo "zimnými" tretrami, tých skutočne zimných moc nie je, aspoň z môjho pohľadu
pre Alžbeta
Ja som veľmi spokojný s termo(prádlo i ďaľšie vrstvy) od českej Moiry. Používam ho na cykloturistike i behu v chladnu i horku. Zákl. vrstva UL spolahlivo odvádza pot a udržuje telo v suchu i v horúčavách nad 36°C (používam triko s dl. rukávom namiesto cyklodresu- cez deň podľa potreby i niekoľkorazy preplákam v stud. vode, po vyžmýkaní "vytrepem" a oblečiem(je suché do 5-tich min). Podľa počasia a teploty pridávam ďaľšie vrstvy- v lete stačí základná + šusťačka proti vetru, za chladu a v zime pridám vrstvy podľa vlastností daného typu Moiry. Je okrem výborných vlastností pri udržiavaní optimálnej teploty a tela v suchu aj cenovo výhodná. http://www.moira.cz/aktualni-kolekce.html?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Moira_vyhledávání&utm_content=Brand&utm_term=moira
od Moiry mám viacej výrobkov, aj keď sú už trochu staršie, takže neviem ako sú na tom tie ich najnovšie produkty, no podľa mňa je Craft o level vyššie a aj na tele je to príjemnejší material, jemnejší ako Moira
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale to je jedno, no neviem či si aj po ne nezbehnem ešte
Merino mám len cyklodres od Endura a to beriem ako krátke merino tričko, nemám na tom čo porovnať. Ono sa ťažko porovnáva lebo nikdy nejdem v identických podmienkach identickým tempom v identickej únave v dvoch rôznych oblečeniach. Ale tak ja som veľký "konzument" vecí a točím ich celkom často, čo milujem to si nechám, čo mi nesadne to predám.
Tým chcem povedať, že všetko je individuálne preto si každý môžeme vybrať čo nám vyhovuje najviac a radiť druhým, čo máme my je super, ale dotyčný s tým nakoniec nemusí byť rovnako spokojný.
Ja som veľmi spokojný s termo(prádlo i ďaľšie vrstvy) od českej Moiry. Používam ho na cykloturistike i behu v chladnu i horku. Zákl. vrstva UL spolahlivo odvádza pot a udržuje telo v suchu i v horúčavách nad 36°C (používam triko s dl. rukávom namiesto cyklodresu- cez deň podľa potreby i niekoľkorazy preplákam v stud. vode, po vyžmýkaní "vytrepem" a oblečiem(je suché do 5-tich min). Podľa počasia a teploty pridávam ďaľšie vrstvy- v lete stačí základná + šusťačka proti vetru, za chladu a v zime pridám vrstvy podľa vlastností daného typu Moiry. Je okrem výborných vlastností pri udržiavaní optimálnej teploty a tela v suchu aj cenovo výhodná.
http://www.moira.cz/aktualni-kolekce.html?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Moira_vyhledávání&utm_content=Brand&utm_term=moira