Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tak to ta rozhodne trapit nemusi. Jednak tam nie je moc co servisovat alebo menit, hlavne teda pri tvojom predpokladanom pocte najazdených km. Jasne, mozes mat smolu, spadnes a zlomis packu. DA 9000 (to je ta co na tom S-Workse je) bola uvedena v r. 2012. Stale bez problemov zozenies dualy DA 7900, ktora bola uvedena v r. 2008. To len na porovnanie, ze aj veci na starsie sady sa stale daju zohnat. Dalsia dolezita vec je, ze nova DA 9100 je kompatibilna s DA9000. Takze ziadny problem.
Tak majitel v inzerate pise, ze ho preda aj so starymi kolesami, dokonca aj predajnu cenu tam ma uvedenu tu nizsiu. Takze zase si nenechaj natlacit nieco co nechces. Druha vec je, ze v inzerate su kolesa SLR a na tej druhej fotke su FastForwardy. Tak co tam vlastne realne je? Dalsia vec tych drahsich kolies – predpokladam, ze to budu galuskove kolesa. Nemam nic proti galuskam, sam ich jazdim, ale pre zaciatocnika su podla mna vhodnejsie plastove kolesa (hlavne z titulu „udrzby“, nie samotnej jazdy).
Zobraziť komentár 25.11.2016 - 13:22:13
03
kolesa kupoval ako FFWD priamo od vyrobcu, dal ich prepliest firmou SLR Carbon wheel na ich rafiky. Teraz ich predava s novymi rafikmi (vraj 2x250€), naboje DT 190. Ano, su to galusky. Hmm.. co znamena titul udrzby? ja si chcem sadnut a vozit sa, premazat retaz, dofukat a do servisu dat po sezone vsetko nastavit :)
Zobraziť komentár 25.11.2016 - 14:44:04
00
som nahodou otvoril aj toto vlakno a dokonca ho aj cele precital - z toho co pises by som sa byt tebou urcite zastavil vo Velocity a spytal sa ich na supersix evo od cannondalu ako tu odznelo par stran naspat - mozno budu mat tu spravnu velkost.
Zobraziť komentár 25.11.2016 - 15:09:12
00
rozdiel medzi galuska a plast snad vies. ked ti prdne galuska tak, ze tmel nezalepi, tak si volas odvoz (ked teda nevozis nahradnu galusku). dusu snad na ceste zalepis/vymenis. udrzba na cestaku? co tam nezvladnes? uz som ti pisal, ze sram/shimano su kompatibilne. tak sa vobec nemusis bat, ze nieco po case nezozenies. lepsie kolesa? (ked mas auto, ako keby ti niekto tvrdil, ze musis mat BBS, ako keby sa nedalo vozit na DOTZ). a presne ako pise Mameluch. ked nechces tie drahsie kolesa, ber s ultegrami a s vymenenymi prevodnikmi. ked teda nemusi byt zase nove. lebo zase kdovie kolko to uz najazdilo. a zalezi fakt na tebe pre co sa rozhodnes a co sa tebe lubi.. lebo aj ten novy cannondale na sram red je super. tam je to len slabsi ram (je druhy v poradi cannondale super six/ a verzia evo hi mod je vyssia) ako aj ten ten tarmac/ a tarmac sworks. ale zase je to cisto nove a kolesa ksyrium, tiez nove. lebo ten sworks tam tiez niesu tie kolesa nove. len na kolesach sa teda robi nejaky servis, co by si nemusel zvladnut sam. tam potom zalezi ci maju kolesa konusi a ked ich vyderies (vnutorne) tak uz nevimenis. alebo su loziskove, co su kvalitnejsie.
Zobraziť komentár 25.11.2016 - 15:12:12
00
a este k tomu ako sa bojis, co a ako sa opotrebovava a musis menit. myslis ze je malo ludi co jazdia este sady 8, 9? pripadne aj ocelove ramy? najviac sa opotrebovava a meni: retaz, omotavka, kazeta, lanka, bovdeny, kladky na prehadzovacke, stredove loziska a prevodniky. a to aj v takomto poradi. ale aj to az po najazdeni x tisic kilometrov.
Zobraziť komentár 25.11.2016 - 15:20:34
00
Galusky, ak sa dajú nejaké kvalitné tak s defektami nie je zásadný problém. Tmel vo vačku a aj preventívne je dobrá vec a zo skúsenosti to zalepí bežný defekt. Nezalepí to trebars bočný prieraz, ktorý ale je problém aj s plášťami. Po defekte zalepená galuska vydrží pár sto km a potom je tak či tak na odpis.

Nevýhodou galusiek je ale komplikovaná výmena a aj cena galusiek, takže pre začiatočníka to nie je moc dobrá voľba.
Zobraziť komentár 25.11.2016 - 15:21:25
00
Oltre za zaujimavu cenu : https://www.salden.nl/en/bianchi-oltre-xr-1-ultegra.html
Zobraziť komentár 25.11.2016 - 22:16:56
00
tu mas oltre xr1 na 105ke za 1850e + 80e postovne, je to kamenna predajna, bral som od nich bicykel, maju aj ine kusky za celkom fajnove ceny ... http://www.ebay.it/itm/BICI-ROAD-BIKE-BIANCHI-OLTRE-XR1-SHIMANO-105-2015-size-57-/112144036222?hash=item1a1c4e317e:g:Sa4AAOSwnNBXYX5T
Zobraziť komentár 26.11.2016 - 18:23:36
00
dakujem za vsetky rady, usmernenia a navrhy, trapenie zatial ukoncene, vyzera to na ten s-works s ultegra kolesami (asi)
Zobraziť komentár 30.11.2016 - 20:29:25
00
Potom daj foto ked to bude doma :-)
Zobraziť komentár 30.11.2016 - 20:33:05
00
Egres,nerozmyslal si o tom vyskladat si to podla seba?Ja som to tak urobil a som spokojny.a teraz v zime mas na to cas.
Zobraziť komentár 01.12.2016 - 11:25:02
00
Sa mi vždy páči ako si niekto vysníva bajk (v tomto prípade Bianchi), alebo nejaký komponent resp. doplnok a miestni guruovia sa spoja, odradia ho a nasmerujú úplne niekam inam, lebo je podľa ich názoru špatný pomer/cena výkon :)
Keby som sa tu pýtala na názor pred kúpou tak dnes jazdím asi na Canyone na Ultegre alebo na iXTéčku :)
Zobraziť komentár 01.12.2016 - 11:33:41
03
Je to otazka penazi.Ked nieco chcem a mam na to,tak si to kupim.Tazko by mi niekto vnutil VW,ked chcem mercedes,aj ked vw ma mozno lepsi pomer cena/vykon☺
Zobraziť komentár 01.12.2016 - 11:40:10
00
Tak, a preto si treba kúpiť to, čo sa človeku páči. Najlepšie sa učí na vlastných chybách... :)
Zobraziť komentár 01.12.2016 - 12:22:27
00
arrow_leftKristina napísala:
Sa mi vždy páči ako si niekto vysníva bajk (v tomto prípade Bianchi), alebo nejaký komponent resp. doplnok a miestni guruovia sa spoja, odradia ho a nasmerujú úplne niekam inam, lebo je podľa ich názoru špatný pomer/cena výkon :)
Keby som sa tu pýtala na názor pred kúpou tak dnes jazdím asi na Canyone na Ultegre alebo na iXTéčku :)

Sak sa pytal na nazor/radu. Tak sme vyjadrili nazor/poradili. Keby bol rozhodnuty tak sa asi pytat nebude, ci? Clovek co si nieco vysniva pojde cez mrtvoly a nebude si pytat radu na nete. Nechapem tvoj príspevok.
Zobraziť komentár 01.12.2016 - 12:23:30
04
keyboard_arrow_up