Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravím, chcem sa spýtať predtým ako niečo vymením, čí mi to vôbec pomôže. Kupoval som nový bicykel Kellys thorx 10 2016 vo veľkosti L (moja výška 185) z internetu. Keďže predtým som mal starú hrču tak tento bicykel považujem za kvalitný ale mám menší problém s geometriou. Občas sa na biku cítim ako na choppry, zdá sa mi, že mám ruky moc natiahnuté. Pre pohodlie som si tam dal sedlo zo starého bicykla a posunul som ho čo najviac dopredu, ale rozmýšľam, že by som ešte vymenil predstavec za kratší kedže tam je 100mm alebo, že by som tam dal riadidlá v tvare U. Myslíte, že to pomôže ?
Zobraziť komentár 02.01.2017 - 11:45:30
00
Vymeniť predstavec za kratší samozrejme skráti tvoj posed. Pomôcť môže aj výmena sedlovky s nulovým ofsetom. Celkove to môže spraviť až cca. 5 cm. Aj riaditká s ohybom k jazdcovi niečo pridajú, resp. uberú. Skracovanie posedu však treba robiť postupne aby si to pri jednorazovom neprestrelil a aj ustrážil ťažisko posedu vo vzťahu k stredu biku.
Zobraziť komentár 02.01.2017 - 12:13:45
01
Čím by si začal ?
Zobraziť komentár 02.01.2017 - 12:18:44
00
Aby to finančne nebolelo, od kamarátov by som si skúsil požičať na skúšku najprv predstavec. Podľa mňa by bol ideálny tak o 2 cm kratší ako ten čo tam máš včul. No a uvidíš, ako poslúži. Ak by nestačilo, išiel by som rovnakým spôsobom do sedlovky. Ak by ani to nestačilo, išiel by som zase do prednej časti ale zrejme už do riaditok.
Dobre, ale len na na skúšku, by bolo zohnať nastaviteľný predstavec. Občas sa objavuje u trekových bikoch.
A zabudol som ti napísať, že aj užšími riadidlami skrátiš posed.
Neviem, aký bicykel si mal predtým, ale ten nový je stavaný na dlhší posed. Neviem, koľko si na ňom jazdil ale niekedy je to len o zvyknutí si na inú polohu.
Zobraziť komentár 02.01.2017 - 12:44:26
01
Predchádzajúci mám od základnej školy :D CTM active...velkost ramu je pisanych 19 ale nejak sa mi to nezdá, lebo je to malinke. A čo som pozeral sedlovku, tak ten offset je celkom malý. Tak asi začnem predstavcom. Len kamarát čo jazdí DH mi vravel, že čím kratší dám, tým to má lepšiu ovládateľnosť. Nemyslíš teda, že bude lepšie dať rovno najkratší ?
Zobraziť komentár 02.01.2017 - 12:56:11
00
Píšeš, že kamarát jazdí DH. Pri DH je už na novom biku krátky predstavec. Majú však pod iným uhlom vidlicu. Ťažisko DH jazdca je viac dozadu ako u XC. (mohol by si mať inak aj problémy pri strmšom stúpaní - dvíhanie sa kolesa od podkladu a iné)
Zobraziť komentár 02.01.2017 - 13:06:37
00
keyboard_arrow_up