Tie prvé čo som mal ( inak to sú putovné jazdil som ich ja potom Luki a teraz Evka ) majú cca 57000 kilákov a fachčia stále.
Len tie ešte robili Francúzi a nedoráža ich teraz na sklonku života ( možno ale dúfam že nie ) viac ako 90 kilové telo
Ťažko povedať. Možno aj áno ale ja do bezdušákov asi nepôjdem. Niesom gramohonič a iné + v tom nevidím.
Každopádne teraz zháňam nový ráfik a pravdepodobne pôjde koliesko pokračovať v jeho neľahkej úlohe.
Lubik: rovnako mi odisiel moje oba Mavicy .. jeden po asi tiez okolo 30-40tisic, druhy UST po asi 12tisic, ale ten dostaval zabrat viac. Ta ich zliatina je kruto pevna (prezila prakticky bez ujmy cvaknutie na kovovu platnu - poklop) ale je to vykupene takto. Je to standardny koniec Mavic rafkov /starych typov, nove neviem/
No podľa mojich výpočtov ma to bude
stáť 1/5 možno 1/4 ceny.
Nové CrossRide stoja cez 200€.
Ale uvažoval som aj nad tým kúpiť nové resp. dať si niečo vypliecť.
Presne ako píše zihadlo 5
Ja by som bral nove. Mal by som zaruku a svaty pokoj. Lebo vymenis zadny rafik a praskne ti naboj alebo druhy rafik.
Skratka po tych kilometroch si zasluzia vymenu.
No podľa mojich výpočtov ma to bude
stáť 1/5 možno 1/4 ceny.
Prvú možnosť zvažujem pri kúpe nových kolies najviac - ak vydržia toľko čo tieto súčasné tak spokojnosť. ( len škoda tých pevných osí )
No a pri druhej možnosti by ma odrádzali tie náboje od SHIMANA - už som mal tú česť dávnejšie a riešiť výmenu "guličiek" v nábojoch už po cca 1-2 sezónach
Pri crossridoch som v podstate okrem premazania orecha 1-2x v sezóne neriešil vôbec nič ( okrem polepov ktoré sa odliepali po asi jeden a pol roku ) - ale to je len chybička krásy ( aj som to skúšal bez polepov ale nebolo to ono * asi som kolotočár )
No ale najskôr len prepletiem ( dám prepliesť ) nový ráfik a hotovson
Dík za radu.
No ja som zatiaľ neriešil výmenu ložísk pri CrossRideoch nikdy a to mali / majú už za sebou toho dosť.
A TO JAZDíM AJ V ZIME PO SNEHU A BLATO IM TIEž NEBOLO CUDZIE.
Keď si to tak vezmem, tak ja + rodinka sme na dvoch pároch CrossRideov urobil už niečo málo do 100 000kilometrov.
U mňa je to v podstate jasná voľba (gramár niesom takže nejakú váhu navyše neriešim)
Len potrebujem obe kolesá na RU a úchyt kotúča 6dier.
... a bezdušáky mi tiež nieje treba ako som už písal
Lubik: aha, dokonca 24 .. ale tak 30e za rafik, to nemusis nic riesit. Kup ho, preplet a jazdi. Bezdusak ale mozes pouzivat s dusou A bezne su aj 20-21mm. ale ked budes kupovat novy rafik tak zober aj nejake spice .. ak nemas. Mozno bude treba aj 2 rozne dlzky. Po prepleteni ti mozno daka praskne.
Miso: mne jedny kolesa vydrzali 10 sezon a snad cez 50tisic km bez vymeny lozisk a to v nich bolo sulovske blato .. a mozno vydrzia dalsie, ale ram uz nevydrzal a rovnaky asi uz nenozeniem
lto veď keď vydržia tak super ja to nejak rýchlo posielam do péčka.....a to je jedno či to boli dt240S náboje, alebo shimano, alebo základné gulôčkové DTswiss...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
MAVIC CrossRide 2012
Od marca 2012 do dnes dostal presne 47 602 kilometrov.
Len tie ešte robili Francúzi a nedoráža ich teraz na sklonku života ( možno ale dúfam že nie ) viac ako 90 kilové telo
Každopádne teraz zháňam nový ráfik a pravdepodobne pôjde koliesko pokračovať v jeho neľahkej úlohe.
... a na 99,9perc. zasa MAVIC.
Našiel som ich tuná najbližšie:
http://www.kolokram.cz/rafky-mtb/40615-rafek-mavic-crossride-disc-26.html#/prumer_kol-26_palcu/pocet_dratu-24/typ_brzdy-kotoucove_brzdy
Ešte čakám, či mi ich nezoženie môj "dvorný dodávateľ" len mi nejako "vedúci" neodpisuje na maily
matt žiješ???
stáť 1/5 možno 1/4 ceny.
Skratka po tych kilometroch si zasluzia vymenu.
stáť 1/5 možno 1/4 ceny.
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-zapletane-kolesa-mavic-crossride-disc-26/2977
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-zapletane-kolesa-shimano-xt-m8000- -mavic-xc717/6473
savings Shimano XT FH-M8000 zadný náboj, Center Lock, 32 dier, rýchloupinák, orech Shimano HG
47,99 € savings
MOC 91,99 €Mavic Crossride Disc FTS-X 26" predné koleso, 15x100 mm, 6-dier
125 €
MOC 132 €No a pri druhej možnosti by ma odrádzali tie náboje od SHIMANA - už som mal tú česť dávnejšie a riešiť výmenu "guličiek" v nábojoch už po cca 1-2 sezónach
Pri crossridoch som v podstate okrem premazania orecha 1-2x v sezóne neriešil vôbec nič ( okrem polepov ktoré sa odliepali po asi jeden a pol roku ) - ale to je len chybička krásy ( aj som to skúšal bez polepov ale nebolo to ono * asi som kolotočár
No ale najskôr len prepletiem ( dám prepliesť ) nový ráfik a hotovson
Dík za radu.
A TO JAZDíM AJ V ZIME PO SNEHU A BLATO IM TIEž NEBOLO CUDZIE.
Keď si to tak vezmem, tak ja + rodinka sme na dvoch pároch CrossRideov urobil už niečo málo do 100 000kilometrov.
U mňa je to v podstate jasná voľba (gramár niesom takže nejakú váhu navyše neriešim)
Len potrebujem obe kolesá na RU a úchyt kotúča 6dier.
... a bezdušáky mi tiež nieje treba ako som už písal
Miso: mne jedny kolesa vydrzali 10 sezon a snad cez 50tisic km bez vymeny lozisk a to v nich bolo sulovske blato