Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tot moj kavickovar.

Prílohy:

IMG_20170125_163304.jpg
IMG_20170125_163304.jpg 509.31 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 25.01.2017 - 16:34:47
01
Už mesiac si robím kávu na pákovom kávovare a tiež hľadám tú správnu kávu a začal som si všímať na pomletých kávach piktogramy. Všimol som si, že ani zďaleka nie všetky sú určené pre pákové kávovary.
Vie mi prosím niekto vysvetliť, v čom to spočíva, že jedna je a druhá nie je vhodná pre pákový kávovar? Je to v pomletí?
Zobraziť komentár 25.01.2017 - 18:56:29
00
pomleté sú všetky zlé, do pákového jedine zrnkovú! :P
Zobraziť komentár 25.01.2017 - 18:59:46
00
Na predchádzajúcej strane si sem hodil obrázok dvoch Davidoff káv. Pozri sa na piktogramy. Tá tmavá je a tá svetlá nie je určená pre pákové kávovary.
EDIT: Ide jednoducho o zvedavosť, že v čom to je.
Zobraziť komentár 25.01.2017 - 19:04:15
00
Vidíš, to ma nenapadlo - ale zistil som aj bez piktogramu, že niečo nesedí. Ako som písal, vyzerá to na hrubšie mletie. Ale u pretlakových misiek na tom zasa až tak nezáleží, u normálnej espresso mašiny by to bolo horšie...
Zobraziť komentár 25.01.2017 - 19:10:44
00
arrow_leftbedo napísal:
...na tom zasa až tak nezáleží...
No práve. Aj ja si to myslím. Takže by som očakával, že takmer každá pomletá káva je vhodná. Ale opak je pravdou. Najmenej káv je určených pre pákový kávovar.
Urobil som si dnešnú poslednú... a káva ktorú práve testujem. Fajn, ale musím nájsť niečo lepšie.

Prílohy:

Trombetta.jpg
Trombetta.jpg 290.53 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 25.01.2017 - 19:34:01
00
no hlavne by ta kava nemohla byt uz polroka namleta v obale :) skus dakedy radsej cerstvo pomletu, rozdiel by si mal poznat okamzite
Zobraziť komentár 25.01.2017 - 19:35:55
00
Samozrejme. Je to pravda. (Hoci káva práve upražená, hneď pomletá a o hodinu urobená ... nebolo to zrovna to práve orechové. Preto skúšam.)
Otázka ale bola, či mi niekto vie vysvetliť, prečo je to tak, že len niektoré (pomleté) kávy sú určené pre pákový kávovar. Sme minimálne dvaja, čo si myslíme, že by to malo byť vlastne naopak.
Zobraziť komentár 25.01.2017 - 19:45:38
00
arrow_leftdomino napísal:
No práve. Aj ja si to myslím. Takže by som očakával, že takmer každá pomletá káva je vhodná. Ale opak je pravdou.

a experimentoval si s množstvom kávy v páke, dobou extrakcie a tak podobne? Ja mám pocit, že to robí dosť citeľné rozdiely...
Zobraziť komentár 25.01.2017 - 19:48:03
00
Jasne. Prvé kávy boli totálny blaf a vypil som ich len preto, lebo darca kávomatu bol prítomný. :-)
Zobraziť komentár 25.01.2017 - 19:59:14
01
cerstvo prazena kava nie je to prave - treba nechat odstat minimalne 2-3 dni, cerstvo prazena kava totiz "stipe" CO2 na jazyku. Zaklad je dobre pomliet, dobre nadavkovat a dobre utampovat ....

napriklad ja svetle prazenie nemusim vobec, podla mna robit z toho espresso je zbytocne ruhanie kavou - to je vhodne na drip, french atd atd kde ma mat kava lahku chut. osobne mi nechutia ani alternativne pripravy ....

to ze to espresso bolo kvalitou blaf - spinavy stroj (necistena sprcha - zanechava "krasny odor" v kazdom pohariku), mozno zla teplota (nevieme co je to za stroj), zle mletie, mozno sa kava spalila uz ked sa mlela, ... ale tym si asi musi kazdy prejst
Zobraziť komentár 25.01.2017 - 20:25:51
00
Bola to aj svetova kava roka (je to mobilovka za zleho svetla, farbu neriesit :D )

Prílohy:

IMG_20170116_161048.jpg
IMG_20170116_161048.jpg 338.93 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil Hosť dňa 26.01.2017 - 00:04:22, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 25.01.2017 - 22:26:17
00
domino ak su to uz namlete kavy, nie je to o hrubosti pomletia ? Z kavy pomletej na kotogo-hrubost neurobis spravnu extrakciu v pake a naopak uz vobec nie...
Zobraziť komentár 25.01.2017 - 23:27:17
00
Bikejoring s tou bielou kremou to bolo asi dost ploche a vodnate espresso.
Zobraziť komentár 26.01.2017 - 09:35:19
00
nejakou nahodou som narazil na takyto toolik : to moze dost pomoct pri zaciatkoch s kavovarenim :) https://www.tamp.it/espresso-lab-prototype/
Zobraziť komentár 29.01.2017 - 11:10:15
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up