akoze prisla nam suseda povedat o pol desiatej ze prasklo vodovodne potrubie a ze zajtra na obed to pridu opravit.. ze wut? to budu tahat nove potrubie celu noc od vodarenskej spolocnosti az k nam do race? lol, tak som sa presiel na omw a kupil nesyteny rajec.. "zivot prinasa akekolvek pribehy"
akoze prisla nam suseda povedat o pol desiatej ze prasklo vodovodne potrubie a ze zajtra na obed to pridu opravit.. ze wut? to budu tahat nove potrubie celu noc od vodarenskej spolocnosti az k nam do race? lol, tak som sa presiel na omw a kupil nesyteny rajec.. "zivot prinasa akekolvek pribehy"
Opravia len tu prasknutu časť. Nebude sa klasť nové potrubie. I ked by to bolo najlepšie. To potrubie ma vyše 50 rokov, takže to bude praskať čoraz častejšie.
Mne sa udaje z garmina a napr. z MTBikera celkom lisia (casovo, dlzkovo, vyskovo). Medzi garminom a stravou sa mi lisia iba malinko casovo (dlzkovo a vyskovo sedia). Niekto to tu tusim raz vysvetloval, ze preco to je tak, ale nepamatam si to, tak snad sa niekto kompetentny k tomu vyjadri.
Na presnost ma vplyv vela veci. Sila GPS signalu, ci pouzivas senzory (rychlost/vzdialenost) ci mas barometricky vyskomer. Ak zaznamenavas cisto len GPS (mobil) tak odchylky budu sposobene kvalitou signalu, inou mapou, inou vyskovou databazou.
Preto napr. nastupanym metrom netreba venovat velku pozornost ak su zaznamenane iba na mobil, lebo to zavisi od kvality GPS signalu a vyskovej databazy, ktoru pouziva konkretna sluzba (GC, Strava...). Tie odchylky vedia byt pri dlhsich vyjazdoch aj v tisickach metrov...
no neviem či toto myslel.. ale odchýlky som zaznamenal aj ja už viaceré a to sa bavím o jednom GPX súbore uploadnutom na rôzne servre.. kde každý vypočíta vlastnú hodnotu
tak, ten mobil som spomenul koli tomu ze najvacsie rozdiely su vo vyskach - preto ma napadla ta nepresnost zaznamu. ale GPX su uz len cisla nie? som cakal ze kazda stranka to uz precita viac menej rovnako. kde su potom najpresnejsie cisla z nepresneho zaznamu? ktora stranka to cita najlepsie?
no neviem či toto myslel.. ale odchýlky som zaznamenal aj ja už viaceré a to sa bavím o jednom GPX súbore uploadnutom na rôzne servre.. kde každý vypočíta vlastnú hodnotu
Mam 1s zaznamenavanie na Garmin Edge 1000 a ten .gpx zaznam vyzera takto (Garmin ale uklada do .fit suboru, musel som to skonvertovat. Neda sa mi to sem nahrat lebo subor ma 3,8MB . Vyska je v tagoch "ele" a vidno rozdiel 20cm.
dotm poslat mi ho - nahadzem to na stranky pre porovnanie (potom zmazem) - presny zaznam vs. telefon (viem, nebude to ta ista trasa)
zaujimave by bolo aj lacne GPS+barometer - drahe GPS+barometer ale to sa mi uz nechce
urob si vlastnu temu - a mozeme ti tam hadzat gpx ...
mozem ist jednu trasu s GPS (s barometrom) a zaroven 2 roznymi telefonmi, ktore budu mat spusteny locus a zaznamenavat trasu ...
poslal som ti 2 gpx súbory, pochádzajú z garmin edge 800 a sú dosť veľké (mám zaznamenávanie smart = pri každej zmene niektorého z údajov), do miestnych výjazdov tieto gpx údaje nahrať nedokážem, konvertujem ich preto do plt súborov, ktoré sem nahrať idú, inde som neskúšal
ak by si chcel porovnať barometrické údaje z tých výjazdov, tak ich nájdeš v "mojich výjazdoch" podľa dátumu, ktorý je v názve toho gpx súboru
edit: poslal som ešte jeden gpx súbor možno z tvojho "rajónu"
A zaroven si povedzme ze dostat vynimku asi nie je problem. Pomer planovanej tazby k nahodnej tazbe (najcastejsie pouzivanej po veternych kalamitach) je 1:2 - napr. v 2014 bolo 65% tazby nahodna tazba - vsetko vynimky mimo planu,
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Opravia len tu prasknutu časť. Nebude sa klasť nové potrubie. I ked by to bolo najlepšie. To potrubie ma vyše 50 rokov, takže to bude praskať čoraz častejšie.
Na presnost ma vplyv vela veci. Sila GPS signalu, ci pouzivas senzory (rychlost/vzdialenost) ci mas barometricky vyskomer. Ak zaznamenavas cisto len GPS (mobil) tak odchylky budu sposobene kvalitou signalu, inou mapou, inou vyskovou databazou.
Preto napr. nastupanym metrom netreba venovat velku pozornost ak su zaznamenane iba na mobil, lebo to zavisi od kvality GPS signalu a vyskovej databazy, ktoru pouziva konkretna sluzba (GC, Strava...). Tie odchylky vedia byt pri dlhsich vyjazdoch aj v tisickach metrov...
Tiež som si to všimol. Napr. je rozdiel http://connect.garmin.com/ a http://utrack.crempa.net/index_cz.php
<ele>206.4</ele>
<time>2016-09-03T09:27:45Z</time>
<extensions>
<gpxtpx:TrackPointExtension>
<gpxtpx:atemp>23</gpxtpx:atemp>
<gpxtpx:hr>114</gpxtpx:hr>
<gpxtpx:cad>89</gpxtpx:cad>
</gpxtpx:TrackPointExtension>
</extensions>
</trkpt>
<trkpt lat="48.9060650" lon="18.0448020">
<ele>206.6</ele>
<time>2016-09-03T09:27:46Z</time>
<extensions>
<gpxtpx:TrackPointExtension>
<gpxtpx:atemp>23</gpxtpx:atemp>
<gpxtpx:hr>114</gpxtpx:hr>
<gpxtpx:cad>94</gpxtpx:cad>
</gpxtpx:TrackPointExtension>
</extensions>
</trkpt>
zaujimave by bolo aj lacne GPS+barometer - drahe GPS+barometer ale to sa mi uz nechce
mozem ist jednu trasu s GPS (s barometrom) a zaroven 2 roznymi telefonmi, ktore budu mat spusteny locus a zaznamenavat trasu ...
ak by si chcel porovnať barometrické údaje z tých výjazdov, tak ich nájdeš v "mojich výjazdoch" podľa dátumu, ktorý je v názve toho gpx súboru
edit: poslal som ešte jeden gpx súbor možno z tvojho "rajónu"