dam uplne blbu/trapnu otazku - ako nastavujete rajdy aby boli kolmo na os biku? mate nejaku fintu ako to spravit co najpresnejsie - mam stale pocit ze su na krivo.
Nijako, podla pocitu, že je to dobre. A viac to neriešim. Ale tu spomenuta metla. Takže ano, chcelo by to uholnik, s dlžkou aby sa prekrylo sedlo a rajdy. A vybavane.
ja mam sposob takyto: dam dole predne koleso, opriem nohy vidlice ( kde je uchyt osky kola) o presklenie na terasu a potom zmeriam k tomu preskleniu vzdialenost riaditiek na ich konci
noo kolko typov vcera som to skusil nastavit podla dlazby ale aj to som to dnes este v terene 2x prestavoval - ale uz to bude asi ok. este skusim co pisala silva - to mi pride najpresnejsie.
na dlhych vyjazdoch je tusim citit kazdu malickost. a nerad by som si dokrutil chrbticu aj ked uz podla vsetkeho kriva je. lava ruka ok ale na pravej som citil zapastie - rozmyslam ci este rajdy nepootocim aby boli trosku dohora kedze su dost siroke.
hmm ak to chces mat dokonalo rovno a zdravo ako pises nezabudni si odmerat aj dlzku ruk. urcite budes mat jednu kratsiu. potom postupuj ako silva a o ten rozdiel v dlzke ruk musis presne na desatinu mm nakalibrovat rajdy.
inak moja lava ruka je kratsia o 1,25mm od pravej. Ja som dokonca uvazoval skratit pravu kluku kedze mam pravu nohu kratsiu o 0,93mm
Neber ma vazne
Cykloturista to sa da celkom lahko zistit, existuju predpovedne modely pre zmenu teploty s vyskou a v neposlednom rade aj zmenou smeru a sily vetra. Kedze balon nemas moc ako riadit smer jedine smerom vetra, a roznych hladinach moze byt nepatrny rozdiel smeru aj sily. Napr vcera v tich 4000m bolo cca -10°C, no zalezi od lokality. https://www.airzone.tv/news/deset-hodin-v-balonu_04/
Uz by ste sa mali vysrat na to prediktivne pisanie / autocorrect v mobiloch a vypnut to.
A ano, bezne sa lanka krizia pokial viem. Dokonca je to cielene, aby sa navzajom stabilizovali a nesli blizko pri stenach rury a necinkali o nu pri väcsich otrasoch ak nejdu v tej plastovej trubicke. Ale aj ta moze buchotat, takze aj vtedy je lepsie krizit. To trenie v pripade vedenia laniek "naholo" je absolutne zanedbatelne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nijako, podla pocitu, že je to dobre. A viac to neriešim. Ale tu spomenuta metla. Takže ano, chcelo by to uholnik, s dlžkou aby sa prekrylo sedlo a rajdy. A vybavane.
na dlhych vyjazdoch je tusim citit kazdu malickost. a nerad by som si dokrutil chrbticu aj ked uz podla vsetkeho kriva je. lava ruka ok ale na pravej som citil zapastie - rozmyslam ci este rajdy nepootocim aby boli trosku dohora kedze su dost siroke.
inak moja lava ruka je kratsia o 1,25mm od pravej. Ja som dokonca uvazoval skratit pravu kluku kedze mam pravu nohu kratsiu o 0,93mm
Neber ma vazne
https://www.airzone.tv/news/deset-hodin-v-balonu_04/
Máš dobrý zoom keď sa ti ten lístok na koši podarilo odfotiť zo zeme
A ano, bezne sa lanka krizia pokial viem. Dokonca je to cielene, aby sa navzajom stabilizovali a nesli blizko pri stenach rury a necinkali o nu pri väcsich otrasoch ak nejdu v tej plastovej trubicke. Ale aj ta moze buchotat, takze aj vtedy je lepsie krizit. To trenie v pripade vedenia laniek "naholo" je absolutne zanedbatelne.
https://www.facebook.com/Protezione-Civile-1643331415968125/