Na zaciatok sezony nepotesi, prajem skore uzdravenie.
Mne sa vzdy (hlavne v zjazde) rozsvieti ziarovka, ze ej pozor, opatrne nestoji to za to. Nikto ta za toto neplati, ani nie si na preteku, tak naco sa niekde rozflakat, nieco si zlomit, znicit bike... Ale tak stane sa. Hlavne teraz je veterno (stare pravidlo vravi, ze ak velmi fuka, nechod do lesa) a aj kvoli tomu je viac bordelu na chodnikoch/cestach, navyse aj skrytych casto pod listim. Hlavne take 30-40cm dlhe a hrube papeky su najnebezpecnejsie. Mne sa raz taky spraicol do zadneho kolesa, nastastie som koleso hned zablokoval brzdou, takze nevznikla ziadna skoda.
Davajte si bacha, nie sme profici (vacsina) a treba pamatat na nasledky.
Podla mna najhorsie pady su pri nizkych rychlostiach. Vtedy sa clovek najviac do***** lebo sa snazi nejako zabranit padu a to sposobi castokrat este vacsie skody ako ked clovek padne v rychlosti a ani nevie ako.
Včera prvých 100 jarných kilometrov, ale na cca 70. km sa mi roztrhla reťaz a následne odtrhla prehadzovačku. Zistil som, že ovál a excentrická zadná stavba bez prehadovačky nie je najlepšia kombinácia. Aby mi to nešúchalo o spodok, tak som musel dať na 19z (32/19) a reťaz mi zopárkrát spadla, lebo sa napínala podľa polohy prevodníka. Natrénoval som si kadenciu okolo 130.
Ono niekedy by som radsej odtrhol prehadzovac a dolamal ho na 1000casti ako znicit patku. Lebo tie patky stoja s postovnym skoro tolko co novy salter. Taktiez skor zozeniem novy salter ako cakat 3 tyzdne na nejaku ultra special patku za 29,99e plus 17,99e postovne
individualna zalezitost - patka na lector-a 15e rovno na predajni, xt m8000 75e ked ho budem mat doma pofotim detaily - vzniklo z neho abstraktne dielo
Palo1707 : a to este ak ju vobec zozenies, inak plny suhlas .. toto sa mi pacilo na shimano shadow +, ze ich patka (posledny kus) sa zvykla lamat a stala 8e, cim ochotne setrial samotnu patku na rame . Ale dako to zmizlo z ponuky eshopov. Aj ta jedna co som objednal uz ide 2 tyzdne z nemecka. V tomto ma napr. vyhodu moj Giant Reign. Patky robia Cinania, 2e kus Pravda, je to obyko hlinik asi, nie tak celkovo dobre urobena patka ako original, ale .. A niektori vyrobcovia si pomylil funkciu patky, pretoze je komplikovana, dokaze vylamat viac, nez len seba , atd. Zaujimalo by ma, preco zakapal ten koncept patky na oske. Sice to tu niekto nieco posielal, ze to este zije, ale nevidim to na mainstreame.
Gusto0: vzdy mozes nasadit prehazku za 20e, nejaku aceru , eventualne klasiku 3pilu a 9sp Bez patky neurobis v podstate nic.
Ja som našiel tú moju zlomenú skladom v Nemecku niekde pri holandských hraniciach. Cca 21 € aj s kurierom, čo je fajn, ale či tie 3 pracovné dni dodržia neviem. A to vonku vyzerá na super počasie.
Keď som kupoval bike od YT v decembri, tak som hneď objednal aj náhradnú pätku, ak sa dobre pamätám, za 10 €, ešte sa mi síce nestalo, že by som ju zlomil, jednu som ohol, no človek nikdy nevie a najmä pri bajkoch zo zahraničia by na to asi človek nemal zabúdať, ale zaujímave, koľko pýtajú za takú maličkosť, tých 20 € a viac je už celkom dosť.
alebo sa dá pätka objednať z medeia a tam majú aj patky na derosa cestné rámy, a všelijaké iné špecialitky a ceny smiešnych 3-7€ na vačšinu (na lectora ešte v ponuke nemajú)
Tieto Marwi patky niesu bohvie co. Dve zo styroch som musel este zahlbovat lebo srobky trcali a su aj celkom makke. Takto ju napina pod tlakom prehadzky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mne sa vzdy (hlavne v zjazde) rozsvieti ziarovka, ze ej pozor, opatrne nestoji to za to. Nikto ta za toto neplati, ani nie si na preteku, tak naco sa niekde rozflakat, nieco si zlomit, znicit bike... Ale tak stane sa. Hlavne teraz je veterno (stare pravidlo vravi, ze ak velmi fuka, nechod do lesa) a aj kvoli tomu je viac bordelu na chodnikoch/cestach, navyse aj skrytych casto pod listim. Hlavne take 30-40cm dlhe a hrube papeky su najnebezpecnejsie. Mne sa raz taky spraicol do zadneho kolesa, nastastie som koleso hned zablokoval brzdou, takze nevznikla ziadna skoda.
Davajte si bacha, nie sme profici (vacsina) a treba pamatat na nasledky.
Gusto0: vzdy mozes nasadit prehazku za 20e, nejaku aceru , eventualne klasiku 3pilu a 9sp
nabuduce sa vyhnes cakaniu / problemom na vyjazde ...
Medeia ZA...
http://eshop.piranha.sk/80304-koncovky-ramov-patky
Stalo sa to v ramci 3 rokov. Jedna posla pri prevoze vlakom ( 3 prestupy ) a jedna rupla za jazdy. Vada materialu.
http://www.ebay.co.uk/itm/Marzocchi-Bomber-all-Mountain-2-/112343725548?_trksid=p2141725.m3641.l6368