Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Celkom by ma zaujimal nazor....Potrebujem schudnut-ako vzdy, ako cely zivot......Mam 117kg....Ide mi o to, ze mam rad cyklistiku, ale nedari sa mi s nou chudnut.....mam podozrenie, ze je chyba v strave :) ...Asi malo jem alebo zle jem , alebo nieco urcite robim zle - denne tak 10000-11000KJ..Ked do toho priratam vydaj energie cca 2hod bicyklovania (to je podla cyklokomputera spalenych pri mojej hmotnosti a average pulzu 145 BPM tak asi 1300kcal = 5460kJ(netusim, nakolko pravdiva je to hodnota) ..Ak si to zratam 11000-5460=5540kJ...co sa mi zda velmi maly denny prijem, kedze priblizny bazalny metabolizmus na moj vek a vahu je cca 8800KJ....

Ratam to spravne???...Ma sa to takto ratat??.....Kolko by som mal jest cca denne KJ, ked chcem chudnut cca 1-1,5kG týždenne a pritom bicyklovat 2 hod denne??.

Lebo ak by sa to tak malo ratat, tak je jasne, ze aby som prijal aspon tych 8800kJ..tak este musim zjest navyse 3260kJ:....Jak moc som mimo??...Vysvetlite, odbornici...Ja viem chudnut iba tak, ked nesportujem...

Mimochodom, od zaciatku februara som bol 3x chory.....Mozno nahoda, a mozno dosledok dlhodobej podvyzivy - neviem, len rozmyslam.....Fakt je ten ze nikam sportom nenapredujem uz pekne dlho...,nechudnem, priberam aj zo vzduchu a neprekypujem energiou....Cele zle.
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 20:30:35
00
arrow_leftstivko76 napísal:
Ja zase cca.kazde rano: http://www.nominal.cz/cerealni_kase.html
Vacsinou spaldovu a pohankovu

Skús aj tieto z DM, majú 4 druhy, ja inak "sladké" jedlá nemusím a už vôbec nie raňajky ale táto je mega super lebo teda neni sladká a je akoby hrubozrnná:
http://www.dm-drogeriemarkt.sk/sk_homepage/dm_znacka/dm_vlastne_znacky/produkty_dmbio/dm-bio-produkty/musli_cerealie/977200/dm_bio_316739_balance_ranajkova_kasa.html

.... ale ešte k tej rýchlovke kotros, skús dve varené vajcia a cca 20 cm kubických slaninky k tomu :D mňam
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 20:33:10
00
arrow_leftciga87 napísal:
fixska akože tie kašičky (nehnevaj sa na mňa, len moja skúsenosť a chuť ), jedla ich moja manželka a ja som to skúsil ochutnať, ale je to strašný grc ako keby to niekto už raz jedol a naložil ti to znova na tanier. Lepšie je asi ovocie, oriešky alebo smoothie

Ja sa nehnevám :) ja som ju jedla dva krát keď som nemala nič iné na služobke ráno čo jesť :) je to krízovka nie pravidelná strava :) ja raňajkujem vajcia s mäsom a zeleninu 90% dní ... pre mňa je grc zase Horalka a iné podobné veci - nech sa na mňa nikto nehnevá .... ovocie je pre mňa moc sladké, to nejem ak nemusím, max banán a smoothie - "já ti nevim karle" ja raňajky nepijem :) ale každému podľa chuti samozrejme aj konzistencia aj zloženie
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 20:37:00
01
moja krvná skupina sladké nemusím, mäso to musím, raňajky tak isto syry, sušené šunky, vajcia, zelenina ;)
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 20:57:55
00
johnnySVK skús toto: http://90-dnova-dieta.php5.sk/index.html
Volá sa to síce diéta ale v skutočnosti je to systém stravovania. Keď som do toho išiel prvýkrát dal som dole 15 kg, samozrejme aj s pohybom a bolo to na dlhšie než len na tých 90 dní. Zvykol som si na systém a stravoval som sa tak po celý rok. Teraz som na tejto strave znovu. Minulý rok bol pre mňa nepríjemný po zdravotnej stránke a tiež som dosť pribral. Začal som 22.1.2017 a funguje to ;) Kašli na počítanie kalórií, z toho sú len nervy.
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 21:02:46
01
arrow_leftastro napísal:
johnnySVK ... Kašli na počítanie kalórií, z toho sú len nervy.

no jasne ze su..sak nervy mam jak svina....A aj z toho, ze som posledne 2,5 mes furt chory....Ale podla mna bez pocitania to jednoducho nemoze fungovat...Lebo energia ti urcujte to, kolko toho zjest...Uz len zistit ze kolko tej energie prijat....

A este k tomu ze uz doberam tretie ATB v priebehu 3 mes., tak myslim, ze moj metabolizmus je z toho aj tak pekne v prdeli....

Naposledy upravil johnnySVK dňa 03.04.2017 - 21:08:13, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 03.04.2017 - 21:05:54
00
arrow_leftjohnnySVK napísal:
Celkom by ma zaujimal nazor.....

Ja som dal dole nejakych 20kg za viac ako rok. 3x do tyzdna posilka, bicykel skor ako doplnok. A znacna uprava jedalnicka. Vela krat za den jest v mensich mnozstvach. A zo zaciatku som pouzival aplikaciu co mi pocitala kalorie a hlavne pomer tuky,cukry, bielkoviny.
Teraz uz nic nepocitam, naucil som sa stravovat aj bez apky a vahu drzim stabilnu. ;)
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 21:07:59
00
arrow_leftdarebak napísal:
Ja som dal dole nejakych 20kg za viac ako rok. 3x do tyzdna posilka, bicykel skor ako doplnok. A znacna uprava jedalnicka. Vela krat za den jest v mensich mnozstvach. A zozaciatku som pouzival aplikaciu co mi pocitala kalorie a hlavne pomer tuky,cukry, bielkoviny.
Teraz uz nic nepocitam, naucil som sa stravovat aj bez apky a vahu drzim stabilnu. ;)

Ja jem vela krat za den, anargeticke tabulky mam viacmenej uz v hlave...viem kolko zjem...posilka na mna funguje...to chudnem..ta je super..ale ma nebavi...len pocas zimy tak 2x tyzdenne..Ja chcem chudnut a bikovat..Lebo bikovat tucny je dost narocne..
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 21:10:08
00
johnnySVK neskusal si mimo sezony nejake doplnkove sporty ako choddza alebo plavanie? mne to pomaha. sice nemam nadvahu, ale aspon ma to udrziava trochu v kondicii.
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 21:18:15
00
arrow_leftfixska napísala:
Skús aj tieto z DM, majú 4 druhy, ja inak "sladké" jedlá nemusím a už vôbec nie raňajky ale táto je mega super lebo teda neni sladká a je akoby hrubozrnná:
http://www.dm-drogeriemarkt.sk/sk_homepage/dm_znacka/dm_vlastne_znacky/produkty_dmbio/dm-bio-produkty/musli_cerealie/977200/dm_bio_316739_balance_ranajkova_kasa.html

.... ale ešte k tej rýchlovke kotros, skús dve varené vajcia a cca 20 cm kubických slaninky k tomu :D mňam

Dik za info,skusim ;)
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 21:27:12
01
arrow_leftchmeliak napísal:
johnnySVK neskusal si mimo sezony nejake doplnkove sporty ako choddza alebo plavanie? mne to pomaha. sice nemam nadvahu, ale aspon ma to udrziava trochu v kondicii.

Ani ja nemam nadvahu...pri mojom BMI som uz obezny......chodza je pre babky...ja som skusal beh:)....Bavilo ma to..akurat mi po par dnoch veeeelmi rychlo odisli clenky , koleno ( co ma vobec neprekvapilo, skor som to ocakaval, fyziku neojetrtkas-zrejme som mal velmi pozvolna, ja som to zobral klasicky hrrrr.....30-45min behanie...co uz )......Plavanie moc neviem.....sice sa neutopim, ale co neviem, ma nebavi...Ja ani v lete moc neplavam, nieto este v zime..
V istom zivotnom momente som sa rozhodol, ze budem robit veci, ktore ma bavia....Takze musim len prisposobit stravu a bicykel...A ked schudnem, pridam aj beh.....Ale ostatsne sporty prenecham ostatnym...Takze staci malickost.- schudnut.
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 21:28:16
00
Johny, ja som skusil nieco podobne ako tu pisal napr. Ramon. Nieco na styl lowcarb. Prestal som jest pecivo, chlieb, ryzu, cestoviny, zemiaky. Sladke napoje, kolace atd su samozrejmostou.
Jedavam maso, ryby, vajcia, zeleninu ku vsetkemu na rozne sposoby, syry, vysokopercentne sunky a parky, nejake dresingy ku tomu.

Nie je to taky extrem ako tu daval Marinada (extrem aspon pre mna), ze by som nejedol 1krat do mesiaca 24hodin, alebo ze by som jedol len syr s maslom na ranajky. Ale kazdy co mu chuti a robi mu dobre. :)

Uplne mi vyhovuje tento styl stravovania. Vobec mi nechyba nic z hore uvedenych veci.
Za cca mesiac 4kg dole. A to som este nezacal bikovat.
Uvidim ako to bude ked budem davat dlhsie vyjazdy, ci mi nebude chybat cukor atd.
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 21:37:21
00
Pozri moje komenty , jedalnicek , odporúčania a výsledok ... kazdy, kto na tomto vydržal aj zdravo schudol . Ale podmienkou je byt na seba tvrdý a vytrvalý ... počiatočné krízy prekonas a bude to Ok ... good luck . A este , dobrý ***** si tu dal " ... 117 kilo a podvyziva " :)

4-5 kilo daš dole mesačne ...
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 21:45:07
02
arrow_leftjohnnySVK napísal:
......chodza je pre babky...ja som skusal beh:)....

Tu robíš chybu podľa mňa.
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 22:09:34
01
arrow_leftRamon1 napísal:
. A este , dobrý ***** si tu dal " ... 117 kilo a podvyziva " :) ..

A pritom som to myslel vazne. Povedzme ze mam 30kg zbytocneho tuku na sebe-tzn 30 000g x 38KJ = 1140000 kJ zasoby energie..Ak moj bazalny metabolizmus cca je 8800kJ..tj, mam zasoby na cca 129dní. Chces povedat, ze 129 dní nemusím jest v prípade že budem ležať na posteli a nebudem aj tak podvyziveny?? Podla mna az taky ***** som nepovedal, mozno som pouzil nevhodny lekarsky terminus technicus.....CO spomaluje metabolizmus??...podla mna aj nedostatok zivin....Nemam pocit, ze by som mal ferrari metabolizmus. A pritom sa stravujem 5x denne..nemal by byt pomaly...Jeidne co potrebujem vediet je jedno cislo....mnozstvo energie, ktoru musim prijat, pri dennom bicyklovani povedzme 2hod....aby som chudol 1-1,5kg tyzdenne..nic viac...Ake jednoduche..na prvy pohlad....
Ano..som na PN:.mam kopec casu..idem si kukat tvoje jedalnicky a komenty...
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 22:13:04
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia)
keyboard_arrow_up